«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

 

"Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη" στο Αγρίνιο

 Με συμμετοχήμαθητών και ενηλίκων πραγματοποιήθηκε  στο Αγρίνιο  η δράση  "Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη" από τα Mymarket με τη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της δράσηςμικροί ποδηλάτεςαπό το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου  είχαν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν  Δίπλωμα Ποδηλάτου από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ενώ πολίτες έκαναν testdrive με διαφορετικά ποδήλατα, συμβατικά και ηλεκτρικά...

Το πρόγραμμα έχει ήδη «ταξιδέψει» ήδη σε 19 πόλεις, προωθώντας τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και τη χρήση του ποδηλάτου για κοντινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Παρόντες στην εκδήλωση  οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Βασίλης Φωτάκης και Θύμιος Γρίβας.

«Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει στοπρόγραμμα «Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη».   Τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να εξοικειώσουμε τους δημότες μας με το ποδήλατο και να δημιουργήσουμε πιο ανθρώπινο περιβάλλον. Χαίρομαι γιατί οι Αγρινιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδειξαν ενδιαφέρον για την εκδήλωση», ανέφερε σχετικά ο κ. Φωτάκης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ

 

 Σε εξέλιξη είναι το σημαντικό έργο  ασφαλτόστρωσης δρόμων  σε  Δημοτικές  Ενότητες του  Αγρινίου. Από νωρίς το πρωί, συνεργεία πραγματοποιούν εκτεταμένες  παρεμβάσεις συντήρησης, αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης στη Δημοτική Ενότητα Αρακύνθου.

Προηγήθηκαν παρεμβάσεις και ανακατασκευές στις ΔΕ Νεάπολης, ΑγγελοκάστρουΣτράτου, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων. Πρόκειται για παρεμβάσεις στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων  με  ένα έργο  προϋπολογισμού 1.200.000ευρώ.

«Υλοποιούμε έργα σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου.Καταφέραμε με μια σημαντική παρέμβαση να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η καθημερινότητα των δημοτών. Φροντίζουμε, σε συνεννόηση με τους προέδρους και τους δημοτικούς συμβούλους των Eνοτήτων, να γίνονται έργα υποδομών. Είμαστε σταθερά στο πλευρό όλων των κατοίκων του Δήμου», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Η διαιτολόγος και οι υγιεινοί συνδυασμοί

 

Ο Δήμος Αγρίνιου διοργανώνει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

 και ώρα 17:00 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά  Αγρίνιου

την παρουσίαση του 2ου παιδικού βιβλίου

της διαιτολόγου –διατροφολόγου Αφροδίτης Καρκαμπούνα

«Η διαιτολόγος και οι υγιεινοί συνδυασμοί»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :

·         Κωνσταντίνος Ζώης , δικηγόρος

·         Ειρήνη Τσόλκα , δασκάλα προνηπιακής εκπαίδευσης

Στον χώρο επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης . Σε παιδιά κάτω των 12 ετών με self test.

 

***

«ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

 

Ο Δήμος Αγρινίου και ο Σύλλογος Φίλων Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής του Διονυσίου Μπαμπαρούτση με τίτλο:

 

«ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»,

 

Εγκαίνια της έκθεσης ,Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, στις 19:00

στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.

Διάρκεια έκθεσης έως 15 Δεκεμβρίου 2021.

Ώρες  λειτουργίας: 9:00-13:00 και 18:00-20:30

 

Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Για παιδιά από 12 ετών και κάτω είσοδος με SelfTest