«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Δήλωση Δημάρχου Αγρινίου για το νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σχετικά με την εκλογή του στο νέο  Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας  δήλωσε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω  θερμά όλους τους συναδέλφους για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησης μου με την πολιτική δηλώνω παρών σε κάθε κάλεσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τιμώ διαχρονικά τον θεσμό και ανταποκρίνομαι στην πρόκληση της επόμενης ημέρας...

Η επικράτηση της παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» μας γεμίζει με ευθύνες.Καταφέραμε μια μεγάλη νίκη. Όμως, για  να είναι καθοριστικός ο ρόλος μας πρέπει οι Δήμοι μαςνα είναι δυνατοί. Οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για την ανασυγκρότηση της Χώρας  περνούν, κυρίως, μέσα από τις τοπικές κοινωνίες.  Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής, των αληθινών προβλημάτων και άρα των αληθινών λύσεων. Χρειάζεται υπεύθυνους χειρισμούς, τόλμη και ρεαλισμό  ώστε να κάνουμε  βήματα μπροστά». 

                                                                               ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 19:00 μμ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Συζήτηση για τις εξελίξεις που αφορούν τη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου.
(Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου).


***
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας ταξιδεύει στο Αγρίνιο στο Δημοτικό Κινηματογράφο “ΑΝΕΣΙΣ”.

Το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας για παιδιά και νέους  ταξιδεύει. . .  στο Αγρίνιο , στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ».

 

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στις 11.00 το πρωί θα προβληθούν οι εξής ταινίες για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου (Γ΄- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄)

Κλεό και Πολ  - Allons enfants
Γαλλία, 2018, 60΄
Μια ταινία του Stéphane Demoustier


Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Q2BGWLIP7NY
Η τριάμισι ετών Κλεό είναι εξπέρ στο κρυφτό. Ο αδελφός της ο Πολ και η γιαγιά της δεν έχουν καμία ελπίδα να την βρουν. Σε κάποια στιγμή, ούτε η ίδια η Κλεό δεν ξέρει πού βρίσκεται μέσα στο πάρκο. Ξαφνικά, είναι περιτριγυρισμένη από αγνώστους. Κανείς δεν της δίνει σημασία. Έτσι, η Κλεό αποφασίζει να ακολουθήσει τη γυναίκα που μοιάζει εξίσου χαμένη με την ίδια και μαζί να εξερευνήσουν εκ νέου τους κόσμους τους. Κι ο Πολ, όμως, αποκτά νέες εμπειρίες, καθώς βρίσκεται μόνος του ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά. Ανακαλύπτει πώς είναι το Παρίσι, όταν το τριγυρνάς μόνος σου, χωρίς μεγάλους να σε συνοδεύουν.


Τραγούδα!  - Sing / Mindenki
Ουγγαρία, 2015, 25΄
Μια ταινία του Kristóf Deák
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DqMM7nQKHqU
Η Ζόφι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο νέο της σχολείο. Η συμμετοχή της στη διάσημη χορωδία του σχολείου είναι η μοναδική της παρηγοριά. Όμως, η διευθύντρια της χορωδίας, μπορεί και να μην είναι η εμπνευσμένη εκπαιδευτικός, όπως θεωρούν οι πάντες. Η Ζόφι και η καινούρια της φίλη Λίζα, θα πρέπει να δώσουν ένα μάθημα στην δασκάλα τους.

Οι ταινίες είναι με υπότιτλους
ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ.