«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ !

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)
Στοά Τσιριγώτη & Κάνιγγος (Α΄όροφος)
Ιωάννινα -Τ.Κ. 45444
Τηλ. & Φαξ 2651-0 -64990
Ιωάννινα: 23/01/2009
Αρ. Πρωτ.: 342

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.
1. Δηλώνει ότι: βρίσκονταν και βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, στήριζε και στηρίζει τους Αγώνες τους.
2. Θυμίζει ότι είναι ένας από τους ελάχιστους φορείς πανελλαδικά που έχει στηρίξει τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις (κλείσιμο δρόμων κ.λ.π.) και έχει αντιπαρατεθεί με όλους όσους «εξοργισμένους και αγανακτισμένους» κατασυκοφαντούσαν τους αγρότες και επέκριναν τις μορφές των αγώνων τους.
3. Τονίζει ότι η στάση της αυτή ήταν και είναι απόρροια της βαθιάς της πεποίθησης:
α) ότι λαός χωρίς λεφτά = μαγαζιά κλειστά
και
β) ότι η κοινή δράση όλων όσων πλήττονται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές- εγχώριες και ευρωπαϊκές- αποτελεί τη μόνη απάντηση και διέξοδο.

Η Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν. στον αγώνα που δίνουν σήμερα οι αγρότες δηλώνει τη συμπαράστασή της και στηρίζει:
Αιτήματα που συνδέονται με τον αγώνα των αγροτών, να μείνουν στα χωριά τους, να μην ξεκληριστούν και να μην συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια, να μην δημιουργηθούν και πάλι τσιφλικάδες .
Υποστηρίζει τα αιτήματά τους που έχουν σχέση με την αναπλήρωση του εισοδήματος τους, εξ’ αιτίας της μεγάλης μείωσης των αγροτικών τιμών, την περικοπή στις αγροτικές επιδοτήσεις και στην υπέρογκη αύξηση του κόστους παραγωγής.
Υποστηρίζει το αίτημα τους για κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, ώστε να εξασφαλίζουν ένα στοιχειώδες εισόδημα ικανό ώστε να μπορούν να ζήσουν.
Θεωρεί απαράδεκτη την πολιτική που από τη μία οδηγεί στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς με τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους και από την άλλη τα λαϊκά στρώματα να τα αγοράζουν πανάκριβα .
Ο αγροτικός τομέας έχει στρατηγική σημασία και θεωρεί εγκληματική πολιτική να εγκαταλείπουν οι αγρότες τα χωριά τους και από την άλλη να εισάγουμε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, αμφιβόλου ποιότητας.

Κοινή πρέπει να είναι η πάλη όλων μας ενάντια στις πολιτικές που υπηρετούν τη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια, ενισχύουν το κεφάλαιο συρρικνώνοντας τους αγρότες και το εισόδημα τους και οδηγώντας τους μικρούς ΕΒΕ στο περιθώριο.

Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: