«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο ΑγρινίουΗ 14η Νοέμβρη, Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη,  είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και  ενημέρωση των πολιτών,τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του ΔήμουΑγρινίου, δίνοντας έμφαση στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης,   πραγματοποιεί μετρήσεις  σακχάρου σε πολίτες την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου2019 στον Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη (έναντι Δημαρχείου) από της 10:00 έως 13:00.
 Ο Διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν...
το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας. Η πρόληψη σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, σημαντικό ποσοστό εκ των οποίων δεν  γνωρίζει ότι νοσεί. 
Αποτελεί μέρα υπενθύμισης και επαγρύπνησης καθώς  η συχνότητα της νόσου αυξάνεται παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο ότι  ο διαβήτης έχει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στο δυτικό κόσμο (ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου ΙΙ) και αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη συσχέτιση της με το σύγχρονο τρόπο ζωής, τις διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη σωματικής άσκησης.
Ο διαβήτης δεν κάνει διακρίσεις, επηρεάζει νέους και ηλικιωμένουs, άνδρες και γυναίκες.

 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

                                                                            ***

Ψάχνω Στιγμές

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου
Διοργανώνει την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής
Ψάχνω Στιγμές
της Αρχοντούλας Χ. Αλεξανδροπούλου
την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19:00 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου
Την παρουσίαση συντονίζει ο Ποιητής Γιώργος Σαψάκης
Κεντρικός ομιλητής ο Συγγραφέας Σταύρος Σταυρίδης
Ποιήματα διαβάζουν ο Ποιητής Βασίλης Κομπορόζος και η Δήμητρα Λαχανά, Μέλος του Θεάτρου Ενηλίκων του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου