«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Αγροτικό ερώτημα: Ποιόν να πιστέψω πες μου ποιόν; !!!

Ο κ. Γιάννης Τραγάκης Γ.Γ. της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δήλωσε, μεταξύ των άλλων, από τον Alpha 98,9 (29-1-2009)
Γ. ΤΡΑΓΑΚΗΣ: "Το επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά. Όταν η κυβέρνηση, σε ανύποπτο χρόνο, είχε κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των αγροτών, είχαν ζητήσει 350 εκατομμύρια ευρώ οικονομική ενίσχυση. Η κυβέρνηση έπρεπε, τότε, να ανταποκριθεί άμεσα στα 350 εκατομμύρια και μετά εάν γινόταν κάποια άλλη διαπραγμάτευση να ανταποκρινόταν. Διότι, τα εκατομμύρια δεν είναι 500, είναι 620. Και δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και όλες οι άλλες ενισχύσεις που, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, δόθηκαν στους αγρότες μέσω των δεσμεύσεων που ανέλαβε η αγροτική τράπεζα."
Απόσπασμα από την ομιλία στη βουλή, του κ. Χ. Παπουτσή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ (30-1-2009)

"Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.
Τάζουν στους αγρότες για 500 εκ. ευρώ. Τη μία μέρα είναι από τον ΕΛΓΑ, την άλλη είναι εισοδηματική ενίσχυση. Τη μία μέρα είναι αποζημίωση, την άλλη είναι εθνική ενίσχυση
Πότε είναι 500 εκ. καθαρά, προχτές ακούγαμε ότι είναι 500 εκ. επιπλέον της αποζημίωσης του ΕΛΓΑ, σήμερα ακούσαμε ότι είναι 425 εκ. όπως ομολόγησε επιτέλους ο κ. Υπουργός μετά από την πίεση του κ. Λαφαζάνη."
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
(29-1-2009).
"Με τα «συγχαρητήριά» του προς τους αγρότες που αποχώρησαν από τα μπλόκα ο κ. Χατζηγάκης δείχνει με τον τρόπο του την προκλητική κοροϊδία προς τους μικρομεσαίους αγρότες, και ειδικά όσους ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να δώσουν περήφανη απάντηση στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δυναμώνοντας τον οργανωμένο αγώνα τους για το δίκιο τους, κατά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που τους ξεκληρίζει."

Αγροτικό ερώτημα: Ποιόν να πιστέψω πες μου ποιόν; !!!