«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Υπογραφή συμφωνητικού παροχής υπηρεσιών για τις «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την κατάρτιση Επιχειρηματικού Σχεδίου για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Αγρινίου»

Στην υπογραφή συμφωνητικού παροχής υπηρεσιών για τις  «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την  κατάρτιση Επιχειρηματικού Σχεδίου για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Αγρινίου» προχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου...

 

Πρόκειται για ένα σχέδιο που συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη  ενός   Επιχειρηματικού  Πάρκου στο Αγρίνιο με σύγχρονες υποδομές και χρηματοδοτικά εργαλεία, μηχανισμούς υποστήριξης και ανάπτυξης της καινοτομικής ικανότητας των επιχειρήσεων.

 

Ο Δήμος Αγρινίου προχωρά τις διαδικασίες ξεκινώντας από την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου  ώστε να υλοποιηθεί και να αποδοθεί στις επιχειρήσεις της ευρύτερης  περιοχής ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

«Ένα μεγάλο έργο, μια οραματική διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής παίρνει σταδιακά  σάρκα και οστά. Το πρώτο βήμα έγινε με την υπογραφή συμφωνητικού παροχής υπηρεσιών για την  κατάρτιση Επιχειρηματικού Σχεδίου για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Αγρινίου. Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα δημιουργήσει  ένα δημιουργικό και αναπτυξιακό μέλλον στηρίζοντας θέσεις εργασίας και δημιουργώντας νέες προοπτικές για τον τόπο μας. Ένα σχέδιο που πιστέψαμε,  κυνηγήσαμε και θα υλοποιήσουμε»,  δήλωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον πρόωρο θάνατο του δημοτικού υπαλλήλου Αθανάσιου Τσαπατώρη:

 

«Η οικογένεια του Δήμου Αγρινίου θρηνεί τον χαμό ενός νέου ανθρώπου. Η απώλεια του Θανάση μας γεμίζει απέραντη θλίψη και στενοχώρια. Η σκέψη μας είναι κοντά στην οικογένεια του στην οποία και εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου».

 

Την Παρασκευή  19 Νοεμβρίου το ΚΕΠ στην  οδό Καραπαπά, όπου εργαζόταν ο εκλιπών,  θα παραμείνει κλειστό ως ένδειξη πένθους.  Οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται στο ΚΕΠ Αγίου Κωνσταντίνου και στα τηλ. 26413 60531και 60530.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Εγκαίνια της έκθεσης "Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση” στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

 

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα διαρκέσει  η έκθεση “Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση”  που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου και στην οποία παρουσιάζονται έργα του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου αφιερωμένα στην Επανάσταση του 1821.

 

Οκαλλιτεχνικός δ/ντης της ΔΠΑ Χρήστος Γαρουφαλής, στα εγκαίνια της έκθεσης,  σημείωσε την σπουδαιότητα των έργων τα οποία «…σαν ένα είδος υποκειμενικής δημοσιογραφικής ανταπόκρισης ευαισθητοποίησαν και αφύπνισαν το φιλελληνικό ρεύμα στην Ευρώπη».

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουανέφερε σχετικά:«Με ξεχωριστή χαράυποδεχόμαστε στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου επτά φημισμένα έργα ενός σπουδαίου φιλέλληνα. Ο Ευγένιος Ντελακρουά δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα. Γνώρισε τον αγώνα των Ελλήνων μέσα από διηγήσεις.Εκείνες οι αφηγήσεις οδήγησαν το πινέλο του σε μεγαλειώδη έργα. Αλλά και σε μια καλλιτεχνική επανάσταση.Η τέχνη του συγκλόνισε τους Ευρωπαίουςκαι  με την ορμή της έστρεψε την προσοχή στη μικρή χώρα που πάλευε να ελευθερωθεί».

Στη ξενάγηση που ακολούθησε ο Χρήστος Γαρουφαλής παρουσίασε αναλυτικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το κάθε έργο ξεχωριστά.

Η έκθεσησυνδιοργανώνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στη Πάτρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Τα έργα παρέχονται από την AgencePhotographiqueRéuniondesMuséesNationauxGrandPalaisLouvre(Φωτογραφικό Πρακτορείο – Ένωση Εθνικών Μουσείων – GrandPalais – Λούβρο).

Η ΔΠΑ και ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις  τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάστασηόπως ανέφερε ηΑντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου. 

 

 

 

Οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν, μαζί με την αστυνομική  ταυτότητα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

 

Ώρες επισκέψεων:

Τρίτη-Σάββατο: 10:00 - 13:30 & 18:00 - 20:30

Κυριακή: 10:30 - 13:30, Δευτέρα & αργίες κλειστά

Πληροφορίες:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δ. Βότση 2, Αγρίνιο

τηλ. 26413 60419,  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr,  www.dipinag.gr

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ