«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Εισβολή της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)


Πηγή: Eurokinissi
Στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) εισέβαλε σήμερα η αστυνομία, καταπατώντας κάθε έννοια πανεπιστημιακού ασύλου, καταστέλλοντας φοιτητές οι οποίοι αντιδρούσαν στο απαράδεκτο «λοκ άουτ», το οποίο αποφάσισε χτες η Σύγκλητος του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) έως τις 17 Νοέμβρη. Θυμίζουμε ότι χτες η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, με έρευνα σε χώρους του πανεπιστημίου.

***
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Καταγγέλλουν την παραβίαση του ασύλου και το lock out στην ΑΣΟΕΕ


Πηγή: Eurokinissi
Την παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από αστυνομικές δυνάμεις καταστολής κατά φοιτητών που αντιδρούσαν στην απαράδεκτη απόφαση της συγκλήτου για lock out της σχολής, καταγγέλλουν Φοιτητικοί Σύλλογοι με ψήφισμα που ενέκριναν.
Μέχρι στιγμής απόφαση με το ψήφισμα καταδίκης της καταπάτησης του ασύλου σήμερα στην ΑΣΟΕΕ έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Τοπογράφοι ΕΜΠ, ΣΕΤ του ΠΑΔΑ και Πολιτικό Νομικής, ενώ συνεδριάζουν διοικητικά συμβούλια και άλλων Φοιτητικών Συλλόγων για το θέμα.
Το ψήφισμα αναφέρει:


***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από αστυνομικές δυνάμεις

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, στην ΑΣΟΕΕ, από αστυνομικές δυνάμεις εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΚΝΕ καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, στην ΑΣΟΕΕ, από αστυνομικές δυνάμεις και την καταστολή φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου για lock-out του ιδρύματος μέχρι τη 17η Νοέμβρη.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που...
αναπτύσσονται μαζικές, αγωνιστικές διεργασίες των Φοιτητικών Συλλόγων στις σχολές. Είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να επιβάλει "σιγήν ιχθύος" μέσα στα ιδρύματα, να καταστέλλεται κάθε κινητοποίηση που εναντιώνεται στην αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικεί τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή.
Για την εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη" η κυβέρνηση αξιοποιεί τις ενέργειες ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.
Το έδαφος της καταστολής έχει στρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα χύνει "κροκοδείλια δάκρυα", ενώ με το "πόρισμα Παρασκευόπουλου" στοχοποιούσε ως παραβατικές τις αγωνιστικές διαδικασίες μέσα στις σχολές.
Η καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και στην καταστολή είναι η ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές διαδικασίες, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας σε μόρφωση, δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.
Απαιτούμε:
• Να αποχωρήσουν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από την ΑΣΟΕΕ. Καμία παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και καταστολή των φοιτητικών αγώνων.
• Εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η απόφαση της Συγκλήτου και να ανοίξει η ΑΣΟΕΕ. Με αυτό τον τρόπο να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου μπροστά στον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για σπουδές με δικαιώματα».