«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Για το Δίκτυο Αλληλεγγύης από τη Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας!

 

Για να ανθήσει η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και ο αγώνας απέναντι στο φόβο και την αδιέξοδη ατομική λύση.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε στην πόλη της Πάτρας στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Διανύοντας το δεύτερο lock down και με τις φυσικές καταστροφές που ήρθαμε αντιμέτωποι σε μια σειρά από περιοχές (Καρδίτσα, Κρήτη Σάμος) η συνέχιση αυτού του εγχειρήματος είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Με τα γνωστά κουτιά μας στις λαϊκές της πόλης και με τα χειρόγραφα αφισάκια «Όποιος δεν έχει παίρνει, όποιος έχει δίνει» απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στους κατοίκους να ενισχύσουν και να διευρύνουν το Δίκτυο Αλληλεγγύης της πόλης μας...

  Οι εργαζόμενοι και  ο λαός της Πάτρας, στις νέες δύσκολες συνθήκες που ζούμε λόγω της πανδημίας, ήδη καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, να αντισταθμίσουν  με το μόχθο τους την οικονομική πληγή που αφήνει στο κεφάλαιο και την οικονομία αυτή η νέα κατάσταση, τόσο με τα αντεργατικά μέτρα όσο και με την υποταγή στην τρομοϋστερία και την καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η συλλογικότητα, η οργάνωση και η αλληλεγγύη είναι πυξίδα για να μπορέσει ο λαός να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση. Είναι δεδομένο πως απαιτείται υπευθυνότητα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και τήρηση των κανόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα και στον ίδιο βαθμό όμως, είναι αναγκαίο να αναπτύσσεται μια πολιτική με γνώμονα τα εργατικά συμφέροντα.

Σε μία συνθήκη που οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δυσκολία να καλύψουν ακόμα και βασικές ανάγκες τους, είναι ανάγκη να ενδυναμωθεί το ρεύμα της ταξικής αλληλεγγύης που πρέπει να αποτελέσει βασικό συστατικό του αγώνα που έχουμε να δώσουμε αυτή την στιγμή για ΥΓΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ! Απέναντι στη πολιτική της κυβέρνησης που δεν έχει ενισχύσει τη δημόσια και δωρεάν υγεία και το Ε.Σ.Υ, που αρνείται να κάνει μαζικά test για τον COVID-19 και στον αντίποδα αυτού λαμβάνει την πολιτική επιλογή να μας ξανά κλείσει στα σπίτια μας και να αστυνομεύσει τις γειτονιές μας πλασάροντας  την ατομική ευθύνη, εμείς απαντάμε συλλογικά, αλληλέγγυα και αγωνιστικά. Αυτή την περίοδο που οι εργαζόμενοι/ες, η νεολαία, οι μετανάστες και οι μετανάστριες, οι ηλικιωμένοι, οι πολύτεκνες οικογένειες αδυνατούν πλέον να καλύψουν και τις πιο βασικές ανάγκες εμείς «μένουμε ενεργοί» και επιλέγουμε τον συλλογικό και αλληλέγγυο δρόμο γιατί όπως έχει αποδειχθεί…

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

Καλούμε οποιον/α επιθυμεί να συμμετάσχει ενεργά και στις δράσεις του Δικτύου μας, κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη!

Θα μας βρείτε:

-       Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας (Ζαΐμη 69Α) Κάθε Τρίτη και Παρασκευή 17:00 – 20:00

-       Λαϊκή Αγίας Σοφίας κάθε Πέμπτη 11:00 – 14:00

-       Λαϊκή Κεντρου κάθε Σάββατο 11:00 – 14:00

Στοιχεία επικοινωνίας:

E-mail: anaireseis-patras@gmail.com

Facebook: facebook.com/lesxianaireseispatra/
Instagram: anaireseis_patras

Blogspot: anaireseis-patras.blogspot.gr/

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973299495, 6984597229

 

 Ναι αλλά τι είναι η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και οι Αναιρέσεις;

 

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση / νΚΑ είναι αυτοτελής πολιτική οργάνωση της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και κομμουνιστικής Αριστεράς στη νεολαία. Ιδρύθηκε το 1995 στο συνέδριο επανίδρυσης μιας σύγχρονης επαναστατικής οργάνωσης νεολαίας που διοργάνωσε η ΚΝΕ-ΝΑΡ, ως ώριμο τέκνο της αριστερής κριτικής και αντίστασης στην κρίση του κομμουνιστικού κινήματος και της παραδοσιακής αριστεράς στη χώρα μας και διεθνώς. Δρα από κοινού και έχει την ίδια στρατηγική κατεύθυνση με το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Συμμετέχει στην Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή –ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας.

Διαμορφώνει πολιτική και συγκροτείται μέσα από τις διαδικασίες της. Επιδιώκει να πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες και τα μέτωπα πάλης, στρατεύοντας μαχητικά τη νεολαία. Θεμέλιο της ν.Κ.Α. είναι ο μαχόμενος επαναστατικός μαρξισμός και η στρατηγική της κομμουνιστικής απελεύθερωσης. Επιδιώκει να συμβάλλει με τις επεξεργασίες της σε μια βαθιά θεωρητική τομή και άνθιση των επαναστατικών ιδεών σε όλες τις πλευρές των κοινωνικών σχέσεων, και να ειναι φορέας μιας ριζικά διαφορετικής στάσης ζωής, άρνησης των προτύπων και των κριτηρίων που προβάλλει και επιβάλλει ο καπιταλισμός.

 

H νΚΑ έχει δημιουργήσει το Project Αναιρέσεις, που αποτελείται από το ομώνυμο περιοδικό, τις Λέσχες Θεωρίας και Πολιτισμού (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Πάτρα), το φεστιβάλ και το camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ. Με κέντρο βάρους την παρέμβαση στα ζητήματα θεωρίας, πολιτισμού, ιστορίας και πολιτικής ευελπιστούμε ο χώρος της Λέσχης Αναιρέσεων στην Πάτρα να αποτελέσει ένα διαρκές σημείο αναφοράς στο κέντρο της πόλης, ανοιχτός στην δημιουργία του πολιτισμού της χειραφέτησης του συγχρόνου ανθρώπου και στην αρθρωση μια απελευθερωτικής απάντησης απέναντι στα ζητήματα που γεννά η καπιταλιστική κρίση!

 

Δημιούργημα της εποχής της κρίσης, η Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας έρχεται να συγκρουστεί με τη λογική της εμπορευματοποίησης και της θυσίας όλων στο βωμό του κέρδους και επιδιώκει την ανάδειξη ενός άλλου πολιτιστικού προτύπου, δίπλα στις ανάγκες της νεολαίας και των εργαζομένων, μακριά και έξω από την εμπορευματοποιημένη διασκέδαση και την αγοραία αντιμετώπιση της τέχνης και της δημιουργίας. Στην εποχή της καραντίνας λοιπόν, θεωρούμε επιτακτικό αυτός ο χώρος να αποτελέσει ένα κέντρο ταξικής αλληλεγγύης και αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που αυτή την στιγμή διαλύει τις ζωές μας.

 

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ!

ΑΓΩΝΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!