«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου


 ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

  «Η αντιμετώπιση του κύματος της πανδημίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να  αντιμετωπίζεται με πυροτεχνήματα»

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  δήλωσε σχετικά με την τοποθέτηση  της κ. Σταρακά για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγρινίου :

«Η λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου και η αντιμετώπιση του κύματος της πανδημίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να  αντιμετωπίζεται με πυροτεχνήματα και ανέξοδη αντιπολίτευση...

Όπως όλοι γνωρίζουν, πολύ πριν την ανακοίνωση για την εφαρμογή lockdown,  προκάλεσα σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των υγειονομικών φορέων της πόλης δηλαδή του Νοσοκομείου, ΕΟΔΥ, Κέντρου Υγείας, ΕΚΑΒ, Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

Στόχος ήταν οσυντονισμός, αφενός για την  ευαισθητοποίηση των πολιτών και αφετέρου για την ελαχιστοποίηση των  αρνητικών επιπτώσεων.

Όλοι όσοι συμμετείχαμε στη σύσκεψη αποφασίσαμε ότι είμαστε σε διαρκή και συστηματική συνεργασία και καταθέσαμε προτάσεις για την αντιμετώπιση όλων των καθημερινών ζητημάτων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Θυμίζω επίσης ότι,  κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown,  είχαμε αποφασίσει ότι τα χρήματα από τον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό θα διατεθούν αποκλειστικά για το Νοσοκομείο Αγρινίου και  την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών.

Όλα αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τη πρόταση για ξεχωριστή συζήτηση.

Είναι αναγκαίο όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για να αντιμετωπίζεται με προχειρότητα. Θα ήθελα λοιπόν να παρακαλέσω τους συναδέλφους μου  να  αποφεύγουν τοποθετήσεις που καταλήγουν να κινούνται  μεταξύ ερασιτεχνισμού και ανευθυνότητας».

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ