«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Δ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ.Α.Σ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ»
Το ψήφισμα που αναφέρεται σαν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου ποτέ δεν μπήκε σε ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε διαπαραταξιακή επιτροπή που θα σύντασσε ψήφισμα για τους Παλαιστίνιους και το Πλατυγιάλι. Στην επιτροπή αυτή δεν συμμετείχε η ΔΑΣ και φυσικά δεν συμφώνησε με το συγκεκριμένο ψήφισμα το περιεχόμενο του οποίου δεν γνώριζε.
Δεν θα μπορούσε εξ άλλου η ΔΑΣ να συμφωνήσει σε ένα ψήφισμα που είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης του Πλατυγιαλιού και δεν τολμά να κατονομάσει τους ιμπεριαλιστές που βρίσκονται πίσω απο τον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού, δηλαδή τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Η ΔΑΣ κατέθεσε ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν μπήκε σε ψηφοφορία.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Καταδικάζουμε το νέο ολοκαύτωμα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που συντελείται στην Γάζα τις τελευταίες 4 εβδομάδες από την κυβέρνηση του Ισραήλ με την υποστήριξη των ΗΠΑ και με την ενοχή των κυβερνήσεων της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απαιτούμε την οριστική κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των στρατευμάτων του Ισραήλ από την Γάζα και όλα τα Αραβικά κράτη και την άρση του αποκλεισμού της.
Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον άμεσο και οριστικό τερματισμό της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού.
Ζητάμε την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ που έχουν ληφθεί, δηλαδή στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση την απόλυτη εναντίωσή μας στην χρήση του λιμανιού του Πλατυγιαλιού για την αποστολή στρατιωτικού – πολεμικού υλικού προς τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Το Πλατυγιάλι ήταν και θα παραμείνει λιμάνι ειρήνης, εμπορικού χαρακτήρα, πνεύμονας ανάπτυξης για το Νομό μας.
Ο Δήμος Αγρινίου και ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας δεν αποδέχονται ότι τα Ελληνικά λιμάνια και ιδίως αυτό του Πλατυγιαλιού αποτελούν χώρους μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται στις εμπόλεμες καταστάσεις και στις σφαγές των λαών της περιοχής μας.
Τέλος η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς είναι διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων της χώρας μας που την έχουν προσδέσει, δυστυχώς, σε πολεμοχαρείς οργανισμούς, ιδιωτικοποιώντας και το λιμάνι του Πλατυγιαλιού.
Ζητάμε να φύγει η βάση του Ακτίου από το Νομό μας και να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το δήθεν αμυντικό σύμφωνο του ΝΑΤΟ που με συνενοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περίσσια επιθετικότητα διαμέλισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: