«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου - «Σήμα κινδύνου» για τη ζωή του λαού

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου

«Σήμα κινδύνου» για τη ζωή του λαού

Ένα ακόμη χτύπημα στη ζωή και την υγεία του λαού δίνει η κυβέρνηση με το νέο «λοκντάουν» στα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με απόφαση της Αν. Υπουργου Υγείας κ. Γκάγκα, που διαβεβαίωνε μέχρι πριν λίγες μέρες ότι «καμιά δραστηριότητα στο σύστημα Υγείας δεν θα ανασταλεί», επειδή τάχα έχει ενισχυθεί,  με εσωτερικό έγγραφο (23/11) προς τις διοικήσεις των ΥΠΕ δίνει εντολή για περιστολή έως και κατά 80% στα τακτικά χειρουργεία, εξαιρώντας μόνο τις «αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις». Η απόφαση αυτή έρχεται την ώρα που καλά καλά τα νοσοκομεία δεν έχουν ανακάμψει από την προηγούμενη αντίστοιχη απόφαση για μειώσεις...

Με δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην επίταξη χωρίς αποζημίωση των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία και στην επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, επαναφέρει την ίδια χρεοκοπημένη συνταγή της μετατροπής των νοσοκομείων σε μιας νόσου. Κλείνουν τμήματα, κλινικές συγχωνεύονται, ασθενείς νοσηλεύονται ο ένας πάνω στον άλλο, αρπάζονται κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ για τις ανάγκες του κορονοϊού, και τώρα έρχεται και το «κερασάκι στην τούρτα»: Περικόπτονται ξανά τα χειρουργεία με τραγικές συνέπειες σε βάρος ασθενών.

Έτσι δύο χρόνια μετά έχουμε πάλι τα ίδια… Την ίδια ώρα που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει για μια ακόμα φορά με δεκάδες νεκρούς καθημερινά, εξίσου φονική γίνεται και η «πανδημία» της λοιπής νοσηρότητας πλην Covid.

Χιλιάδες ασθενείς παραμένουν στις λίστες αναμονής των νοσοκομείων χωρίς ορατή προοπτική να χειρουργηθούν για χρόνια σημαντικά πρόβλημα. Καταδικάζονται σε σοβαρή υποβάθμιση του επιπέδου ζωής τους ή ωθούνται αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα για να χειρουργηθούν. Ποιος δε θυμάται την τεράστια αύξηση κερδών των ιδιωτικών κλινικών από τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις που δεν μπορούσαν να γίνουν στα δημόσια νοσοκομεία στην προηγούμενη έξαρση της πανδημίας;

    Εδώ και τώρα

·      Να ενισχυθούν με το αναγκαίο προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία.

·      Να προσληφθούν όλοι οι γιατροί που έχουν εκδηλώσει επιθυμία για θέση στο ΕΣΥ.

·      Να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι επικουρικοί γιατροί που υπηρετούν.

·      Καμιά απόλυση - καμιά διαθεσιμότητα. Μόνιμη δουλειά για όλους. Έξω οι εργολάβοι.

·      Εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, υποδομές και εξειδικευμένο προσωπικό, για να δοθεί η μάχη της πανδημίας.

Καμία περιστολή των ήδη μειωμένων χειρουργικών επεμβάσεων στο ΕΣΥ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου