«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

"ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ" - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ

Από χτες ο καιρός διαρκώς καταρρακτώδης. Αστραπές, βροντές και καταιγίδες οργώνουν τα εγκαταλελειμμένα ιδρύματα της περιοχής. Άνεμοι ισχυροί πνέουν στη Χαριλάου Τρικούπη. Αλλεπάλληλα κύματα πατριωτών καταφτάνουν για να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια των κουφαριών.
Ο κακός χαμός: «Ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, αποφάσισε. Πολίτες διαμαρτύρονται για την φημολογούμενη έλευση μεταναστών στην περιοχή. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά άμεσα στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 38 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι πολίτες υποστηρίζουν ότι η περιοχή ενδέχεται να επιβαρυνθεί περισσότερο με την παρουσία μεταναστών. Καλούμε τον Δήμαρχο, να προβεί σε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος. Ο Υπουργός  οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις του. Βlack out.»

Και συγκρούονται τα βαρομετρικά των δηλώσεων στους λαβυρίνθους των αυτιών μας. Από τη μια οι δηλώσεις των αρίστων, των αχ(αρίστων) και των αχ(ρήστων) κι από την άλλη οι σκουριές μιας διαχρονικής κοινωνικής αφασίας, που καταπίνει τα τέρατα αμασητί (συνέχιση του έργου της εκτροπής του Αχελώου, πέρασμα του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, δάση ανεμογεννητριών στα γύρω βουνά, εξωρύξεις, βιορευστά κ.ο.κ.) και παράγει υποταγή και ωχ(αδερφισμό).
Πάνω απ’ όλα τα κριτήρια… Τα ακαδημαϊκά, παρακαλώ.
Είδες η Κεραμέως; Πριν καν ορίσει την Ανεξάρτητη Αρχή που «θα λύσει και θα δέσει» (θα αλυσοδέσει καλύτερα) την τριτοβάθμια εκπαίδευση, έρχεται χωρίς κανένα κριτήριο, να καταργήσει 38 σχολές! Έτσι, με ένα νομοσχέδιο. Θέλουν και τα λεν ή τους ξεφεύγουν; Ή και τα δυο μαζί;  Και πάνε στράφι τα κριτήρια. Κι όλα τα «καραγκιοζιλίκια» γίνονται (όπως γινόταν πάντα), καθεστώς.
Και τι να πεις για τον Κικίλια και την παρέα του; Αυτούς τους «μάστορες των αγορών», που παρκάρουν τα λεφτά από τον ένα κωδικό, στον άλλον, εγκαταλείποντας τις ανάγκες μας στο έλεος των αρπακτικών! Και πώς να καταπιείς την αδράνεια των προηγούμενων; Αυτούς τους χαλαρούς «τσαμπουκάδες των Βρυξελών», που άρπαξαν τα ταμεία των Δήμων, για να ξοφλήσουν τον Φούχτελ, αλλά μια συμβασιοποίηση της λειτουργίας του παλιού νοσοκομείου δεν την «πρόκαναν», που έλεγε κι ο καπετάν-Γιώτης.
Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τις προθέσεις, όσων μας κυβερνούν σήμερα και όσων μας κυβέρνησαν στο πρόσφατο παρελθόν, είναι άξιος της μοίρας του. Όλα τα άλλα είναι θέατρο.
Σ΄ αυτό το τοπικό πατριωτικό σκηνικό των δηλώσεων, εμείς δεν θα πλειοδοτήσουμε.
Θα παραμείνουμε δυναμικά και σταθερά στη διεκδίκηση των κεκτημένων της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα: από το μεροκάματο των εργαζομένων μέχρι την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας κατά τα συμφέροντα μας και με βάση τις ανάγκες μας μόνο.

Υ.Γ. Αλήθεια εκείνο το έρμο το πανεπιστημιακό τμήμα της Διαχείρισης των Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, που σύμφωνα με τα κριτήρια τους αξιολογήθηκε με άριστα, να ρωτήσουμε άραγε, αν θα το επαναφέρουν σε λειτουργία ή καλύτερα να «πάμε να κυλήσουμε πέτρες στον ανήφορο»;

Από το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ