«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Δυναμική παρέμβαση στην Περιφέρεια για τους πλημμυροπαθείς (VIDEO) Κατατέθηκε ψήφισμα πληγέντων κατοίκων του Καινούργιου

Σε δυναμική παρέμβαση – διαμαρτυρία για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Νομό μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις τις πλημμύρες και καταστροφές σε Μεσολόγγι, Καινούγιο, Αγγελόκαστρο, Λεσίνι, Κατούνα, Αιτωλικό και Νεοχώρι, διεκδικώντας, μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων και άμεση εκτέλεση όλων των αναγκαίων έργων, προχώρησε η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε έξω από το «Παπαστράτειο Μέγαρο» στο Αγρίνιο, όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Αγροτικός Σύλλογος Καινούργιου, που κατέθεσε ψήφισμα των επιτροπής κατοίκων του χωριού, που συγκροτήθηκε μετά από πρόσφατη σύσκεψη.

Στην παράστασή της, η Τομεακή Επιτροπή απαίτησε...

από την Περιφέρεια (πλειοψηφία ΝΔ), άμεσα να φέρει το θέμα στο Συμβούλιο, να προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών, αυτές να αποδοθούν στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης, άμεσα να πραγματοποιηθούν όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται παρόμοια φαινόμενα. Όπως έχει καταγγελθεί άλλωστε και από πληγέντες κατοίκους του Καινούργιου, το χωριό τους, ανά... τακτά χρονικά διαστήματα πλημμυρίζει, με τελευταίες εκτεταμένες καταστροφές αυτές του 2017, χωρίς ποτέ να υλοποιούνται τα αναγκαία έργα.

Είναι χαρακτηριστικά, άλλωστε, όσα τονίζουν στο ψήφισμά τους, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Πλέον δε χωράνε αυταπάτες. Οι κυβερνήσεις και το κράτος δεν έχουν στο σχεδιασμό τους την προστασία μας και αυτό έχει αποδειχτεί δεκάδες φορές, με χαρακτηριστικό τρόπο και στο χωριό μας. Οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με αντιπλημμυρικά έργα, είναι προς το συμφέρον του χωριού και της γύρω περιοχής, είναι ανάγκη, που το 2021 έπρεπε να είναι αυτονόητη. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια! Τώρα απαιτούμε, πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία της ζωής μας. "Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα", τα χορτάσαμε και δε θέλουμε άλλα. Δεν θέλουμε άλλη κοροϊδία από τις κυβερνήσεις, το κράτος, τη περιφερειακή και δημοτική αρχή. Δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη! Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σ’ αυτούς, αυτοί που διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, από τη φορολογία μας, τον ιδρώτα μας και τα δίνουν για την ανάπτυξη, σ’ αυτούς που δεν ξέρουν τι έχουν και για μας “αδυνατούν” να βρουν κονδύλια».

Παράλληλα καυτηριάζουν τη «λογική» ότι «κοστίζει λιγότερο να αποζημιώσεις με ψίχουλα την καταστροφή, από το να ξοδέψεις για κατασκευή, συντήρηση, πρόληψη, με τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, μας κοστίζει ακριβά και αύριο μπορεί πολύ πιο ακριβά», καλώντας άμεσα:

  • Να γίνουν γρήγορα οι καταγραφές όλων των ζημιών σε αγροτικές περιουσίες και σπίτια.

  • Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, σε καλλιέργειες, σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, σε επιχειρήσεις και σε όλες τις κατοικίες χωρίς όρους και προϋποθέσεις

  • Να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, για την κατασκευή, σύγχρονων, ολοκληρωμένων, αποτελεσματικών, ασφαλών αντιπλημμυρικών έργων.

Τα αιτήματα των πληγέντων και της επιτροπής τους, στήριξαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δυτικής Ελλάδας, ενώ η Περιφερειακή Αρχή, αν και υποκριτικά δέχθηκε να διαβαστεί το ψήφισμα των πληγέντων, αρνήθηκε ουσιαστικά να γίνει συζήτηση επί του θέματος, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάδειξη και των δικών της εγκληματικών ευθυνών.

www.902.gr