«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΕΥΗΝΟΥ!

Προσυγκεντρώσεις είχαν οργανώσει οι αγρότες της Αιτωλ/νίας, σήμερα το πρωί, στις πλατείες των χωριών. Αγρότες κατευθύνθηκαν και συγκεντρώθηκαν (στη γέφυρα του Αχελώου πάνω στον εθνικό δρόμο Αντιρρίου- Ιωαννίνων), διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτιά. Ένας όγκος συγκεντρωμένων στη θέση Χαλίκι και ένας άλλος (ο κύριος όγκος στην Κατοχή και Νεοχώρι Μεσολογγίου).
Το μπλόκο που ξεκίνησε από την Κατοχή, με γεωργικά μηχανήματα και με την προσθήκη κι άλλων αγροτών, που ενσωματώθηκαν στην πορεία, έφτασε συντεταγμένο στο χωριό Ευηνοχώρι, (στη Γέφυρα του ποταμού Εύηνου) στις 3,30 μ.μ. σήμερα. Μετά από σύσκεψη των αγροτών εκεί, αποφάσισαν το κλείσιμο του Εθνικού δρόμου Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στη δυτική πλευρά της Γέφυρας του Εύηνου, από τις 4,30μ.μ. μέχρι τις 5,45μ.μ.
Κατά την διάρκεια του κλεισίματος του δρόμου, (που θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα), οι αγρότες έδειξαν την κοινωνική τους ευαισθησία (που εξ’ άλλου πάντα τους διέπει)!
Επέτρεψαν την διέλευση ανθρώπων που είχαν επείγουσα ανάγκη, (από και προς τα νοσοκομεία)!!
Όπως μας δήλωσε, στον Εύηνο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας κ. Σπύρος Κοτοπούλης «Η συγκέντρωση είναι πάνω και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας, είναι δυναμική»!!!
Αποφασισμένοι!!! οι αγρότες να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, κλείνοντας είπε: «Αναμένονται κι άλλα τρακτέρ από το Χαλίκι και τις γύρω περιοχές, μεγάλες μάζες αγροτών που δραστηριοποιούνται και συντονίζονται, θα είναι σύντομα κοντά μας. Αύριο η προσέλευση των αγροτών, θα είναι ακόμη πιο μαζική»!!!
Ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. του νομού Αιτωλ/νίας, κ. Νίκος Μωραΐτης, που παρευρίσκεται στο μπλόκο του Ευήνου, μας δήλωσε:«Στο νομό Αιτωλ/νίας, η αντιαγροτική πολιτική, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Έβγαλε χιλιάδες φτωχούς αγρότες, απ’ την παραγωγική διαδικασία. Όλα τα προϊόντα που καλλιεργούνται στο νομό, είναι υπό διωγμό και γι’ αυτό οι οργανωμένοι αγώνες της αγροτιάς είναι μονόδρομος»!!!
Το ενθαρρυντικό για τους αγρότες, είναι και το κλίμα που επικρατεί σε σχέση με του διερχόμενους ταξιδιώτες, που οι περισσότεροι όχι μόνο δεν δυσανασχέτησαν όταν έκλεισε ο δρόμος, αλλά έδειξαν κατανόηση και καρτερία!!!
Χαρακτηριστική και συγκινητική η στιγμή, που ο συνοδηγός ενός επιβατικού αυτοκινήτου, όταν άνοιξε ο δρόμος και έφευγε, φώναξε δυνατά, από το ανοιχτό παράθυρο. «Μπράβο παιδιά συγχαρητήρια και καλή δύναμη»!!!
ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: