«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - Γ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών»κ. Γιώργο Καραμητσόπουλο και προχώρησαν σε κοινή δήλωση για τη  συνεργασία των παρατάξεων τους :

«Είχαμε μία αρμονική και αποδοτική συζήτηση και αποφασίσαμε ότι...

μπορούμε να συμπορευτούμε  προς όφελος του Αγρινίου. Οι συνεργασίες αποτελούν  για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρόκληση και ζητούμενο. Προσηλωμένοι στις αρχές και τις προγραμματικές μας δηλώσεις  και με δεδομένο ότι, στην  Αυτοδιοίκηση απαιτούνται συνεργασίες,προσπερνάμε παραταξιακά οφέλη και προτάσσοντας το  «εμείς» μέσα από ένα γόνιμο διάλογο συμπορευόμαστε  με στόχο τη συνεργασία και τη συνέργεια μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

*** 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Δυνατό μήνυμα για συμμετοχή στον αθλητισμό στέλνει,  με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,   ο Αγρινιώτης Πρωταθλητής στο αγώνισμα ΤΤ4 Ανδρών Παναγιώτης  Αγγελούδης

Ο κ. Αγγελούδης αναφέρεται στα οφέλη του αθλητισμού και προτρέπει τα άτομα με αναπηρία να ασχοληθούν  ενεργά με κάποιο άθλημα :“Φέτος,  όπως κάθε χρόνο,  υπάρχει η ημέρα που φέρνει στο φως τους ανθρώπους με  αναπηρία αν και είναι καθημερινά  ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Εγώ, ως άνθρωπος του αθλητισμού, θα ήθελα να πω ότι ο αθλητισμός είναι μια ανάταση ψυχική και σωματική, μια διέξοδος να βγούμε από το σπίτι, να δημιουργήσουμε και να ανταγωνιστούμε’.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Το κέρδος από την ένταξη τους σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και  αφορά όλη την κοινωνία.

O αθλητισμός αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο  ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης : “Στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητών με αναπηρία. Για να βγουν από το σπίτι,  να αθληθούν και  να χαρούν. Το δικαίωμα συμμετοχής στον αθλητισμόείναι απαραίτητο για τη μείωση των ανισοτήτων και τη δημιουργία ενεργών πολιτών. Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε επαρκείς μηχανισμούς και να ανταποκριθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΑΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ

 Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 04-12-2020 και από 08:00 έως 12:00 το πρωί θα γίνει διακοπή νερού σε τμήμα του κεντρικού τομέα ύδρευσης της πόλεως Αγρινίου, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

- η περιοχή πέριξ του παλαιού νοσοκομείου

- η περιοχή πέριξ του γηπέδου Παναιτωλικού

- οι οδοίΑσκληπειού, Καρκαβίτσα, Τσίρκα, Σκουφά, Κλεπάς, Αντύπα (από  Καρκαβίτσα και βορείως)

- οι οδοί, Κόκκαλη, Βλαχοπούλου (έως την Προυσιωτίσσης) και οι οδοί μεταξύ αυτών

 

***

Προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων

 

Με στόχο τη βελτίωση των  υποδομών  και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ο Δήμος Αγρινίου προχωρά σε  προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων αστικής συγκοινωνίας.

 

Το έργο «Προμήθεια  και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων»  θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και ίδιους πόρους του Δήμου Αγρινίου με το ποσό  των 109.000 ευρώ.

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  δήλωσε σχετικά  με την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» :  «Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα  προκειμένου να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες μας.  Με το συγκεκριμένο έργο θα  υπάρχει βελτιωμένη  προστασία από τις καιρικές συνθήκες, ασφάλεια και άνετο  περιβάλλον αναμονής για το επιβατικό κοινό».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Συμμετοχή  Νέων στη δράση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

 

«Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»

 

Έως τις  9 Δεκεμβρίου  2020   μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή  στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821», που υλοποιείται από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Ο Δήμος Αγρινίου καλεί  νέους και νέες, ηλικίας 18 έως 21 ετών,οι οποίοι  επιθυμούν να περιηγηθούν σε πέντε ξεχωριστές διαδρομές στην Ευρώπη, να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφώνικάή με  e-mail:

2641360401 - mariakarra@agrinio.gr

 

Αναλυτικά:

 

Στη συγκεκριμένη δράση, 200 νέοι από δήμους της χώρας, που θα επιλεγούν, καλούνται να βαδίσουν σε ευρωπαϊκές διαδρομές που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση.  Κατά τη διάρκεια αυτών των διαδρομών θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τον τόπο τους προς τις κοινωνίες με τις οποίες συνδέουν τη χώρα ιστορικοί δεσμοί και να επιστρέψουν πλουσιότεροι σε εμπειρίες. Σημειώνεται ότι, η Επιτροπή λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφαλούς μεταφοράς στις διαδρομές, με την κατάλληλη συνοδεία στελεχών.

Ο αριθμός συμμετοχής των νέων που έχει τη δυνατότητα να προτείνει ο κάθε Δήμος καθορίζεται από τον πληθυσμό του, έτσι ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει με τέσσερις νέους (δύο αγόρια και δύο κορίτσια).

 

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής;

 

Ο Δήμος Αγρινίου προτείνει στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» τέσσερις νέους ως υποψήφιους (υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει ίσος αριθμός εκπροσώπησης των δύο φύλων) για να συμμετάσχουν στη Δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821», οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1.Να είναι 18-21 ετών: την 1/1/2021 να έχουν κλείσει τα 18 (γεννημένοι πριν τις 31/12/2002) και στις 31/12/2021 να μην έχουν κλείσει τα 21 (γεννημένοι μετά την 31/12/2000).

2.Να έχουν απολυτήριο λυκείου.

3.Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C1. Πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας εκτιμάται ως προσόν.

4.      Να είναι δημότες Αγρινίου.

 

Στη συνέχεια ο Δήμος Αγρινίου θα ενημερώσει τους νέους που θα προεπιλεγούν μετά από δημόσια κλήρωση, προκειμένου οι ίδιοι να συμπληρώσουν την Αίτηση Υποψηφίου και να την αποστείλουν στο e-mail: secretariat@greece2021.gr με την ένδειξη:

Θέμα: «Δήμος Αγρινίου: επιλογή νέων για τη Δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821».

 

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέσω τηλεφώνου ή e-mail:

2641360401 Μαρία Καρρά mariakarra@agrinio.gr

 

Τί είναι η Δράση: «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»;

Πέντε ομάδες, αποτελούμενες η κάθε μια από 40 νέους 18-21 ετών, προτεινόμενοι από τους Δήμους που υπέβαλλαν πρόταση στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021», περιηγούνται στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε 5 ξεχωριστές διαδρομές, διάρκειας 15 ημερών η κάθε μία. Οι διαδρομές ακολουθούν θεματικές ενότητες που συνθέτουν την πορεία πριν και μετά την Επανάσταση του 1821. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι νέοι και νέες που θα επιλεγούν, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους (όπου έζησαν κι έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι Ι. Καποδίστριας, Α. Κοραής, Ρ. Φεραίος, Α. και Δ. Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Μ. Κάλλας, Ν. Καζαντζάκης, Δ. Μητρόπουλος κλπ.) και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες. Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων κλπ. Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων.

 

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των Νέων;

Οι νέοι επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους θα αναλάβουν ένα απαιτητικό έργο, για το λόγο αυτό πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, οι νέοι στη διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και παρουσία, να συμμορφώνονται απόλυτα με τους κανονισμούς και τα ωράρια του προγράμματος, να ακολουθούν τις οδηγίες των συνοδών τους ως προς την υλοποίηση του προγράμματος και των διαφόρων δραστηριοτήτων, και γενικότερα να επιδεικνύουν καλή κοινωνική συμπεριφορά. Για την αποδοχή των πιο πάνω, θα υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ των νέων και της Επιτροπής. Στόχος είναι να αναδείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της χώρας μας, όπως της αξίζει.

*Η Επιτροπή λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφαλούς μεταφοράς τους στις διαδρομές, με την κατάλληλη συνοδεία στελεχών.

 

Ποιες είναι οι 5 Διαδρομές;

Όλες οι διαδρομές ξεκινούν από την Αθήνα. Κάθε ομάδα συνοδεύεται από ικανό αριθμό συνοδών, ενώ όλα τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, εισόδου σε μουσεία κλπ. καλύπτονται από την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

1η Διαδρομή «Στα Βήματα Πρωτεργατών του Νεοελληνικού Κράτους» (Απρίλιος 2021).

2η Διαδρομή «Ο Χάρτης του Φιλελληνισμού» (Μάιος 2021).

3η Διαδρομή «Η Ελληνική Διασπορά στην Ευρώπη (πριν και μετά το 1821)» (Ιούλιος 2021).

4η Διαδρομή «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Ελληνική Επανάσταση» (Σεπτέμβριος 2021).

5η Διαδρομή «Η Ελληνική Επανάσταση και οι Επαναστάσεις των Αρχών του 19ου αιώνα» (Οκτώβριος 2021).

  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ΗΣ ΥΠΕ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

 

Θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,  της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αγρινίου αλλά και της διαχείρισης των μέτρων  πρόληψης από την πανδημία συζήτησαν  ο Δήμαρχος Αγρινίου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. 

Παρόντες στη συζήτηση ο Αστυνομικός Διευθυντής  Ακαρνανίας Δημήτρης Γαλαζούλας και ο  Δ/της Αστ. Τμήματος  Γ. Σταμουλακάτος.

 

Ο Γιώργος Παπαναστασίου και ο  κ. Καρβέλης  συζήτησαν για την κατάσταση των τελευταίων ημερών και τις ανάγκες οι οποίες εντοπίζονται.Ο κ.Γ . Καρβέλης ανέφερε μεταξύ άλλων :«Είναι υποχρέωσή μου να παρακολουθώ την πορεία της πανδημίας και να ενημερώνω τις  αρμόδιες Αρχές για τις εξελίξεις. Σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές θα πρέπει να διερευνήσουμε πως θα λειτουργήσει το lockdown ώστε να έχει αποτελέσματα. Θέλω να σας πω ότι, συνολικά,  στην 6η ΥΠΕ η κατάσταση είναι ισορροπημένη . Στις περισσότερες κλίνες νοσηλεύονται ασθενείς από άλλες περιοχές. Σε ότι αφορά την απόκτηση μοριακού αναλυτή στο νοσοκομείο Αγρινίου είναι στην ευχέρεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου να το προμηθευτεί».

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά :«Ευχαριστώ τον  κ. Καρβέλη για την παρουσία του και την ενημέρωση την οποία μου παρείχε για την κατάσταση των δομών υγείας. Είναι υποχρέωσή μας,  αυτήν την κρίσιμη περίοδο,  να βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίζονται, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, όποια προβλήματα προκύπτουν. Ακολουθούμε τις εντολές των αρμόδιων αρχών και συνδράμουμε όταν και εφόσον μας ζητηθεί. Γι αυτό το λόγο είχαμε ανοίξει ειδικό τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να βοηθήσουμε στην κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Αγρινίου. Πρώτο μέλημά μας παραμένει η πρόληψη και η πειθαρχημένη  τήρηση όλων των μέτρων. Με  τον Αστυνομικό Διευθυντή, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μας,  είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και την τήρηση των μέτρων προστασίας». 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ