«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 19-10-2015

 Πάνω από 10 τόνους βρεφική τροφή διένειμε σε φορείς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης της τοπικής κοινωνίας εν μέσω κρίσης, διάνειμε πάνω από δέκα τόνους (συνολικά 10.398,96 κιλά) προϊόντα βρεφικής τροφής (γάλατα 2ης βρεφικής ηλικίας εβαπορέ, επιδόρπια γάλακτος και κρέμες- φρουτόκρεμες) σε φορείς των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας που ανταποκρίθηκαν σε σχετική πρόσκληση που είχε γίνει τον Ιούλιο...


 «Η υποχρέωση της τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να στηρίζει την τοπική κοινωνία και θα συνεχίσει να το κάνει πάντα σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, τους Δήμους και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών σε μια τόσο δύσκολη περίοδο εν όψει και της οικονομικής κρίσης», σημειώνει σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

 Τα είδη βρεφικής τροφής είναι δωρεά της εταιρείας Nestle, την οποία η Περιφέρεια ευχαριστεί για την προσφορά της, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στη χώρα μας και ιδιαιτέρα σε μια περιοχή με αρκετό ποσοστό ανεργίας και με μεγάλο αριθμό παιδιών βρεφικής και νηπιακής ηλικίας.

 Οι φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και έλαβαν τα προϊόντα βρεφικής τροφής είναι οι κάτωθι:

1.            Ιερά Μητρόπολη Πατρών
2.            Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας
3.            Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας
4.            Ιερά Μητρόπολη Ηλείας
5.            Ιερά Μητρόπολη Ναυπακτίας και Αγ. Βλασίου
6.            Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Διεύθυνση Δημόσιας Κοινωνικής Μέριμνας
7.            Δήμος Αγρινίου
8.            Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης

 9.            Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

10.          Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας 
11.          Δήμος Δυμαίων - ΚΕΔΔΥ
12.          Δήμος Ερυμάνθου
13.          Δήμος Ηλιδας
14.          Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου
15.          Δήμος Καλαβρύτων
16.          Δήμος Ναυπακτίας
17.          Δήμος Πηνειού
18.          Δήμος Πύργου
19.          Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών
20.          Βρεφονηπιακός σταθμός ΟΑΕΔ Πάτρας
21.          Χαμόγελο του παιδιού 
22.          Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων
23.          Νοσοκομείο Πύργου (Παιδιατρική Κλινική)
24.          Σύλλογος Αγέννητου Παιδιού «Η αγκαλιά»
25.          Το Φωτεινό Αστέρι
26.          Praxis


***

Ανακοινώθηκαν οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τους απόρους ΤΕΒΑ/FEAD – Σημεία επικοινωνίας για δικαιούχους
Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σας ενημερώνει ότι από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.), κοινοποιήθηκαν οι πίνακες των ωφελούμενων (εγκεκριμένων και απορριπτέων) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) που αφορά τις τρεις συμπράξεις που έχουν εγκριθεί στην Περιφέρεια.
Για το λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα σημεία πληροφόρησης και εξυπηρέτησης των Εταίρων, μέσω των οποίων έχουν υποβάλλει τις αρχικές αιτήσεις για να ενημερωθούν για την αποδοχή τους ή μη στο εν λόγω Πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να απευθύνονται στους πέντε Δήμους της Π.Ε. Αχαΐας (Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Καλαβρύτων και Πατρέων) ώστε να ενημερώνονται για τους φορείς στους οποίους έχουν αναρτηθεί οι κατάλογοι, όπως επίσης και στις Μητροπόλεις Πατρών και Αιγιαλείας – Καλαβρύτων.
Σε περίπτωση που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση, μέσω των εταίρων της Σύμπραξης, θα απευθύνονται στα αντίστοιχα σημεία πληροφόρησης των Δήμων, μέσω των οποίων έχουν ζητήσει να λάβουν την επισιτιστική συνδρομή.
Οι αιτούντες, των οποίων το αίτημα είναι απορριπτικό, δικαιούνται να υποβάλλουν ένσταση σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δίδονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους των εταίρων και των αντίστοιχων δήμων, που έχουν επιλέξει με την αίτηση τους.
Επισημαίνουμε, ότι οι ενστάσεις υποβάλλονται μόνο μέσω των πιστοποιημένων χρηστών, των εταίρων ή των αρμόδιων Κοινωνικών Υπηρεσιών, που έχουν ορισθεί από τους Δήμους.

Σημεία επικοινωνίας με τους εταίρους
Δήμος Πατρέων
Γραφείο Δημοτικής Μέριμνας Δήμου Πατρέων
Πληροφορίες Βάλια Αλεξανδρίδη, Βασιλική Αλέρτα, Επαμεινώνδας Σταμάτης, Τηλέφωνο 2610311561, Διεύθυνση: Κοραή 5, Πάτρα
Δήμος Αιγιαλείας
Δήμος Αιγίου, Πληροφορίες Αμαλία Κούρτη, Σοφία Βλασσοπούλου, τηλέφωνο: 2691021320, 2691026136, Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 19, Αίγιο
Ιερά  Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγαλείας
Μητρόπολη
Πληροφορίες Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, Χρύσα Δημητρίου, τηλέφωνο: 2691021777, Διεύθυνση: Ρωμανιώλη 43, Αίγιο
Καθεδρικός Ναός Καλαβρύτων Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Πληροφορίες Ιερέας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, τηλέφωνο: 2692022204, Διεύθυνση: Καθεδρικός Ναός  Καλαβρύτων  Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Δήμος Καλαβρύτων
Πληροφορίες: Γεώργιος Πετρόπουλος, Γεώργιος Σερανίτης, τηλέφωνο: 2692360436, 2692360412, Διεύθυνση: Ευσεβίου Κηπουργού 6, Καλάβρυτα
Δήμος Δυτικής Αχαΐας
Δημοτική Ενότητα Δύμης
Πληροφορίες Αδαμαντία Ρεμπούτσικα, Πηνελόπη Γκοτσοπούλου, τηλέφωνο: 26930 25481,  2693360120 , Διεύθυνση: Δεξαμηνού  36, Κάτω Αχαΐα.
Δημοτική Ενότητα Μόβρης
Πληροφορίες Ελισάβετ Οικονόμου, τηλέφωνο: 2693360307, Διεύθυνση: Παλαιό Δημαρχείο
Δήμος Ερυμάνθου
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ερυμάνθου ( Δ.Η.Κ.Ε.Ε.Ρ.)
Πληροφορίες Λάζαρος Μαυρομάτης, τηλέφωνο: 2694360312, Διεύθυνση: Χαλανδρίτσα, (Δ.Η.Κ.Ε.Ε.Ρ.)
Ιερά Μητρόπολη Πατρών
Πληροφορίες Άγγελος Γκόλφης, τηλέφωνο: 2610275022, Διεύθυνση: Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πατρών, ώρες επικοινωνίας: 17:30 – 20:30


***

Δωρεάν στέγαση για φοιτήτριες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω προγράμματος της ΧΕΝ
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τις νέες γυναίκες ότι για 3η συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί το στεγαστικό πρόγραμμα της ΧΕΝ, το οποίο αφορά φοιτήτριες που προέρχονται από οικογένειες της περιφέρειας με χαμηλά εισοδήματα και έχουν εισαχθεί σε σχολές και τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της Αθήνας.
Η χρηματοδότηση είναι εξ ολοκλήρου της ΧΕΝ Ελλάδας, η οποία είναι μια γυναικεία εθελοντική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στέγασης με διεθνείς προδιαγραφές.
Ως εκ τούτου γυναίκες, 18 ετών και άνω που βρίσκονται σε κίνδυνο να χάσουν το δικαίωμα της πρόσβασής τους στην ανώτερη εκπαίδευση εξαιτίας της ανεργίας των γονέων τους ή άλλων οικονομικών συνθηκών (π.χ. όταν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα στέγασης τους), μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη δωρεάν υπηρεσία.
Κριτήριο για την επιλογή τους είναι η οικονομική και οικογενειακή κατάστασή  τους, στην οποία συνεκτιμώνται και οι λόγοι υγείας, καθώς και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την εν γένει οικονομική κατάσταση της οικογένειας.
Τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι:
              Η ενδιαφερόμενη και η οικογένειά της να μην διαθέτουν τόπο μόνιμης κατοικίας εντός Αττικής( από ενοικίαση, παραχώρηση ή ιδιοκατοίκηση)
              Η ενδιαφερόμενη οφείλει να υποβάλλει απαραιτήτως έγγραφο με αίτημα με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά που προβλέπονται κάθε φορά.
              Η ενδιαφερόμενη που δεν πληροί κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω προϋποθέσεις δικαιούται να υποβάλλει έγγραφο αίτημα, για την έγκριση της ή όχι του οποίου αποφασίζει το Προεδρείο της ΧΕΝ Ελλάδος μετά από πρόταση- εισήγηση της επιτροπής του Ξενώνα.
Τα δικαιολογητικά είναι:
              Επικυρωμένο αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του Διαβατηρίου
              Επικυρωμένο αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος:
-              Των γονέων ή του γονέα της φοιτήτριας που έχει την επιμέλεια της. Σε περίπτωση που οι γονείς υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση υποβάλλονται υποχρεωτικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα και των δύο γονέων
-              Της ιδίας. Εφόσον υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομιστεί το συντομότερο δυνατό και το αργότερο μέχρι την ημερομηνία αξιολόγηση των αιτήσεων.
              Έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων (πολυτεκνία, αδελφός/η φοιτητής/τρια ή στρατιώτης, απώλεια γονέα, ανεργία γονέα, γονείς σε διάσταση ή διαζευγμένοι, σοβαροί λόγοι υγείας του ιδίου του ενδιαφερόμενου ή μελών της οικογένειας, άλλοι έκτακτοι λόγοι που βαρύνουν οικονομικά την οικογένεια κ.λ.π.)
Η αίτηση και τα δικαιολογητικά αποστέλλονται με συστημένη επιστολή στη ΧΕΝ Ελλάδος ταχυδρομική διεύθυνση Αμερικής 11 10672 Αθήνα με την ένδειξη «Προς της Επιτροπή Ξενώνα».
Πληροφορίες: Δευτέρα με Παρασκευή (10.00-16.00) στα τηλέφωνα 2103624291 και 2103606530 (κα Παναγοπούλου και κα Κασιμάτη).
Διάθεση έντυπων αιτήσεων: Αμερικής 11 στην Αθήνα από Δευτέρα έως Παρασκευή (10.00- 16.00) και ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΕΝ Ελλάδος www.xen.gr
Με την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας οι ενδιαφερόμενες θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά σχετικά με το αίτημα τους.