«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΤΟΣ Κ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΔΠΑ

 Με αφορμή την ανακήρυξη του 2020 ως «Έτους Κ. Χαζόπουλου»  απότη  συμπλήρωση εκατό χρόνων από το θάνατο του Αγρινιώτη ποιητή, πεζογράφου και θεωρητικούεκδόθηκε το λεύκωμα «Κωσταντίνος Χατζόπουλος - Ένας κοσμοπολίτης συγγραφέας».

Παράλληλα,σε  συνεργασία με τα ΈΛΤΑ,υλοποιήθηκε η  έκδοση ειδικού Συλλεκτικού Λευκώματος το οποίο αποτελείται από...

τρία διαφορετικά προσωπικά γραμματόσημα που απεικονίζουν τον ποιητή και από ένα ειδικό εικονογραφημένο φάκελο, στον οποίο είναι επικολλημένα δύο ειδικά προσωπικά γραμματόσημα με το έμβλημα του Δήμου Αγρινίου και το λογότυπο ΕΤΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ 2020. Στο φάκελο είναι αποτυπωμένη με τη μέθοδο της χρυσοτυπίας, ειδική αναμνηστική σφραγίδα.

 Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου θα φιλοξενήσει την έκθεση με τίτλο «Μνήμη Κ. Χατζόπουλου» η οποία θα μας ταξιδεύσει στους σταθμούς της προσωπικής και συγγραφικής του πορείας. 

 Το λεύκωμα «ΚωσταντίνοςΧατζόπουλος - Ένας κοσμοπολίτης συγγραφέας»εκδόθηκε από τον Δήμο Αγρινίου υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η γενική επιμέλεια του λευκώματος ανήκει στην κ. ΣίσσυΠαπαθανασίου-  

Ιστορικό  Πολιτισμού, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμμάτων Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού,   η Σύνθεση τόμου - Έρευνα - Επιλογή Κειμένων στον κ. Ηλία Καφάογλου και  ο   Καλλιτεχνικός Σχεδιασμός έκδοσης - Φωτογραφίσεις - Επεξεργασία Φωτογραφικού Υλικού στην κ. Μαρία Στέφωση.

 Ο Κωσταντίνος Χατζόπουλος, με το διεθνές κύρος και το αδάμαστο πνεύμα, ο διαχρονικός και τόσο σύγχρονος, αποκαλύπτεται μέσα από κείμενα και προσωπικά  αντικείμενα. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε  μία  κορυφαία προσωπικότητα των ελληνικών γραμμάτων,  στον Αγρινιώτη με τη διεθνή ακτινοβολία.

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρουσίαση των δράσεων για το «Έτος Κ.Χατζόπουλου» μέσω των εξής συνδέσμων:

 

https://youtu.be/g3HGOeADHJc

https://youtu.be/k984-dcR_wc

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Ευχές του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου για τη νέα χρονιά :

 

«Υποδεχόμαστε  το 2021 όλοι μαζί, ακόμα κι αν είμαστε μακριά.

Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά με πρωτόγνωρες  καταστάσεις.  Μέσα από αυτές  τις αντιξοότητες  ανακαλύψαμε όλους εκείνους  που ύψωσαν τον συνάνθρωπο πάνω  από τον εαυτό τους  και  κατάφεραν μέσα σε ένα ζοφερό περιβάλλον να γεμίσουν  την καρδιά μας με θαυμασμό και αισιοδοξία.

Ας ευχηθούμε το 2021 να είναι τόσο φωτεινό  ώστε να  σβήσει κάθε σκοτεινή ανάμνηση.  Εύχομαι η νέα χρονιά να αναστήσει το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων και να χαρίσει σε αυτούς που αγωνίζονται τη ζωή που τους αξίζει.

Με αλληλεγγύη, αισιοδοξία και χαμόγελα είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε!

Καλή Χρονιά με υγεία!»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ