«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Στ. ΤΣΩΛΗΣ - Με αφορμή το τελευταίο γεγονός της διασποράς του COVID-19 εντός του Νοσοκομείου Αγρινίου

Με αφορμή το τελευταίο γεγονός της διασποράς του COVID-19 εντός του Νοσοκομείου Αγρινίου και τα διάφορα λιβελογραφήματα και τις δημοσιευμένες συκοφαντίες  που κυκλοφορούν σε διάφορα  ΜΜΕ, οφείλω αφ’ ενός να υπερασπίσω την αγωνιώδη προσπάθεια και την αυταπάρνηση με την οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι Ιατροί οι Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό προς όλους αυτούς που νόσησαν, αλλά και την δική μου αξιοπρέπεια και προσπάθεια που κάνω στο πλάι αυτών των ανθρώπων...


Προσπάθεια βέβαια που γίνεται με όλο τον κίνδυνο της προσωπικής υγείας όλων αυτών που ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΝΟΥΝ να ‘’κρατήσουν όρθιο’’ το Νοσοκομείο παρά το οποιοδήποτε κόστος ή απώλεια.

Το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν είναι το μοναδικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει υποστεί την διασπορά του COVID-19 στην παθολογική κλινική που φέρει το βάρος της νοσηλείας των υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων .

Σε όλα τα Νοσοκομεία αναφοράς στην Ελλάδα, έχει γίνει διασπορά για τους εξής λόγους.

1)     το υψηλό  φορτίο του COVID-19 εντός της κλινικής που νοσηλεύονται ύποπτα περιστατικά.

2)     τα χαρακτηριστικά της μετάδοσης του κορωνοϊού (αερογενής μεταφορά)

3)     τα επιστημονικά κενά στον εντοπισμό του με την ελεγχόμενη αξιοπιστία των RAPID τεστ και του ευρύ χρόνου  επώασης του COVID-19 στον εντοπισμό του μέσω μοριακού έλεγχου

4)    τον χρόνο αναμονής των αποτελεσμάτων του μοριακού έλεγχου(μιας και στερούμαστε μοριακού αναλυτή)

Παρά τις οποιεσδήποτε προφυλάξεις και την εφαρμογή των μέσων ατομικής προστασίας ,ασυμπτωματικοί ασθενείς και συνοδοί  που δεν δηλώνουν τις ύποπτες επαφές κατά την προσέλευση τους για εξέταση στο Νοσοκομείο, - μιας και η λειτουργία των τακτικών εξωτερικών Ιατρείων δεν έχει ανασταλεί πλήρως με εντολή της πολιτείας- καθιστούν την διασπορά στατιστικά αναπόφευκτη.

Ακόμα και ο εντοπισμός αν η διασπορά έγινε ‘’από έξω η από μέσα’’ από το Νοσοκομείο είναι δύσκολα αποδείξιμη.

Σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας έχουν νοσήσει, Ιατροί, Νοσηλευτές Διοικητικοί Υπάλληλοι και Διοικητές.

Ακόμα οι  ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που οδηγούν σε εξαντλητικές συνθήκες εργασίας το προσωπικό  στις covid κλινικές και η παραμονή αυτών στους χώρους με υψηλό φορτίο του COVID-19 επί πολλές ώρες,   αποτελούν κίνδυνο μόλυνσης. 

Μόνο οι  επίδοξοι ‘’γκεμπελίσκοι’’ που συμπεριφερόμενοι ως ‘’κυνηγοί κεφαλών’’, δεν λαμβάνουν υπ΄ όψιν ή  καλύτερα αποκρύπτουν δημοσίως και εσκεμμένα για λόγους που αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά,  όλα τα παραπάνω και κατονομάζουν το Νοσοκομείο ως εστία διασποράς .

Εκτελούν δε , ‘’συμβόλαια’’ σπίλωσης της τιμής,  της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής ευσυνειδησίας  όλων αυτών που με κίνδυνο της υγείας τους ή στην χειρότερη περίπτωση της ζωής τους, φρόντισαν και φροντίζουν για την υγεία όλων των πολιτών που νόσησαν ή θα νοσήσουν.

Ας τολμήσουν να βιώσουν μια μέρα δουλειάς στους χώρους της covid κλινικής. Ας νοιώσουν την αγωνία όλων αυτών των εργαζομένων έστω για μια μέρα.

Και βέβαια δεν κατονομάζουν ή δεν κατονόμασαν ποτέ αυτούς που η πολιτεία με ειδικούς νόμους έχει   ορίσει ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς.

Ποιος ευθύνεται που  ένας νομός με σχεδόν μηδενικά κρούσματα στην πρώτη φάση της πανδημίας να είναι χαρακτηρισμένος τώρα  ως ‘’κόκκινος’’ νομός με πολύ μεγάλη διασπορά εντός της πόλης του Αγρινίου και όχι μόνο.

Γιατί έφτασαν να νοσηλεύονται καθημερινά στο Νοσοκομείο κατά μέσον όρο 20 με 22 θετικοί ασθενείς; Πού κόλλησαν όλοι αυτοί τον COVID-19 ;        

Εντός του Νοσοκομείου;

Ας μην φορτώσουν τις ευθύνες τους  οι κάθε ανευθυνουπεύθυνοι στις πλάτες άλλων, στο Νοσοκομείο  και  στην συμπεριφορά της νεολαίας.

Ας κοιτάξουν στον καθρέπτη τον εαυτό τους  όλοι αυτοί που η πολιτεία είχε χρήσει υπεύθυνους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς και ας ζητήσουν μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ για  όλα τα θύματα και από αυτούς που νόσησαν και την ‘’έβγαλαν καθαρή’’.

Αυτοί που  κρυμμένοι  πίσω από την ασφάλεια του υπολογιστή τους στο σπίτι τους,  στο γραφείο τους ή στην δουλειά τους συκοφαντούν εσκεμμένα τους εργαζόμενους και την Διοίκηση  του Νοσοκομείου για έλλειψη μέτρων και μη εφαρμογή πρωτοκόλλων ‘’ας περιμένουν τα καλύτερα’’.  Έως  τότε ας κοιμούνται ήσυχοι.

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν από εδώ και στο εξής  να απαξιώνει συκοφαντικά τον αγώνα του προσωπικού και της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

               

                                                                       Ο   ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

                                                                              ΑΝΔΡΕΑΣ Στ. ΤΣΩΛΗΣ