«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Συν-κοινωνία στο Αγρίνιο



12-1-2009 0 Ο Δήμαρχος Αγρινίου παρακολούθησε την πορεία του προγράμματος Συν-κοινωνία με την γραμμή Μ1

Την πορεία του προγράμματος «Συν-κοινωνία» παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Παύλος Μοσχολιός ο οποίος σήμερα (Δευτέρα 12 Ιανουαρίου) επιβιβάστηκε σε λεωφορείο της γραμμής Μ1 «Άγιος Κων/νος - Πανεπιστήμιο» και μετακινήθηκε σε πολλές στάσεις της διαδρομής. Ο κ. Μοσχολιός κατά την διάρκεια της διαδρομής συνομίλησε με το επιβατικό κοινό ενώ ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ κ.Θεόδωρο Τσαντόπουλο για τα πρώτα συμπεράσματα και την πορεία του προγράμματος το οποίο άρχισε την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου. Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγρινίου επισήμανε ότι, η υλοποίηση του προγράμματος «Συν-κοινωνία» από το Δήμο μας αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση που θα συμβάλει αποφασιστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης. «Η εφαρμογή του προγράμματος «Συν-κοινωνία» είναι ένα πρωτοποριακό μέτρο. Τα mini-bus προσφέρουν σύντομη και αξιόπιστη μεταφορά με φθηνό εισιτήριο. Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιούν οι δημότες όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί και η δεύτερη γραμμή «Δοκίμι - Δυο Ρέματα» και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να καλύπτουμε με τη δημοτική συγκοινωνία το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης.» Ο κ.Μοσχολιός ανέφερε επίσης ότι στόχος της Δημοτικής αρχής είναι η καθιέρωση της δημοτικής συγκοινωνίας, μετά την λήξη του προγράμματος «Συν-κοινωνία», ώστε να μην υπάρχει ανισότητα μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης και περιφερειακών πόλεων όπως το Αγρίνιο, όπου δεν επιδοτείται η αστική συγκοινωνία. Να σημειωθεί ότι η Γραμμή Μ1 εξυπηρετεί συνολικά τριάντα-τέσσερις (34) στάσεις (πλην της Αφετηρίας) και η διαδρομή της είναι η ακόλουθη: Αγίου Κωνσταντίνου - Αμφιλοχίας - Ελ. Βενιζέλου - Βάρναλη - Μπότσαρη - Σουλίου - Ηρ.Πολυτεχνείου - Δαγκλή - Μαβίλη - Κυριαζή - Γληνού - Οινέως - Χαρ.Τρικούπη - Πυλήνης - Σεφέρη - Λαμπέτη - Σικελιανού - Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ι. Ρηγανά - Σκόπα - Καλύβα - Γοργοποτάμου - Β.Παναγοπούλου - Θεοτοκοπούλου - Αγίου Χριστοφόρου - Δημοτσελίου - Παπαστράτου - Ελ. Βενιζέλου - Ιωνίας - Αγίου Κων/νου. Η αφετηρία της γραμμής Μ1 είναι ο Άγιος Κων/νος και το Πανεπιστήμιο. Το πρώτο δρομολόγιο αναχωρεί από τον Άγιο Κων/νο στις 6.30 π.μ. και το τελευταίο στις 9.00 μ.μ., ενώ από το Πανεπιστήμιο αναχωρεί στις 7.00 π.μ. και το τελευταίο στις 9.30 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το Σάββατο το πρώτο δρομολόγιο ξεκινάει στις 7 το πρωί και το τελευταίο στις 3 το μεσημέρι από την ίδια αφετηρία. Η συχνότητα των δρομολογίων είναι ανά 30 λεπτά και το κόστος εισιτηρίου 0,50 ευρώ για όλους.


Με την έναρξη λειτουργίας της γραμμής Μ1, αύριο (Πέμπτη 8 Ιανουαρίου) αρχίζει το πρόγραμμα «Συν-κοινωνία» από το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου Α.Ε.
Η αστική γραμμή mini bus M1 «Άγιος Κων/νος – Πανεπιστήμιο» υποκαθιστά σε έναν βαθμό την υφιστάμενη γραμμή «Άγιος Κων/νος – Παναιτώλιο».
Συνδέει στα άκρα της διαδρομής της, τον οικισμό Αγίου Κων/νου με την ευρύτερη περιοχή του Πανεπιστημίου Αγρινίου – Εργατικών κατοικιών Αγίου Ιωάννη Ριγανά διερχόμενη από το κέντρο.
Η Γραμμή Μ1 θα εξυπηρετεί συνολικά τριάντα-τέσσερις (34) στάσεις (πλην της Αφετηρίας) και η διαδρομή της είναι η ακόλουθη: Αγίου Κωνσταντίνου – Αμφιλοχίας – Ελ. Βενιζέλου – Βάρναλη – Μπότσαρη – Σουλίου – Ηρ.Πολυτεχνείου – Δαγκλή – Μαβίλη – Κυριαζή - Γληνού – Οινέως – Χαρ.Τρικούπη – Πυλήνης – Σεφέρη – Λαμπέτη – Σικελιανού – Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ι. Ρηγανά – Σκόπα – Καλύβα – Γοργοποτάμου – Β.Παναγοπούλου – Θεοτοκοπούλου – Αγίου Χριστοφόρου – Δημοτσελίου – Παπαστράτου – Ελ. Βενιζέλου – Ιωνίας – Αγίου Κων/νου.
Η αφετηρία της γραμμής Μ1 θα είναι ο Άγιος Κων/νος και το Πανεπιστήμιο. Το πρώτο δρομολόγιο θα αναχωρεί από τον Άγιο Κων/νο στις 6.30 π.μ. και το τελευταίο στις 9.00 μ.μ., ενώ από το Πανεπιστήμιο θα αναχωρεί στις 7.00 π.μ. και το τελευταίο στις 9.30 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Το Σάββατο το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινάει στις 7 το πρωί και το τελευταίο στις 3 το μεσημέρι από την ίδια αφετηρία.
Η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 30 λεπτά και το κόστος εισιτηρίου 0,50 λεπτά για όλους.
Να σημειωθεί ότι από την Πέμπτη 8 έως το Σάββατο 10 Ιανουαρίου οι επιβάτες της γραμμής θα μετακινούνται δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: