«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Έναρξη Προγράμματος «Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών» στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αγρινίου

Στο πλαίσιο των δράσεων προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου διενεργείται δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών για πέμπτη συνεχή χρονιά στο  Κοινωνικό Οδοντιατρείο σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου...
Οι εθελοντές οδοντίατροι θα εξετάζουν παιδιά- μαθητές Δημοτικών Σχολείων και θα δίνουν ατομικά δελτία προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς τους να ενημερωθούν για τυχόν προβλήματα και για τη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση τους.
Στόχος του προληπτικού προγράμματος, είναι η διατήρηση της στοματικής υγείας των παιδιών. Μετά το πέρας της εξέτασης, δίνονται οδηγίες στοματικής υγιεινής από τον εθελοντή οδοντίατρο προς τους μαθητές με βιωματικό παράδειγμα.
Για την υλοποίηση του Προγράμματος έχουν ήδη ενημερωθεί τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους.Η υλοποίηση του προγράμματος, ξεκίνησε την Τρίτη  22-10-2019, μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί μαθητές τριώνΔημοτικών Σχολείων και συνεχίζεται την εξέταση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Κωνσταντίνος Καλαντζής  ευχαριστεί τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και επισημαίνει τη σημασία της πρόληψης για την διατήρηση της στοματικής υγιεινής των παιδιών, η οποία σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα ωραίο χαμόγελο.Είναι θεμελιώδης για τη υγεία και την ευεξία μας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

***

Εκδήλωση με θέμα: «Μαθαίνοντας για την καρδιά σου, σώζεις τη ζωή σου»


Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  & Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομάτου Δήμου Αγρινίου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία και ο  Ιατρικόs Σύλλογος Αγρινίου, σας προσκαλούν στην ενημερωτική-επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα:
«Μαθαίνοντας για την καρδιά σου, σώζεις τη ζωή σου».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6:00 μ. μ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδας)Αναστασιάδη 1.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

·         Κωνσταντίνος Τσιούφης, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος ΕΚΕ (2017-18), Πρόεδρος Ευρωπαϊκής  Εταιρίας Υπέρτασης (2018-19), με θέμα: ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ  ΑΓΓΕΙΑΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ   
·         Δημήτριος Τσιαχρής, Διευθυντής Ηλεκτροφυσιολογίας Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με θέμα:ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ   
·         Περικλής Νταλαβούρος, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα: ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  
·         Ελευθέριος Τσιάμης, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΕΝΤ ΣΤΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ
·         Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, Εκπρόσωπος Ειδικευομένων ΕΚΕ, με θέμα: ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι σήμερα η συχνότερη και κύρια αιτία θανάτου τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως. Παρά το γεγονός ότι συχνά εμφανίζονται αιφνίδια με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των πασχόντων, στην πραγματικότητα έχουν μια μακροχρόνια υποκλινική πορεία χωρίς συμπτώματα έως ότου εκδηλωθούν κλινικά. Αυτό το στοιχείο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πρόληψη της εμφάνισης τέτοιων νοσημάτων στον πληθυσμό.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

***

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΊΟΝΤΩΝ

Ο Δήμος Αγρινίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Παναγία Βλαχερνών" (Ελαιόφυτο-Τριαντέϊκα-Ν.Μπαμπαλιό) στις 23-24 και 25 Νοεμβρίου 2019,  στο πλαίσιο τριημέρου εορτασμού της Αγίας Αικατερίνης στα Τριαντέϊκα   διοργανώνουν:
ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΊΟΝΤΩΝ

Η γιορτή θα περιλαμβάνει:
 Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 
17:00 -21:00 
 Έκθεση μελιού και προϊόντων του από παραγωγούς του χωριού     Έκθεση διαφόρων γεωργικών προϊόντων παραγωγής του χωριού              Έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, χειροτεχνίας
Αίθουσα Συλλόγου στο Ελαιόφυτο

      
Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019  
10:30 Κουκλοθέατρο με το έργο "Ο φαντασμένος" από την ομάδα κουκλοθέατρου "Μια φορά..... και μία κούκλα" του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

12:00 Ομιλία από τον κ. Σάββα  Βλάχο, γεωπόνο, Προϊστάμενο Τμήματος Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Αιτωλ/νίας,με θέμα :"Γνωριμία με το επάγγελμα του μελισσοκόμου  . Μελισσοκομία  για αρχάριους"

21:00  Λήξη Έκθεσης

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019  
Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά

Θα υπάρχουν κεράσματα προσφορά των γυναικών του χωριού.

*** 
Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Θεόδωρου Μαργαρίτη με τίτλο “Nevermore” Νεκρική σκηνή

Εγκαινιάστηκε στη Παλαιά Δημοτική Αγορά η έκθεση φωτογραφίας του Θεόδωρου Μαργαρίτη με τίτλο “Nevermore” Νεκρική σκηνή.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου η οποία δήλωσε :
Στον επιβλητικό χώρο πολιτισμού που άλλοτε ήταν η παλιά Δημοτική Αγορά, σήμερα φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας του Αγρινιώτη Θόδωρου Μαργαρίτη με τον εμβληματικό τίτλο ΄΄Νεκρική σκηνή΄΄, όπου συγκροτεί ένα προσωπικό φωτογραφικό “ντοκουμέντο”. Κινείται με ευκολία από την κλασική ασπρόμαυρη στην έγχρωμη φωτογραφία, χωρίς φόβο, με την αντίληψη της ειδικής αισθητικής την οποία εμπνέει ή και επιβάλλει  το θέμα. Τα έργα του φίλου Θεόδωρου διέπονται από την φθορά του χρόνου, όπου “τ πάντα ε”, σαν να επιχειρούν να τον επιβεβαιώσουν.

Διάρκεια έκθεσης έως: 1/12/2019.
Ώρες επισκέψεων:
Δευτέρα – Κυριακή  10.00-13.00 & 18.00-21.00

*** 
Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφιών και εγκατάστασης της Αγρινιώτισσας Νάντιας Σκορδοπούλου με τίτλο “World Connection”

Εγκαινιάστηκε στην Παλαιά Δημοτική Αγορά η έκθεση φωτογραφιών και εγκατάστασης της Αγρινιώτισσας Νάντιας Σκορδοπούλου με τίτλο “World Connection”
Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου η οποία δήλωσε : Θέλω να συγχαρώ με ιδιαίτερη θέρμη για τις δημιουργίες της τη Νάντια Σκορδοπούλου και να  ευχηθώ εκ βάθους ψυχής  να εμπνέεται και να δημιουργεί΄΄.
Η έκθεση φωτογραφιών και εγκατάστασης της Νάντιας Σκορδοπούλου, με τον τίτλο “World Connection” έχει πηγή έμπνευσης,  την ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης τη Φύση. Η Νάντια εμπνεύστηκε το προτζεκτ της από τις Αλυκές Μεσολογγίου.  Το θαλασσινό νερό ως μήτρα της ζωής και το αλάτι ως σύμβολο της αφθαρσίας και συνδετικό στοιχείο όλου του κόσμου, έρχονται με ένα αισιόδοξο μήνυμα να μας ενώσουν και να αφυπνίσουν την περιβαλλοντική μας συνείδηση, πριν το «λας μωρανθ»…
Διάρκεια Έκθεσης έως: 15/12/2019.
Ώρες επισκέψεων:
Τρίτη έως Σάββατο 10:00-13:00 & 18:00-21:00
Κυριακή  10:30-13:00, Δευτέρα και αργίες κλειστά