«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες που εκτελούνται  στην είσοδο της πόλης  για το πρώτο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης  που είναι η «Λειτουργική αναβάθμιση του Επιχειρηματικού Κέντρου  στη Νοτιοανατολική είσοδο της πόλης του Αγρινίου»  προϋπολογισμού  4.800.000,00 Ευρώ.
Τα συνεργεία  ήδη εκτελούν έργα  στην οδό Αναπαύσεως  που περιλαμβάνουν  ανακατασκευή  του  δρόμου σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στις υποδομές δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, ασφαλτόστρωση και πεζοδρόμια...

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου ανέφερε τα εξής: «Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Αναπαύσεως με ανακατασκευή των δικτύων υποδομής.Τα συγκεκριμένα έργα είναι τμήμα  ενός ολοκληρωμένου  σχεδιασμού που περιλαμβάνει ένα  σύνολο παρεμβάσεων στην Νοτιοανατολική είσοδο του Αγρινίου. Βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά μεγάλο κομμάτι του σχεδίου μας. Συνεχίζουμε  την προσπάθεια για την αναβάθμιση της πόλης». 

                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

1st Agrinio Night Run & Santa Run


Ο Δήμος Αγρινίου και ο Φιλαθλητικό Σύλλογο Αγρινίου διοργανώνουν τον 1st AgrinioNightRun&SantaRunτην Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019.
Ο Αγώνας είναι αφιερωμένος στα Γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και περιλαμβάνει δύο διαδρομές : 1χλμ για μικρά παιδιά ηλικίας έως 14 ετών & 5χλμγια  15 ετών και άνω. 
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι σύλλογοι  ΓΕΑ, ΣΔΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ , ΙΩΝΙΚΟΣ 80.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 5 km& 1 km θα γίνονται στα Γραφεία του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Πλατεία Μαβίλη (πρώην σιδηροδρομικού σταθμού τρένου) Τηλέφωνο πληροφοριών: 26413 60681-83-84.

Ακολουθεί η προκήρυξη του Αγώνα.
Στην διεύθυνση https://youtu.be/xhr4CQAXV7M  μπορείτε να παρακολουθήσετε το videoτου Αγώνα.

                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Προκήρυξη αγώνων 1st Agrinio Night Run & Santa Run

Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με τον  Δήμο Αγρινίου και με την συμμετοχή   των  συλλόγων ΓΕΑ, ΣΔΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ , ΙΩΝΙΚΟΣ 80 διοργανώνουν τον 1st AgrinioNightRun&SantaRun ημέρα Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019. 
Ο Αγώνας είναι αφιερωμένος στα Γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Αγώνας δρόμου : 1000 μέτρα για μικρά παιδιά ηλικίας έως 14 ετών & 5000 μέτρα για μεγάλους 15 ετών και πάνω. 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: 1st AgrinioNightRun&SantaRun – Τρέχουμε για τη Ζωή.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:ΑΓΡΙΝΙΟ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 5 km: ώρα 18:00  Κεντρική πλατεία Αγρινίου (πλατεία Δημοκρατίας)

Αφετηρία- Διαδρομή 5000 μέτρων: Kεντρική πλατεία Αγρινίου – Μπαιμπά – Θεοτοκοπούλου- Αγ. Χριστοφόρου –Υψηλάντου – Ι. Σταικου – Παπαστράτου – Πλατεία Ειρήνης – Σκαλτσοδήμου – Βλαχοπούλου – Προυσσιωτήσης- Καζαντζάκη – Σ. Σαμιώτη – Ξενοπούλου – Ε. Βενιζέλου Ηρώων Πολυτεχνείου – Πλατεία Χατζοπούλου – Δαγκλή – Μακρή Π. Σούλου  Παναγοπούλου – Βότση- Αναστασιάδη 
Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1 km: ώρα 18:10  Κεντρική πλατεία Αγρινίου (πλατεία Δημοκρατίας) 

Αφετηρία- Διαδρομή 1000 μέτρων: Kεντρική πλατεία Αγρινίου – Παπαστράτου – Σουλίου – Ζωοδόχου Πηγής – Σ. Τσικνιά – Καζαντζη – Ηλ. Ηλιού .
Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο.
ο Αγώνας θα γίνει με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ
Στο Αγώνισμα των 5 km, στους τρεις (3) πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
Σε όλους τους αθλητές-τριες που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Έγραφες του Αγώνα:  Οι εγγραφές των αγώνων θα είναι μέχρι Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ 
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 5 km& 1 km θα γίνονται στα Γραφεία του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Πλατεία Μαβίλη (πρώην σιδηροδρομικού σταθμού τρένου) Τηλέφωνο πληροφοριών: 26413 60681-83-84.
Οι αθλητές και αθλήτριες του δρόμου του ενός (1) km μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, στα γραφεία του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης από ώρα 08:00 – 14:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή και στους: Κωνσταντίνο Ρόμπολα, Αθανάσιο Δασκαλή, αφού πρώτα καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ο Γονέας ή ο κηδεμόνας των μαθητών-τριών που θα συμμετάσχουν στο δρόμο του 1km, περί της καλής υγείας τους.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

θα έχει πλήρη ιατρική κάλυψη (ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, της διαδρομής.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή -τρια, που θα συμμετέχουν στα 5 km αφού όλοι οι συμμετέχοντες – χουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά, μελομακάρονα,  ρόφημα σοκολάτας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κάθε συμμετέχων στα αγωνίσματα 5 & 1 χιλιομέτρων, θα καταβάλλει το αντίτιμο στα 5 km πέντε (5) ευρώ και στα 1 km δύο (2) ευρώ. Οι συμμετέχοντες στα 5 km κατά την εγγραφή τους θα παραλαμβάνουν τεχνικό μπλουζάκι του Αγώνα ή στοληΆιΒασίλη,ενώ στα μικρά παιδιά του 1km θα παραλαμβάνουν στολή Αϊ  Βασίλη. 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Κατά την εγγραφή τους οι αθλούμενοι  και με την παραλαβή των αριθμών θα καταβάλλεται στο Σύλλογο  το παραπάνω αντίτιμο αντίστοιχα στα 5km & 1km.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στα τηλέφωνα 6948687220 & 6942890255

***

Εργασίες της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου


Συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αγρίνιου ξεκίνησαν το πρωί εργασίες καθαρισμού  και κοπής των χόρτων στην εθνική οδό από τον κόμβο εισόδου μέχρι τα φανάρια στο ΔΑΚ.

Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας δήλωσε σχετικά: «Προχωρήσαμε  στις συγκεκριμένες εργασίες κατά μήκος της Εθνικής Οδού προκειμένου να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων. Η ασφάλεια των πολιτών είναι για την Δημοτική Αρχή αδιαπραγμάτευτη. Ταυτόχρονα βελτιώνουμε την εικόνα της εισόδου της πόλης. Τα συνεργεία του Δήμου Αγρινίου θα εργαστούν εντατικά μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις καθαρισμού και καλλωπισμού της νησίδας».

                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Ο Δήμος Αγρινίου θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση στη Ρώμηγια το έργο που  επιτελεί μέσω των εκδηλώσεων “λαία” τις οποίες διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προώθησης Προϊόντων του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου,κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο Δήμος  θα βραβευτεί  για τη συμβολή και την προσφορά στη μετάδοση της τεχνογνωσίας, την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου της καλλιέργειας της ελιάς αλλά και τη διασύνδεσή της με την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό: «Είναι τιμητική η πρόσκληση από τους διοργανωτές και αποτελεί επιβράβευση μια μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε μέσω της λαία”.Η διεθνής αναγνώριση αποτελεί επιστέγασμα  συλλογικής προσπάθειας ετών της δημοτικής αρχής. Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση που συγκεντρώνει διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, επιχειρηματίες και παραγωγούς. Αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης για την προσπάθεια ανάδειξης του εκλεκτού προϊόντος μας.
Το Αγρίνιο πρωταγωνιστεί με μια σειρά ενεργειών για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας
και ένα συνολικό  σχεδιασμό που αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελιάς  στον πολιτισμό και την οικονομία».

Ο Δήμος Αγρινίου στοπλαίσιο των εκδηλώσεων λαίαδιοργανώνει επιστημονικές ημερίδες και συσκέψεις φορέων, εκθέσεις τοπικών προϊόντων,  εργαστήρια γευσιγνωσίας και οργανοληπτικής αξιολόγησης εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς σε μαθητές και πολίτες, ενημερώσεις μαθητών και πολιτών για τα προϊόντα της ελιάς και τη Μεσογειακή διατροφή, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει  στη Ρώμη στις 21 Φεβρουαρίου κατά την οποία ο  Δήμος Αγρινίου θα τιμηθεί με το Διεθνές βραβείο RanieriFilodellaTorre.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης  ανήκει  στον Ιταλικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ελαιολάδου ‘Pandolea’, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα το Ιταλικού Υπουργείου Γεωργίας και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Ιδρύματος ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σχετικά με την αποδοχή περιέλευσης στο Δήμο Αγρινίου της περιουσίας του Ιδρύματος Παπαστράτου δήλωσε τα εξής:

«Με ικανοποίηση χαιρετίζω την ιστορική και γενναία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ιδρύματος Παπαστράτου σύμφωνα με την οποία περιέρχεται στον Δήμο Αγρινίου η περιουσία του Ιδρύματος.
Διαχρονική φιλοδοξία μας είναι η αξιοποίηση των Αποθηκών Παπαστράτου προς όφελος των πολιτών. Πρόκειται για κτίρια με ιστορική, πολιτιστική και αρχιτεκτονική αξία. Η Δημοτική Αρχή  έχει ήδη προβλέψει την ανάπλαση των εξωτερικών χώρων και πρόσφατα προχώρησε στην  υποβολή πρότασης για την αξιοποίηση του  κτιρίου επί της οδού Αναστασιάδη (Τσιμεντένιο) με σκοπό τη στέγαση υπηρεσιών και δομών Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου.

Η περιουσία του Ιδρύματος είναι η εξής:
1.Πολυόροφο κτίριο συνολικής επιφάνειας ορόφων τ.μ. 5.884
2.Κτίριο επιφάνειας 120 τμ  μετά του οικοπέδου του 1.171 τμ  και
3.Χρηματικό κεφάλαιο ποσού 1.472.963,45 € (μη υπολογιζόμενων των τρεχουσών υποχρεώσεων μέχρι και την οριστική διάλυσή του), για το οποίο ρητά ορίζεται ότι δεν θα αναλωθεί για οποιουσδήποτε άλλους σκοπούς, πλην αυτών που κατατείνουν στην προστασία και αξιοποίηση των ακινήτων κτιρίων και θα κατατεθεί για το λόγο αυτό στο ταμείο του Δήμου σε ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού.                                                                   
Η παραχώρηση του συγκροτήματος μας επιτρέπει πλέον να σχεδιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση των εμβληματικών κτιρίων που δημιούργησαν  οι μεγάλοι ευεργέτες της πόλης, η οικογένεια Παπαστράτου.
Είναι ώρα να προχωρήσουμε σε ένα οραματικό σχέδιο για την ανάδειξη του κέντρου  της πόλης. Όπως έχω ξαναπεί στη δική μας στρατηγική, το ιστορικό Αγρίνιο, έχει  παρόν και μέλλον».            
                                                       

                                                                           ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Στην έγκριση  οικονομικών καταστάσεων  απολογισμού εσόδων – δαπανών και  οικονομικών καταστάσεων ισολογισμού οικονομικού έτους 2018 του Δήμου Αγρινίου προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση.
Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Οικονομικών Β. Φωτάκηςη οικονομική διαχείριση του Δήμου για το έτος 2018 κινήθηκε μέσα στα πλαίσια του ψηφισθέντος προϋπολογισμού χωρίς να υπάρξουν υπερβάσεις: «Δεδομένου ότι οι οικονομικές δυνατότητες κάθε Δήμου δεν είναι απεριόριστες, στόχος της διοίκησης του Δήμου μας και της Οικονομικής υπηρεσίας είναι εκτός  των άλλων η ορθή και συνετή διαχείριση των πόρων ώστε να αντεπεξέρχεται ομαλά στις τρέχουσες υποχρεώσεις  τόσο προς τις υπηρεσίες του όσο και προς τους δημότες, αλλά και στις τυχόν έκτακτες υποχρεώσεις που προκύπτουν όπως πχ είναι η εξόφληση δικαστικών αποζημιώσεων.
Τα συνολικά έσοδα του Δήμου χρήσεως 2018 ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 41.741.662,71 έναντι € 38.886.123,83 της χρήσεως 2017, σημειώθηκε δηλαδή μια αύξηση  των εσόδων ποσού 2.855.538.88 €.Τα συνολικά έξοδα του Δήμου της χρήσεως 2018 ανήλθαν στο ποσό των 41.676.403,69 € έναντι 38.588.114,18της χρήσης 2017, σημειώθηκε δηλαδή αύξηση των εξόδων ποσού 3.088.289,51 €.
Τα διαθέσιμα του Δήμου κατά την 31/12/2018 ανέρχονται στο ποσό των 6.500.002,61 € διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι ο Δήμος στη χρήση 2018 δεν έλαβε την επιχορήγηση "Οφειλή Ελληνικού Δημοσίου", καθώς επίσης και τη σημαντική μείωση των υποχρεώσεων.
O Δείκτης κυκλοφορούντος ενεργητικού πλέον μεταβατικών λογαριασμών ενεργητικού, προς βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις πλέον μεταβατικών λογαριασμών παθητικού:
2012    :           1,50
2013    :           2,40
2014    :           4,45
2015    :           5,19
2016    :           5,93
2017   :          6,03
2018   :          6,33
Αποτυπώνεται κατά αυτό τον τρόπο η οικονομική θέση του Δήμου, μέσα από την σωστή εκτέλεση του Προϋπολογισμού κατά το έτος 2018 σύμφωνα και με την έγκριση του υπογράφοντος ορκωτού λογιστή».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ