«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Εγκρίθηκε η διάλυση του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ και η παραχώρηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος στον Δήμο Αγρινίου

 
ΙΔΡΥΜΑ«ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»

Αγρίνιο, 2 Νοεμβρίου 2021

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 5051/Β/ 1-11-2021)* το από 21-10-2021 Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο και σύμφωνα με την υπ΄αρ. 76/24-10-2019  απόφαση του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ, εγκρίθηκε η διάλυση του Ιδρύματος και η παραχώρηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος  στον Δήμο Αγρινίου.

Η περιουσία αυτή αποτελείται από:

α)Το διατηρητέο κτίριο επί των οδών Παπαθανάση, Τάσου Παπαστράτου και Μακρή στο Αγρίνιο και

β)Το χρηματικό ποσό  1.422.000 ευρώ , που είναι κατατεθειμένο σε λογαριασμό στην  ALFABANK,  

η οποία από σήμερα ανήκει και τυπικά  στην ιδιοκτησία του Δήμου Αγρινίου, προκειμένου να την αξιοποιήσει για τις ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας, σύμφωνα και με τη βούληση των δωρητών.

Θέλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος, καθώς και τα μέλη της οικογένειας Παπαστράτου για τη συνεργασία που είχαμε και την καθοριστική συμβολή τους στην εξέλιξη αυτή.

Εύχομαι η Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει σύντομα την παραπάνω  περιουσία, σύμφωνα και με την απόφαση του Δ. Σ. του Ιδρύματος και όσων ορίζονται στο ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα και σ’ αυτή την κατεύθυνση είμαστε στην διάθεσή της να βοηθήσουμε.

 

Ο Πρόεδρος

ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ