«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!!!


Σημεία από την ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή» με τους Δ. Οικονόμου – Β. Λυριτζή (28-1-2009)

Δήλωση του Γ. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Γιάννη Τραγάκη
Για τον αποκλεισμό των δρόμων:
"Εμείς δεν λέμε απλώς όχι στα μπλόκα. Η κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού, κάνει έκκληση στους αγρότες να ανοίξουν τους δρόμους και να προστατέψουν το κοινωνικό σύνολο και την ελληνική οικονομία. Δεν βλέπω να κάνει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, οι δηλώσεις τους είναι όλο ήξεις αφίξεις".


Γ. Παπακωνσταντίνου (εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ): "Από την πρώτη ημέρα, βγήκαμε και είπαμε ότι δεν είμαστε υπέρ του κλεισίματος. Σας παραπέμπω στις δηλώσεις μου της πρώτης ημέρας. Από εκεί και πέρα, όμως, εμείς δεν συνηθίζουμε να κηδεμονεύουμε το αγροτικό κίνημα, το οποίο έχει μια αυτονομία, στο οποίο υπάρχουν κάποιες διαδικασίες και, όταν οι αγρότες δεν ξέρουν καν τι δίνει η κυβέρνηση, σε ποιους τα δίνει, με ποιες διαδικασίες τα δίνει, εμείς δεν μπορούμε να τους υπαγορεύσουμε τι θα κάνουν".

28/01/2009
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
"Το ΚΚΕ καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά να μην υποστείλει τη σημαία του δίκαιου αγώνα της, όπως επιδιώκουν η κυβέρνηση, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και στελέχη αυτών των κομμάτων στο αγροτικό κίνημα. Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους φτωχούς και μεσαίους αγρότες που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τους καλούμε να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην παρασυρθούν από αυτούς που υπηρετούν τα σχέδια υπονόμευσης και διάλυσης του αγώνα τους. Να υπερασπιστούν με πείσμα το δίκιο τους, την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί, να γίνει πιο συνειδητός, πιο αποτελεσματικός. Δίπλα σας και μαζί σας είναι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Απέναντί σας έχετε τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: