«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Ο Δήμος Αγρινίου καταθέτει μήνυση για φθορά δημοτικής περιουσίας

 Μήνυση κατά αγνώστων για φθορά δημοτικής περιουσίας καταθέτει  ο Δήμος Αγρινίου μετά τις φθορές  που υπέστησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στον σταθμό που βρίσκεται στην οδό Β. Σκιαδά 1,  στην Πλατεία Άρη Βελουχιώτη.

 Οι δράστες αφού κατέστρεψαν ποδήλατα αφαίρεσαν τις κάρτες sim. Αμέσως μετά τον επιτόπιο έλεγχο των αρμόδιων τεχνικών, η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το σύστημα  των κοινόχρηστων ποδηλάτων, προέβη στην...

προσωρινή φραγή των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων των ποδηλάτων του Δήμου Αγρινίου. Ειδικότερα των καρτών sim που είναι ενσωματωμένες εντός των ηλεκτρικών ποδηλάτων.


Ας σημειωθεί ότι οι σταθμοί ελέγχονται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και το υλικό θα παραδοθεί στη Δικαιοσύνη.

 

Η  Δημοτική Αρχή Αγρινίου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανεχτεί βανδαλισμούς και καταστροφή της δημόσιας περιουσίας. Οι υπεύθυνοι θα  αναζητηθούν  με σκοπό να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 

Στο πλαίσιο της εγκατάστασης του «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»  σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης αισθητήρων στάθμευσης.

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου απαγορεύεται η στάση καιηστάθμευσηστις οδούς Τσικνιά, Καζαντζή, Κέντρου και Βότση από τις 8.00π.μ. έως τις 20.00 μ.μ.

Παρακαλούμε τους  πολίτες για την προσοχή και την κατανόηση τους. 

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

«ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

 

Μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής εγκαινιάστηκε  την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά. Πρόκειται για έργα του  Διονύση Μπαμπαρούτσημε θέμα «ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Ο κ. Διονύσιος Μπαμπαρούτσης ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου και το Σύλλογο Φίλων Αθλητικού Μουσείου Αγρινίουγια τη διοργάνωση της έκθεσης  αναφέροντας ότι «πρόκειται για  μια προσπάθεια μνήμης και σεβασμού σε μία σύνδεση του παρελθόντος με τον παρόν.Ο λαός τα χρόνια της Επανάστασης είχε ανάγκη για επιβίωση και χρειάζονταν τόλμη, ψυχή και αποφασιστικότητα χαρακτηριστικά που συνάδουν με αυτά των αθλητών».

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου συνεχάρη τον κ. Μπαμπαρούτση για την πρωτοβουλία και επισήμανε ότι η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στην εθνική παλιγγενεσία. «Το 2021 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τη χώρα μας. Γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από τον σημαντικότερο σταθμό στη νεότερη Ελληνική ιστορία: την κήρυξη του Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία. Είναι πραγματικά ξεχωριστή η σύνδεση που καταφέρνει να αναδείξει ο  Εκπαιδευτής, Παιδαγωγός και Γυμναστής κ.Διονύσης Μπαμπαρούτσης, τον οποίο ευχαριστούμε για την σημαντική του παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό και στον πολιτισμό της πόλης μας».

 

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης ανέφερε ότι ο αθλητισμός έχει τη θέση που του αξίζει μέσα στην παγκόσμια κοινότητα.«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Διονύσιο Μπαμπαρούτση, για την πρωτοβουλία και την ιδέα του,την οποία και οφείλουμε να τη διαδώσουμε διότι ο  αθλητισμός είναι η  ιστορία μας».

 

 

Διάρκεια έκθεσης έως 15 Δεκεμβρίου 2021.

Ώρες  λειτουργίας: 9:00-13:00 και 18:00-20:30

 

Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Για παιδιά από 12 ετών και κάτω είσοδος με

 

***

Η διαιτολόγος και οι υγιεινοί συνδυασμοί

 

Ο Δήμος Αγρίνιου διοργανώνει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

 και ώρα 17:00 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά  Αγρίνιου

την παρουσίαση του 2ου παιδικού βιβλίου

της διαιτολόγου –διατροφολόγου Αφροδίτης Καρκαμπούνα

«Η διαιτολόγος και οι υγιεινοί συνδυασμοί»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :

·         Κωνσταντίνος Ζώης , δικηγόρος

·         Ειρήνη Τσόλκα , δασκάλα προνηπιακής εκπαίδευσης

Στον χώρο επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης . Σε παιδιά κάτω των 12 ετών με self test.

 

***

Ο Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση” στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ φιλοξενεί την έκθεση “Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση”

Η έκθεση περιλαμβάνει επτά φημισμένα έργα του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου, αφιερωμένα στην Επανάσταση του 1821 τα οποία παρέχονται από την Agence PhotographiqueRéunion des Musées NationauxGrandPalaisLouvre (Φωτογραφικό Πρακτορείο – Ένωση Εθνικών Μουσείων – GrandPalais – Λούβρο).

 

Η έκθεση οργανώνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στη Πάτρα. 

 

Εγκαίνια:Τρίτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. 

Διάρκεια:16 – 30 Νοεμβρίου 2021

 

Η  ΔΠΑ εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των επισκεπτών και των εργαζόμενων. Kατάτην επίσκεψή σας θα πρέπει να επιδεικνύετε, μαζί με την ταυτότητα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

 

Ώρες επισκέψεων:

Τρίτη-Σάββατο: 10:00 - 13:30 & 18:00 - 21:00

Κυριακή: 11:00 - 14:00, Δευτέρα κλειστά

Πληροφορίες:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δ. Βότση 2, Αγρίνιο

τηλ. 26413 60419,  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr,  www.dipinag.gr

***

Δημοπράτηση του έργου "Επέκταση και αναβάθμιση δικτύου πεζοδρόμων της πόλης "

 

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου δημοπρατείται το έργο  «Επέκταση και αναβάθμιση δικτύου πεζοδρόμων της πόλης» που προβλέπει  τη μετατροπή κεντρικών οδών ή τμημάτων τους σε πεζόδρομους ή οδούς ήπιας κυκλοφορίας και την ανάπλαση της οδού Λ. Μαβίλη.

 

«Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και προχωρούμε στη δημοπράτηση  ενός σημαντικού έργου που  προβλέπει μια εκτεταμένη ζώνη ασφαλούς και ελεύθερης μετακίνησης πεζών ενώ εξελίσσει το κέντρο της πόλης σε ένα χώρο  κατάλληλο για την ανάπτυξη της εμπορικής- επιχειρηματικής δραστηριότητας.Προχωρούμε στην υλοποίηση τους οράματος μας για ένα Αγρίνιο σύγχρονο και  λειτουργικό», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

Η παρέμβαση  περιλαμβάνει τις οδούς:

§  Αναστασιάδη, από οδ. Βότση έως οδ. Π. Σούλου.

§  Π. Σούλου, από οδ. Μπαϊμπά έως οδ. Παναγοπούλου,

§  Μπαϊμπά, από οδ. Π. Σούλου έως οδ. Κύπρου,

§  Βότση από οδ. Χαρ. Τρικούπη έως οδ. Αναστασιάδη,.

§  Χρ. Σαλάκου& Ι. Σταΐκου, από οδ. Βότση έως οδ. Κύπρου,

§  Μανδηλαρά ,

§  Ι. Σταΐκου από οδ. Κύπρου έως οδ. Γρίβα,

§  ΑφωνΠαπαστράτου από οδ. Τσικνιά έως οδ. Δημοτσελίου,

§  Λουριώτου από οδ. Παπαστράτου έως & οδ. Καραπαπά,

§  Καραπαπά από οδ. Λουριώτου έως οδ. Δημοτσελίου,  

Το δεύτερο τμήμα της παρέμβασης αφορά την ανάπλαση της οδού Λορέντζου Μαβίλη  με τη δημιουργία του πρώτου  κυκλικού κόμβου στη συμβολή με την οδό Κυριαζή, έως την Πλατεία Μελίνας Μερκούρη και  τη δημιουργία  ενός δεύτερου  κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Παπαφώτη, Καλλέργη, Δεληγιώργη και Δαγκλή, στην περιοχή

του παλιού τρένου σύμφωνα με εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη.Το έργο  είναι  προϋπολογισμού  4.200.000 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ