«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

1η ΕΚΘΕΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει την 1η Έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, στις 7:00 μ.μ. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.

 Οι συμμετέχοντες στην 1η Έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών είναι οι:

Αλεξόπουλος Χρήστος, Βάρσος Γιάννης, Βαλαώρας Θανάσης, Βελέντζα Βασιλική, Γιακουμάτου Στέλλα,Ζαχαρόπουλος Χαράλαμπος, Καραγεώργου Αικατερίνη, Κατσαρού Σοφία ,Κατσαντώνης Λάμπρος, Κοττά Μαρία,Κρέτσης Δημήτρης, Κρέτσης Μπάμπης ,Κρέτσης Θανάσης,Κωνσταντή Βάγια,Λάϊος Θεόδωρος, Μακροζαχόπουλος Χρήστος, Μπάθας Αθανάσιος , Μπλαχούρα Χριστίνα , Ναστούλης Αντώνης, Νταρίλα Βικτώρια, Παπανίκος Χρήστος ,Πασχέντη Ειρήνη, Πίνας Χάρης ,Πρέζας Παναγιώτης,Ραμμόπουλος Βασίλης, Ρόμπολας Βαγγέλης, Ράπτης Τριαντάφυλλος, Σελιμάς Βασίλης, Στάϊκος Χριστόφορος, Στούμπος Δημήτρης, Στρατούλης Αλέξανδρος, Σωτηροπούλου Χριστίνα, Τσαμπόκα Τίνα, Τσώρης Απόστολος, Φαρμάκης Λάμπρος, Χαραλάμπους Πάνος, Χατζηδέλιος Αριστοτέλης.

 Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους: Ζαχαρόπουλο Χαράλαμπο, Ναστούλη Αντώνη, Στούμπο Δημήτρη.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Δευτέρα έως Κυριακή 10:30 έως 13:00 και 18:00 έως 21:00.

 Διάρκεια έκθεσης έως 5 Ιανουαρίου 2022

 Ο Δήμος Αγρινίου και οι Αιτωλοακαρνάνες Εικαστικοί στηρίζουν το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια   «Φλόγα»

Η επίσκεψη θα γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες ΕΟΔΥ.

 

***

Απογραφόμαστε  στο Αγρίνιο. Όλοι μαζί κάνουμε τον Δήμο Αγρινίου να μετράει.

 

Η διαδικασία απογραφής πληθυσμού-κατοικιών έχει ξεκινήσει και ήδη απογραφείς από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) επισκέπτονται νοικοκυριά του Δήμου Αγρινίου.  Ο τρόπος είναι απλός, ασφαλής αλλά για την ομαλή ολοκλήρωση της απογραφής απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία όλων των πολιτών.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας λόγω πανδημίας, οι απογραφείς παραδίδουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία με έναν κωδικό αριθμό που  αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο νοικοκυριό προκειμένου ο εκπρόσωπος του νοικοκυριού να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής. Για όσους πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, ο απογραφέας αναλαμβάνει την απογραφή τους με τη μέθοδο «πόρτα πόρτα».

Οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ εκτός από την αστυνομική ταυτότητα, φέρουν ειδική κονκάρδα της ΕΛΣΤΑΤ στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

 Δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Στόχος της απογραφής είναι η συγκέντρωση δημογραφικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού, ζήτημα όχι μόνο τοπικής αλλά και εθνικής εμβέλειας.

Η απογραφή μετράει γιατί για τα επόμενα δέκα χρόνια, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα διαμορφώνεται η χρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απογραφόμαστε  στο Αγρίνιο.Είναι σημαντικό γιατί στηρίζουμε το μέλλον  του τόπου μας.Όλοι μαζί κάνουμε τον Δήμο Αγρινίου να μετράει.

 

Στο link που ακολουθεί μπορείτε να δείτε  video  σχετικά με την απογραφή πληθυσμού – κατοικιών : https://youtu.be/SWR6iXVoy9c

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

&

Letsdoit – Οι ρίζες που μας ενώνουν

Στο Ζευγαράκι Μακρυνείας βρέθηκαν τα μέλη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου στο πλαίσιο της πανελλήνιας εθελοντικής δράσης  Letsdoit – Οι ρίζες που μας ενώνουν.

ToLetsdoitεπανήλθε ύστερα από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας, φυτεύοντας συμβολικά 2021 δέντρα  στον Υμηττό τα οποία συμβολίζουν όλα όσα μας ενώνουν με το παρελθόν μας, με το μέλλον  και μας δίνουν δύναμη να προσπαθούμε καθημερινά για έναν καλύτερο κόσμο.

Η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού κ. Βούλα Αρτίκου - Γουργολίτσα επισήμανε :

 “Έχουμε επιστρέψει για τα καλά στις δράσεις μας ως Ακτίνα Εθελοντισμού πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και τα μέτρα που επιβάλλει η εποχή λόγω της πανδημίας.Ησυγκεκριμένη  δράση  έχει ξεχωριστό νόημα καθώς αρκετές εθελοντικές ομάδες ανά την Ελλάδα θα ενωθούν  ψηφιακά μέσω της δενδροφύτευσης. Για εμάς έχει και έναν άλλο σκοπό, να υπενθυμίσουμε ότι ο εθελοντισμός ενώνει, μπορεί να είναι παντού και να εμπνεύσει ανθρώπους όλων των ηλικιών προς όφελος των συμπολιτών μας και του περιβάλλοντος. Επίσης  να τονίσουμε πόσο σημαντική είναι ηδενδροφύτευσηστη χώρα μας κυρίως μετά τις καταστροφικές καλοκαιρινές πυρκαγιές που κατέστρεψαν αρκετές περιοχές στην Ελλάδα”.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ .ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η βία κατά των γυναικών, που εμφανίζεται με διάφορες μορφές (λεκτική, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική)αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που εντάσσεταιστον πυρήνα των έμφυλων ανισοτήτων. Για το λόγο αυτό, δυστυχώς, συνεχίζει να αποτελεί μια διαχρονικά εδραιωμένη κοινωνική παθογένεια,και μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ο.Η.Ε. θέλοντας να καταδείξει ακριβώς αυτό ,έχει ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

Με αφορμήτη Διεθνή Ημέρακαι στo πλαίσιo ευαισθητοποίησης της κοινότητας απέναντι στο έγκλημα της έμφυλης βίας, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας &Δημόσιας Υγείαςτου Δήμου Αγρινίουδιοργανώνει δράση,με τίτλο «ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΒΙΑ». Συγκεκριμένα θα εκτεθούν έγχρωμοι φωτογραφικοί πίνακες που έχουν ως θεματική τις διάφορες μορφές της κακοποίησης των γυναικών. Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021.

 

Στα πλαίσια της δράσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, αλλά και για το έργο του Ξενώνα στην προσπάθεια εξάλειψης της μάστιγας αυτής, σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

***

Ο Δήμος Αγρινίου και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Αιτωλ/νίας τιμούν και φέτος τη μνήμη των 45 Αιτωλ/νων που έπεσαν στη μεγάλη μάχη της Γκραμπάλας Καλπακίου στις 16-18 Νοεμβρίου 1940.

 

Την Κυριακή 28  Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:30 στον τόπο της θυσίας, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ