«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Δ. ΘΕΣΤΙΕΩΝ - Ψήφισμα για τη Γάζα


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΤΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεστιέων, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη, στη συνεδρίασή του την 19η Ιανουαρίου 2009 εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
Καταδικάζουμε το νέο ολοκαύτωμα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που συντελείται στη Γάζα από την κυβέρνηση του Ισραήλ, με την υποστήριξη της κυβέρνησης των Η.Π.Α. και με την ανοχή των κυβερνήσεων της Ευρώπης.
Διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, την απόλυτη εναντίωσή μας στη χρήση του λιμανιού του Πλατυγιαλιού για την αποστολή στρατιωτικού – πολεμικού υλικού προς τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Το Πλατυγιάλι ήταν και θα πρέπει να παραμείνει λιμάνι εμπορικού χαρακτήρα, πνεύμονας ανάπτυξης για το Νομό μας.
Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση και να μην επιτρέψει να φορτωθεί ούτε ένα όπλο από οποιοδήποτε λιμάνι της πατρίδας μας προς άλλη χώρα ή το Ισραήλ, το οποίο προβαίνει αυτή τη στιγμή σε γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.
Καλούμε τις κυβερνήσεις των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α. να πράξουν το κάθε τι, χωρίς νοοτροπίες Ποντίων Πιλάτων, για άμεση κατάπαυση του πολέμου.
Τέλος συμπαραστεκόμαστε στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και στο δικαίωμά του για αυτοδιάθεση και δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με κυβέρνηση επιλογής του ίδιου του Παλαιστινιακού λαού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΤΙΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: