«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Ο Δήμος Αγρινίου στη Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Αγρινίου εστίασε ο Δήμος  μέσω της συμμετοχής στην Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA 2019 στη  Θεσσαλονίκη.
Η συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά και των εκθετών με τη στοχευμένη παρουσία του.
Το Αγρίνιο εξακολουθεί να θέτει ως προτεραιότητα την οικοδόμηση  εξωστρεφούς στρατηγικής με στόχο την θεμελίωση μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης,  όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:«Είχαμε την ευκαιρία να  συνομιλήσουμε με  τους  επισκέπτες αλλά και τους εκθέτες  από...
την  ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά. Για εμάς αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα η τουριστική ανάπτυξη με ποιοτικούς όρους.Στόχος μας είναι, πάντα σε συνεργασία με επαγγελματίες του κλάδου, να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό  προϊόν, που θα συνδυάζει το περιβάλλον,  τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής. Νααξιοποιήσουμε όλες τις σύγχρονες  μεθόδους  προβολής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Αγρινίου με όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία του». 
Στη Θεσσαλονίκη έδωσαν το παρόν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Στην πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου ανταποκρίθηκαν η εταιρεία «ΓΑΙΑ ΑΒΕΕ» η «Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδας»,  η «ΑΜΦΙΓΑΛ», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ», η «ΑΝΘΗΡ ΑΒΕΕ» οι  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «TRACES» και «ΝΑTURE», το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Παναγία Προυσιώτισσα»και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.
Βασικός στόχος της συμμετοχής  του Αγρινίου στην έκθεση  ήταν  να αναδειχθούν οι δυνατότητες των Αγρινιωτών επιχειρηματιών και παραγωγών αλλά και όλες οι δημιουργικές δραστηριότητες, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Φλώρος.  Πρόσθεσε την ανάγκη οργανωμένης παρουσίας του Δήμου σε διεθνείς εκθέσεις.

  
Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη στο χώρο του Δήμου Αγρινίου του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη,του Υφ. Μακεδονίας Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, της Τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και  στελεχών της  ΔΕΘ-HELEXPO. Το περίπτερο επισκέφθηκαν ακόμη ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρακαι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας ΠαναγιώτηςΤσιχριτζής. 

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος ΧρήστοςΓκούντας,οι επικεφαλής των δημοτικών  παρατάξεων  Σταύρος Καμμένος και Γιώργος Καραμητσόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος  ΗλίαςΠαπαχρήστος και τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Χρυσούλα Τασολάμπρου, Γιώργος Ζαρκαβέλης και Ανδρέας Σκαρτσάρης.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σε Συνεδρίαση»


Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στις 12:00 θα συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου επί της οδού Αναστασιάδη 1 στο Αγρίνιο για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Γνωμοδότηση επί του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αγρινίου έτους 2020.
  2. Διατύπωση γνώμης επί του προσχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Αγρινίου έτους 2020 και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης 2020.
                                                                       

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                
                                                                                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

***

Hμερίδα με θέμα: «Νόσος του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα, Χρόνιες Παθήσεις».


To «Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn& Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας» σε συνεργασία με τον  Δήμο Αγρινίου και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Νόσος του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα, Χρόνιες Παθήσεις».

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:30 στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης).
Ομιλητές της Ημερίδας είναι οι :
Θωμόπουλος Κωνσταντίνος 
Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος Π.Γ.Ν.Π.
Σκρουμπής Γεώργιος
Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών, Χειρουργική Κλινική Π.Γ.Ν.Π.
Τριάντος Χρήστος
Επίκουρος Καθηγητής, Γαστρεντερολόγος Π.Γ.Ν.Π.
Θεοχάρης Γεώργιος
Επιμελητής Α΄ Γαστρεντερολογικού Τμήματος  Π.Γ.Ν.Π.
Τσολιάς Χρυσόστομος
Επιμελητής Β΄ Γαστρεντερολόγος  Γ.Ν.Α.  
Μηλιόρδου Αθηνά
Ψυχολόγος Κέντρου Ψυχικής Υγείας – Γ.Ν.Α.
Σαρδελή Κ. Νάνσυ(Αθανασία)
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
**