«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Πάντως η Ελλάδα «Στροσκανιστάν» δε γίνεται, πάρτε το χαμπάρι!

Η επικαιρότητα δημιουργεί και εγείρει …σκέψεις κι ερωτήματα!
Η Ελληνική πραγματικότητα φαντάζει μέσα στ’ ανοιξιάτικο τοπίο, με τον μουντό καιρό κι αυτή  «βουρκωμένη».
Η πλειονότητα του λαού μας οργισμένη, παρακολουθεί προς το παρόν, τα δραματικά τεκταινόμενα… «υπ’ ατμόν». Μέρος της κοινωνίας μας, απογοητευμένο και παραιτημένο, βυθίζεται πιο βαθιά στην αδράνεια, στην απαισιοδοξία του. Κάποιοι όμως …κάποιοι ανήσυχοι, ασύχαστοι κι ασυμβίβαστοι βρίσκονται στο μετερίζι της Αντίστασης.
Παλλαϊκή, μεθοδευμένη και ενιαία μορφή Αντίστασης και Διεκδίκησης δεν «βλέπει» ο λαός να υπάρχει, η δεν θέλει, αυτό δείχνει προς το παρόν, να «δει».
Αυτό οδηγεί με απλά μαθηματικά σε μία μελλοντική άναρχη έκρηξη, αν το ριψοκίνδυνο «πρεσάρισμα» συνεχιστεί,  με απρόβλεπτες συνέπειες, οδυνηρή για τον λαό, για τον τόπο, καταστροφική για την Πατρίδα.
Οι πολιτικοί μας στην πλειοψηφία τους, δείχνουν ν’ ασχολούνται μόνο με το δημόσιο χρέος, το χρέος που δημιούργησαν χρόνια τώρα οι πολιτικές που υποστήριξαν και παραβλέπουν το μέγιστο πολιτικό – θεσμικό ΧΡΕΟΣ τους, που δεν είναι άλλο απ’ την υπεράσπιση του κοινού-λαϊκού συμφέροντος. Αυτό τάχθηκαν και εκλέχτηκαν να υπηρετήσουν, η μήπως το ξέχασαν;
Στην παγκόσμια πολιτική, καπιταλιστική σκηνή, υπήρξαν και υπάρχουν ανταγωνιστικές συγκρούσεις, ανάμεσα στους «ισχυρούς» που κερδοσκοπούν σε βάρος των λαών του πλανήτη. Δεν υπολόγισαν και δεν υπολογίζουν κι αφελής είναι αυτός που φρονεί, πως θα υπολογίσουν το αίμα, τον ιδρώτα, τις αιώνιες θυσίες των βασανισμένων λαών.
Παρά μόνο εξακολουθούν με περίσσια τώρα και απροκάλυπτη επιθετικότητα, με απύθμενο θράσος, να συνεχίζουν  την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, γιατί τούτοι ποτέ δεν είχαν …συναίσθημα.
Τους ακολουθούν και τους αντιγράφουν, σε μικρότερους ομόκεντρους κύκλους και οι ντόπιοι  απάνθρωποι εκμεταλλευτές, με τα κατά τόπους εξαγορασμένα και ηθικά εξαθλιωμένα ανθρωπάρια - ανδρείκελά τους.
Τι περίμεναν οι ιμπεριαλιστές και οι κολαούζοι τους, να παίζουν τα παιχνίδια τους στις πλάτες των λαών χωρίς επιπτώσεις;
Μαζικές λαϊκές εκρήξεις αναπόφευκτα θα υπάρξουν,  εξεγέρσεις και επαναστάσεις διαφαίνεται πως θα εκδηλωθούν.
Κανένας άνθρωπος δε θέλει να «μισέψει» απ’ τον τόπο που γεννήθηκε και ζει, ούτε αυτός που γεννήθηκε στην αδιαπέραστη ζούγκλα, ούτε αυτός που μεγάλωσε στις στέπες του βορά. Οι όποιες συνθήκες τον αναγκάζουν να μετακινείται.
Όταν εισέβαλαν, σε ΙΡΑΚ - ΣΕΡΒΙΑ - ΑΦΓΑΓΙΣΤΑΝ και όπου αλλού, οι παγκόσμιοι «στρατοχωροφύλακες», δεν υπολόγισαν τις μετέπειτα αρνητικές εξελίξεις, η τις είχαν στα «υπ’ όψιν» τους, όπως τις «παράπλευρες απώλειες» απ’ τους βομβαρδισμούς τους;
Ο παλιός σοφός λαός μας έλεγε: «Όταν κατουράς στη θάλασσα θα το βρεις στ’ αλάτι». Όταν βομβαρδίζεις το ΑΦΓΑΓΙΣΤΑΝ (Κι όταν συμμετέχεις το ίδιο και χειρότερο πράγμα είναι, Τι θέλουν τα παιδιά μας στα Βιετνάμ;)… στην Ελλάδα «θα σταματήσει το τρέξιμο ο Αφγανός» για να σφάζει τον κάθε κάτοικο του κέντρου της Αθήνας, για μια βιντεοκάμερα, πουλώντας τη για 120 ευρώ!
Ο ευτελισμός και η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, πόσο μάλλον της αξιοπρέπειας, βρίσκει πρόσφορο τόπο σε τούτη της εποχής μας την κατάντια.
Προς το παρόν, η ανθρώπινη ζωή κοστίζει ίσως 120 ευρώ! Αύριο πόσο άραγε;
Όταν βομβαρδίζεις (κι όταν συμμετέχεις το ίδιο και χειρότερο πράγμα είναι)…τη ΛΙΒΥΗ, στην Ελλάδα θα ’ρθει γι’ «απάγκιο» αύριο ο κάθε Λίβυος κι επειδή η Ελλάδα είναι ανίκανη να ζήσει και να φροντίσει «τα παιδιά της», πόσο μάλλον τα «ξένα»… «μαύρη ζωή» θα κάνει κι αυτός εδώ και ενδεχομένως νέο κύκλο εγκληματικότητας θα καταγράφουμε, αν φτάσουμε στο «αύριο» έτσι όπως πάμε, η όπως «αφεθήκαμε» να μας πάνε.
Κατά τ’ άλλα τονίζουμε και υπενθυμίζουμε στους Ευρωπαίους ετέρους μας, πως στην Ελλάδα…είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Μήπως μας «Στροσκανήσανε» και δεν αντιδράμε; Όσο και όπως οι συνθήκες το επιβάλλουν.
Είδατε τι έγινε στη Βόρεια Αφρική.
Για δείτε τι γίνεται στην Ισπανία…για φανταστείτε τι θα γίνει κι αλλού, όπου η παρακμή, μας «πάει».
Σε τούτο τον τόπο υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν «οσφυϊκή ακαμψία»! Με διαρκή Αντίσταση πορεύτηκαν, μπροστάρηδες θα τους δεις και αύριο… στον «Υπέρ Πάντων Αγώνα»!
Πάντως η Ελλάδα «Στροσκανιστάν» δε γίνεται, πάρτε το χαμπάρι!
Δημήτρης Ντόκας