«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στην Πάτρα

Κατασχεθήκαν από αστυνομικούς πληθώρα προϊόντων παραεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν και διοικητικά πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στην Αχαΐα, πραγματοποίησε μια ακόμα στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα…

 χθες Σάββατο (17-10-2015) από το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, ενεργήθηκαν έλεγχοι σε πλανόδιους πωλητές, στο κέντρο της Πάτρας, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου όπου ελέχθησαν 25 άτομα, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα πέντε αλλοδαποί (εκ’ των οποίων τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές και δύο Νιγηριανοί) ηλικίας από 24 έως 48 ετών, στους οποίους βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις παραεμπορίου και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ για τον καθένα.
 Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν πληθώρα προϊόντων παραεμπορίου, μεταξύ των όποιων, γυαλιά ηλίου, ρολόγια χειρός, θήκες γυαλιών, διάφορα είδη οικιακής χρήσης, κάλτσες και ομπρέλες.
Όλα τα προϊόντα θα καταστραφούν, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.


***
Δραστηριότητα αστυνομικών ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας
Συνελήφθησαν (6) διακινητές και (40) μη νόμιμοι μετανάστες

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας  δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, μη νόμιμων μεταναστών και διακινητών αυτών, που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 1/9/2015 έως 30/9/2015.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο λιμάνι της Πάτρας, (6) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και συγκεκριμένα υπήκοοι Τουρκίας, Ελβετίας Συρίας και ένας Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς, επτά (7) αλλοδαπών υπηκόων Συρίας, Τουρκίας και Σρι Λάνκας που κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, από την Χώρα στην Ιταλία.
Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν ακόμη (33) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Αιγύπτου, Ιράκ, Κογκό, Τυνησίας και Αλβανίας, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Κατά τους ελέγχους, κατασχέθηκαν όλα τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα επιβατηγό αυτοκίνητο, ενώ οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές και μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Εορτασμός της “Ημέρας της Αστυνομίας” και του Προστάτη του Σώματος, Αγίου Αρτεμίου.
Τη Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015, η Ελληνική Αστυνομία εορτάζει τον Προστάτη της, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο.
Στο πλαίσιο του εορτασμού, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, έχουν προγραμματισθεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:
1. Στις 07:30 ώρα της 20-10-2015 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου.
2. Στις 10:30 ώρα της 20-10-2015 θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας.
Σημειώνεται ότι στις 18:00 ώρα της 19-10-2015 θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου, (έναντι Ιεράς Μονής Γηροκομείου).
Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Τοπικών Θρησκευτικών, Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και Φορέων των Μ.Μ.Ε., οι εν ενεργεία και οι Συνταξιούχοι Αστυνομικοί, καθώς και το Πολιτικό Προσωπικό των Υπηρεσιών μας.
Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιείται από τις 19-10-2015 έως και την 22-10-2015, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.