«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Αλλάζουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και τα πράγματα αλλάζουν»

 Το  2o Agrinio Santa Run- The virtual edition  είναιγεγονός. Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου σας προσκαλούν και φέτος σε ένα ξεχωριστό SantaRun.

Έως τις 3 Ιανουαρίου 2021 φοράμε  τα αθλητικά μας  και τρέχουμε εξ’ αποστάσεως αλλά πάντα από κοινού και...

πάντα για καλό σκοπό. Σε μια κρίσιμη περίοδο για όλη την χώρα ενισχύουμε την προσπάθεια τουΣυλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου. 

H διαδικασία συμμετοχής στον αγώνα είναι απλή. Αρχικά ο κάθε δρομέας ή η ομάδα των δρομέων (ανά τρεις  το πολύ) επιλέγουν τη διαδρομή που θα κάνει. Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές:

1.   Ελεύθερη Διαδρομή – “Χιλιόμετρα προσφοράς”

2.   ΑλσύλιοΑγ. Χριστοφόρου- “Μπάρα με μπάρα”

3.   Στίβος- ΔΑΚ Αγρινίου “5χλμ-12,5 στροφές”

Ο κάθε δρομέας μπορεί να επιλέξει περισσότερες από μια διαδρομές να εκτελέσει. Δεν υπάρχει περιορισμός. Ο μόνος περιορισμός είναι στη κατηγορία των επάθλων. Σε περίπτωση που πετύχει βράβευση σε περισσότερες από μια διαδρομές, θα βραβευθεί  μόνο σε μια  και αυτή θα είναι η διαδρομή στην οποία έχει καλύτερη κατάταξη. Σε περίπτωση που έχει την ίδια κατάταξη σε περισσότερες από μια διαδρομές -κατηγορίες, θα βραβευθεί τυχαία σε μια από αυτές.

Κάνετε τη διαδρομή σας και αφού τελειώσετε, θα πρέπει να ανεβάσετε τη διαδρομή σας  μαζί με τη φωτογραφία σας σε μια από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε (Strava, Garmin, Polar, ) είτε πιο εύκολα να την μοιραστείτεστο :

·         facebook fan page Agrinio Santa Run 2020

·         Instagram με hashtag #agriniosantarun

Φυσικά μπορείτε απλά να μοιραστείτε τη φωτογραφία σας μόνο και να μπείτε μόνο στη κλήρωση για τις καλύτερες φωτογραφίες. Σημειώνεται πως η προσπάθεια σας μπορεί να είναι από έναν απλό περίπατο στη πόλη έως και έναν αγώνα ταχύτητας στις σηματοδοτημένες διαδρομές ή μια μεγάλη διαδρομή δικής σας επιλογής.

Δεν υπάρχει περιορισμός στις προσπάθειες που θα κάνετε. Μπορείτε να μας στείλετε το υλικό σας μέχρι τις 03/01/2021  στις  12.00μμ

Στείλτε μας το υλικό σας και τα υπόλοιπα θα τα κάνουμε εμείς.

Συγκεντρωτικά στο τέλος της ημέρας θα βλέπετε έναν προσωρινό κατάλογο αποτελεσμάτων με τους χρόνους κάθε διαδρομής και τα περισσότερα χιλιόμετρα ανάπροσπάθεια.

Επίσης οι φωτογραφίες σας θα αναδημοσιευθούν στην ενότητα Αρχείο Φωτογραφιών

 

Η διαδικασία της εγγραφής είναι απλή. Μπορείτε να την κάνετε με 2 τρόπους

·          Onlineαπό το Site στην ενότητα Εγγραφές

·          Απευθείας στο χώρο παραλαβής του υλικού (scoufakisuburbancoffeeHouse)

·          Αγ. Κωνσταντίνου και Σμύρνης 1 , Αγρίνιο | Αγρίνιο 26410 221017)

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 €

Σημειώνεται πως τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου. Η συμμετοχή σας θα βοηθήσει αρκετά ένα σύλλογο που παλεύει για τη ζωή, για τη διαθεσιμότητα φιάλων αίματος σε πολύ δύσκολες εποχές.

Μετά την εγγραφή σας, θα πρέπει να μεταφερθείτε στο σημείο παραλαβής (scoufakisuburbancoffeeHouse | Αγ. Κωνσταντίνου και Σμύρνης 1 , Αγρίνιο | Αγρίνιο 26410 221017) έτσι ώστε να πάρετε το διαθέσιμο υλικό(Αριθμός και μπλούζα – τεχνικό t-shirt). Στο σημείο σας προσφέρουμε το ρόφημα της επιλογής σας. Μια προσφορά από την Buondi σε συνεργασία με το Scoufaki. Το ρόφημα μπορείτε να το πάρετε όποια στιγμή θέλετε κατά τη περίοδο διεξαγωγής του virtual Αγώνα.

Ώρες παραλαβής Υλικού

 

·          Απο 11.00-13.00 καθημερινά

·          και 15.00 έως 20.30 καθημερινά

Η περίοδος διεξαγωγής του virtual αγώνα θα είναι από τις 21/12/2020 έως και τις 03/01/2021. 

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Αγώνα :www.agriniosantarun.gr

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ευχαριστεί θερμά την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Συνοχής, Υγείας, Πρόνοιας και Εθελοντισμού  κ. Καλημέρη Γιάννα και τους Εθελοντές του Δήμου Θέρμου για την έμπρακτη στήριξη τους στις γυναίκες και τα παιδιά του Ξενώνα.

Με μια γενναιόδωρη κίνηση πρόσφεραν  είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμού και υπόδησης, τα οποία παραδόθηκαν  στα γραφεία της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου.

Τις Άγιες αυτές ημέρες, η πράξη αυτή αποδεικνύει την αλληλεγγύη, αλλά και την συστράτευση τους στον αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

***

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια στο livestreaming  του Δήμου Αγρινίου

 

 Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου  στις 19:00 στο livestreaming  του Δήμου Αγρινίου (agrinio.gov.gr) η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε θα συντροφεύσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθοϊστοριών με τέσσερις υπέροχες ιστορίες οι οποίες  έχουν στόχο να σώσουν τα Χριστούγεννα από τον Κορονοϊό.

 

Οι ιστορίες ανήκουν στους μικρούς μαθητευόμενους συγγραφείς του διαδικτυακού εργαστηρίου «Ας γνωριστούμε καλύτερα… με τις ιστορίες» του ψηφιακού σχολείου Chipoupolis, που υλοποιήθηκε από τη συγγραφέα στο πλαίσιο της πιλοτικής άσκησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος StoryLogicNet. eu.

 

Οι μαθητές, που κατάγονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας, κατάφεραν να συνεργαστούν και να σώσουν τα Χριστούγεννα από τον Κορονοϊό. Η Αριάδνη Δάντε αναλαμβάνει το  ρόλο της αφηγήτριας για να διαμοιράσει στους φίλους της Λογοτεχνίας τη μαγεία της παιδικής σκέψης και ταυτόχρονα να  τους μεταδώσει το μικρόβιο της γραφής.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία της ΚΕΔΑ.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ