«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από τον ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 7-10-2015

 Ολοκληρώνεται άμεσα η επισκευή  του γεφυριού  στην περιοχή της Μ. Χώρας
Μετά από θεομηνίες στην περιοχή του Αγρινίου τον Νοέμβριο του 2014, γεφύρι στην περιοχή Μεγάλης Χωράς του Δήμου Αγρινίου που συνδέει τον οικισμό με το γήπεδο και αγροτικές εκμεταλλεύσεις υπέστη σημαντικές ζημιές με θραύση ενός βάθρου χωρίς δυνατότητα επισκευής...


 Ο Δήμαρχος Αγρινίου μετά την ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την προτεινόμενη παρέμβαση, προχώρησε άμεσα στην ανάθεση εκτέλεσης εργασιών για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας από παράπλευρους δρόμους για την εξυπηρέτηση επιχειρήσεων και αγροτών της περιοχής και έδωσε εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία για τη σύνταξη των σχετικών μελετών ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία επισκευής.


 Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου επισκέφτηκε την Τρίτη (6/10/2015) το έργο στη Μεγάλη Χώρα που βρίσκεται σε φάση σκυροδέτησης του καταστρώματος της γέφυρας και ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες για την πορεία των εργασιών, διαπιστώνοντας ότι το έργο θα παραδοθεί σύντομα σε χρήση και πριν τη συμβατική προθεσμία. «Όπως διαπιστώσαμε προχωρά κανονικά το έργο  και μέσα στο Νοέμβριο οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί . Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, προχωρήσαμε άμεσα στην επισκευή του γεφυριού, ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα της περιοχής και η ασφάλεια των οδηγών.» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.




***
Εξετάστηκαν 727 συνδημότες μας για Σακχαρώδη Διαβήτη

 Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων για την «Οργάνωση και Ανάπτυξη Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων-Ηπιόνη» του Υπουργείου Υγείας, υλοποίησε πρόγραμμα με θέμα: «Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στο Γενικό Πληθυσμό», από την 23/9/2015 έως 2/10/2015.
Απευθυνθήκαμε σε όλο τον πληθυσμό του Δήμου μας και εξετάστηκαν 727 συνολικά συνδημότες μας στα εξής σημεία:
·        Κοινωνικό Ιατρείο (Παλαμά 20) του Δήμου Αγρινίου
·        Πεζόδρομο Χ. Τρικούπη έναντι Δημαρχείου
·        1ο και 2ο ΚΑΠΗ Αγρινίου
·        Δημοτικό πάρκινγκ (πρώην σφαγεία)
·        Τοπικές κοινότητες Μεγάλης Χώρας, Παραβόλας, Ποταμούλας, Στράτου και Ματαράγκας
·         
Για την υλοποίηση αυτής της δράσης συνεργαστήκαμε με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας, και τa δύο ΚΑΠΗ του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Κωνσταντίνος Καλαντζής δήλωσε: «Η υλοποίηση του Προγράμματος Σακχαρώδη Διαβήτη είχε ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού και  σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τους συνδημότες μας να ανταποκρίνονται μαζικά. Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί ένα από τα αναδυόμενα προβλήματα της δημόσιας υγείας και μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών, αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας. Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό του έργο.
Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης τέτοιες δράσεις ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας. Οι συμμετέχοντες έμειναν ικανοποιημένοι και εξέφρασαν την επιθυμία για επανάληψη του προγράμματος, αλλά και για την υλοποίησης παρόμοιων δράσεων, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη της υγείας τους».
 ***
Παρουσία πολλών φιλότεχνων εγκαινιάστηκε η έκθεση "τα εν οίκω εν δήμω"




Παρουσία πολλών φιλότεχνων εγκαινιάστηκε τη Παρασκευή το βράδυ 2 Οκτωβρίου 2015 η έκθεση “τα εν οίκω εν δήμω” που οργάνωσε στους χώρους της, η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.







Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό  έργα σημαντικών καλλιτεχνών από ιδιωτικές συλλογές:  Χρ. Καπράλος, Π. Τέτσης, Σπ. Καταπόδης, Κ. Τσόκλης, Χρ. Μποκόρος, Γ. Μιγάδης, Θ. Μανωλίδης, Π. Μοσχίδης, Παύλος, Γ. Σταθόπουλος, Μ. Γεωργάς, Γ. Κόττης, Π. Φειδάκης, Χρ. Γαρουφαλής, K. Παπανικολάου, Κ. Μαρούδα, Π. Τούντας, Ν. Στρατάκης, Ελ. Προκοπίου καθώς και γλυπτά των Β. Παπασάϊκα και Θ. Πετρίδη.







Ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης της ΔΠΑ Χρήστος Γαρουφαλής στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε δημόσια τους συλλέκτες οι οποίοι αν και προτίμησαν την ανωνυμία τους έδειξαν το μεγαλείο της γενναιοδωρίας τους και την αγάπη προς τους συμπολίτες τους. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στη συνέχεια αφού συνεχάρη τους οργανωτές της έκθεσης, ευχήθηκε η έκθεση αυτή να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το μέλλον ευελπιστώντας να γίνει παράδειγμα και αφορμή που θα αφυπνίσει τον εθελοντισμό όλων μας ώστε τα επόμενα χρόνια τα “ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ” να γίνουν επιτυχημένος θεσμός για την πόλη.







Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Παπαγεωργίου και Νίκος Καζαντζής, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι της Ιστορικής & Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.κ. Ν. Σκιαδάς και της ΓΕΑ Χρ. Θετάκης, ο έφορος  της ΓΕΑ  κ. Χατζηγεωργίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων .





Η έκθεση οργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων “ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ 2015” και θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου 2015.



Ώρες επισκέψεων: καθημερινά 10 π.μ. – 1.30 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ.

Κυριακή 10.30 π.μ. – 2 μ.μ., Δευτέρα κλειστά

Υπενθυμίζουμε ότι οι επισκέψεις σχολείων καλόν θα είναι να γίνονται κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας. 

Πληροφορίες:  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,  Δ. Βότση 2, Αγρίνιο,  τηλ. 26413 60316,  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr