«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει στους εργαζόμενους τη νέα απροκάλυπτη και βάρβαρη επιδρομή των ΜΑΤ σε βάρος διαδηλωτών...

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει στους εργαζόμενους τη νέα απροκάλυπτη και βάρβαρη επιδρομή των ΜΑΤ σε βάρος διαδηλωτών στην απεργία της 11 Μαΐου στην Αθήνα και τον τραυματισμό δεκάδων εργαζομένων , με έναν από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση .

Ο αυταρχισμός και η βία των ΜΑΤ είναι η συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων . Είναι η πολιτική που αποφάσισαν οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. σε συνεργασία με την Ε.Ε. και τους κεφαλαιοκράτες προς όφελος τους.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς καταστολής για να χτυπήσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους να μη διεκδικούν τα δίκαιά τους με όρους οργανωμένου μαζικού κινήματος. Θέλει να επιβάλει με κάθε τρόπο και μέσον τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα , δίνει τα πάντα να ανατρέψει κάθε εργατική και λαϊκή κατάκτηση και δικαίωμα για να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους το κεφάλαιο και τα μονοπώλια και να στηρίξουν το καπιταλιστικό τους σύστημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τη βάρβαρη και προσχεδιασμένη επιδρομή σε βάρος των διαδηλωτών από την αστυνομία.

Να πυκνώσουν τις γραμμές των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ , να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να αναπτύξουν την πάλη τους για τη λύση των δίκαιων αιτημάτων τους και ανατροπή τη πολιτικής που γεννάει αυτά τα προβλήματα.

Καλούμε την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα να μην περάσει ο αυταρχισμός , η τρομοκρατία , η κρατική και παρακρατική βία, η πολιτική της προβοκάτσιας και της καταστολής που προωθούν κυβέρνηση και πλουτοκρατία προκειμένου να βάλουν φραγμό στους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους.

Το Δ.Σ.