«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Με την σημερινή μου επιστολή θέλω να απευθυνθώ σε όλες και σε όλους εσάς και να σας ενημερώσω για την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς που ισχύει από την Δευτέρα 22 /11/2021 κι αυτό για  την αποφυγή παρερμηνειών για το ποιος αποφασίζει για τις αλλαγές στο ωράριο.
Κυρίως το κάνω αυτό  για όσους  ρωτούν και απορούν για την αλλαγή της ώρας. Αυτή αποφασίστηκε την Παρασκευή 19-11-21 από το Υπουργείο Ανάπτυξης και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (ΚΥΑ 72486/20-11-2021) άρα είναι νόμος και μεταξύ των άλλων μέτρων που ανακοινώθηκαν, ορίζει για  ώρα έναρξης λειτουργίας της αγοράς από τις 22/11/2021 ως τις 6/12/2021  στις  10:00 το πρωί. Η αλλαγή αυτή είναι υποχρεωτική και αφορά αρκετές πόλεις σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και το  Αγρίνιο...


Ο Εμπορικός Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να διαμορφώνει το ωράριο λειτουργίας της αγοράς μέσα στα πλαίσια που ορίζει κάθε φορά ο νόμος .
Επίσης να τονίσω  ότι ο Εμπορικός Σύλλογος  με ανακοίνωσή του  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο ( άλλωστε αυτό το κάνει σε όλες του τις ανακοινώσεις)   και με επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης και Οικονομίας δείχνει την πλήρη αντίθεση του σε αυτή την απόφαση .
Κανένας Εμπορικός  Σύλλογος δεν μπορεί να ορίζει ωράριο έξω από τα πλαίσια του νόμου γιατί υπάρχουν έλεγχοι και πρόστιμα  και καλό είναι οι συνάδελφοι να διαβάζουν τις ανακοινώσεις του Συλλόγου .
Τα  μέλη δε του Συλλόγου έχουν ενημερωθεί για την αλλαγή του προσωρινού ωραρίου από την Κυριακή  21-11-2021  το πρωί στα προσωπικά τους  emailαπό τον Σύλλογόμας αλλά και όλοι οι συνάδελφοι από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι δυστυχώς οι αρμόδιοι  στα Υπουργεία εξακολουθούν να λαμβάνουν αποφάσεις,όπως αυτή  για το άνοιγμα της αγοράς στις 10 το πρωί και ιδιαίτερα όταν  η συγκεκριμένη απόφαση αφορά και πόλεις σαν το Αγρίνιο, οι οποίες είναι εκτός λογικής και εκτός πραγματικότητας.


                            Με εκτίμηση
                 Κωστίκογλου Σωκράτης
                             Πρόεδρος
             Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

 

***

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Ο ΕΡΜΗΣ»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:

                                                             -  Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

                                                                                   κ. Άδωνι Γεωργιάδη

                                                                    - Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

                                                                                  κ. Νικόλαο Παπαθανάση                      

- Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Κοινοποίηση.:

Βουλευτές Αιτωλ/νίας

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δήμος Αγρινίου

Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας

ΕΣΕΕ

ΓΣΕΒΕΕ

Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων

Ομοσπονδίες ΕΒΕ

Εμπορικοί Σύλλογοι                                                                 

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

 

Τα συνεχή μέτρα στοχοποιούν και εξοντώνουν το λιανικό εμπόριο

Για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή νέων μέτρων που περιορίζουν την λειτουργία του Λιανικού Εμπορίου.

Για άλλη μια φορά στοχοποιείται το λιανικό εμπόριο και προκαλεί πράγματι απορία γιατί τα νέα μέτρα που αφορούν το ωράριο λειτουργίας της αγοράς περιλαμβάνουν και την πόλη μας.

Θα μπορούσε κανείς να δει λογική βάση στην αλλαγή έναρξης της αγοράς στις 10 το πρωί στα πολύ μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας -  τα οποία είναι ελάχιστα - και αυτό λόγω των μετακινήσεων των πολιτών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε πόλεις όμως σαν το Αγρίνιο όπου δεν επικρατούν τέτοιες συνθήκες,είναι εκτός πραγματικότητας η εφαρμογή τέτοιων αποφάσεων .

Και ιδιαίτερα όταν η επισκεψιμότητα στην αγορά είναι ελάχιστη από την εφαρμογή των μέτρων της 6 Νοεμβρίου και για πωλήσεις ούτε λόγος.

Προκαλεί επίσης για άλλη μια φορά και ο διαχωρισμός στο ωράριο μεταξύ του λιανικού εμπορίου και των πολυκαταστημάτων τροφίμων.

Τα συνεχόμενα νέα μέτρα στο λιανικό εμπόριο έχουν φέρει μεγάλη μείωση της αγοραστικής κίνησης και ιδιαίτερα λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα μεγαλώνουν την αγωνία των συναδέλφων για το πως θα επιβιώσουν.

Η κυβέρνηση λόγω ακριβώς των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας της αγοράς τα οποία έχουν επιφέρει μεγάλη πτώση του τζίρου πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων .

 

•Θα πρέπει να δοθεί αναβολή στην πληρωμή των επιταγών για όσο διάστημα διαρκούν τα νέα μέτρα.

 

•Να δοθεί δυνατότητα πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό για παροχή ρευστότητας στις μικρές επιχειρήσεις .

 

Οι επιστρεπτέες προκαταβολές θα πρέπει να γίνουν Μη επιστρεπτέες,γιατί είναι βέβαιο ότι με τις αρνητικές εξελίξεις στην αγορά θα υπάρξει αδυναμία πληρωμής τους από τους συναδέλφους.

 

•Επίσηςπάγωμα στις πληρωμές των ρυθμίσεων που αφορούν οφειλές προς εφορία,ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

 

Διαγραφή μέρους των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα  στην πανδημία χωρίς την υπαιτιότητα των συναδέλφων και πληρωμή των υπολοίπων σε 120 δόσεις .

 

Δημιουργία ξεχωριστού προγράμματος για το λιανεμπόριο αντίστοιχο με άλλους κλάδους της οικονομίας για να υπάρχει ίση και δίκαιη μεταχείριση.

 

Δημιουργία ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.

 

Να λειτουργήσει το πρόγραμμα των Μικροπιστώσεων μέχρι 25.000 χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις.

 

Επαναφορά του μέτρου της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας σε ποσοστό του προσωπικού.

 

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που έχει λάβει τον τελευταίο μήνα στο λιανικό εμπόριο έχει οδηγήσει την αγορά σε Άτυποlockdown και οι πολίτες που κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους είναι πολύ λιγότεροι από εκείνους που κυκλοφορούσαν τον Νοέμβριο του 2020 που είχαμε Τυπικόlockdown .

Η κυβέρνηση ΟΦΕΙΛΕΙ και πρέπει να ΣΤΗΡΙΞΕΙ τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς για να μην οδηγηθούν στην εξόντωση και στον αφανισμό.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              OΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ                  ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ