«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Συναινετικό το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου!

Η δημοκρατία καταλύεται από δικτατορικά καθεστώτα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου χθες Βράδυ καταλύθηκε δια της συνεννοήσεως!
Δεν μπορεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να γίνει πλέον ανεκτός άλλο όταν απαγορεύει στους πολίτες και σε θεσμικούς φορείς να πάρουν το λόγο με τις ευλογίες του Δημάρχου και της έρημης, άβουλης και απρόσωπης πλειοψηφίας τους ενώ η αντιπολίτευση (πλην Σιδέρη)  δεν είδε τίποτε!!!! Αυτή την επικίνδυνη αντίληψη θέλουν να κάνουν νέο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου να αποστερούν από τους δημότες το συνταγματικό δημοκρατικό τους δικαίωμα δηλαδή της ελευθερίας του λόγου σε διαδικασίες λαϊκών θεσμών. Έχουν ή δεν έχουν δίκαιο οι αγανακτισμένοι που τους φτύνουν όλους;   
Στην διαδικασία τώρα το θέμα για κέντρο Μεταναστών, η εκτροπή του Αχελώου, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (προ ημερήσιας διάταξης και ως κατ’ επείγον θέμα!), ήταν από τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, το βράδυ της Δευτέρας από τα 57 που ήταν στην Η.Δ.
Η συνεδρίαση, είχε σημαντικά θέματα που τέθηκαν (ομόφωνα!) εκτός ημερήσιας διάταξης, ενώ ανέβηκαν οι τόνοι, αφού υπήρξε αντιπαράθεση τόσο του δημάρχου Αγρινίου, με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Ρόκκο, όσο και διαμαρτυρίες πολιτών και εκλεγμένων σε τοπικά συμβούλια που ήθελαν να παρέμβουν στη συζήτηση και δεν τους δόθηκε ο λόγος. Για το λόγο αυτό από μέλος τοπικού συμβουλίου καταγγέλθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. για αυταρχισμό και δικτατορίστικες πρακτικές…..
Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Παύλος Μοσχολιός, αναφέρθηκε για το θέμα του Κέντρου Κράτησης Μεταταναστών και αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις η έκδοση ψηφίσματος, που θα εκφράζει την πλήρη αντίθεση του δήμου Αγρινίου, στο ενδεχόμενο αυτό. Χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του μεταναστευτικού προβλήματος που η κυβέρνηση το οξύνει επικίνδυνα...