«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ στο ΑΓΡΙΝΙΟ (FOTO-VIDEO)

 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αγρίνιο, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Κεντρική Πλατεία Ώρα :7 μ.μ.
Και στη συνέχεια Πορεία στους Δρόμους της πόλης.

Σύντομο χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας Σπύρος Κοτοπούλης.
***

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Δήμας διάβασε το κείμενο συμπαράστασης του ΣΕΝΑ (Σωματείο Εργαζόμενων Νοσοκομείου Αγρινίου)

 Συμμετοχή του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου στο σημερινό συλλαλητήριο στη κεντρικη πλατεία



Κεντρικός Ομιλητής ο Κώστας Μαργιώλης που ανάμεσα στ’ άλλα είπε:


 «Οι περικοπές θα φτάσουν και στις κατώτερες συντάξεις οι οποίες θα ονομαστούν Εθνική Σύνταξη των 390 Ευρώ, ενώ σε πορεία κατάργησης βρίσκονται και οι επικουρικές.

Παράλληλα αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, ενώ βάζουν μπροστά τον αποχαρακτηρισμό των... Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ξεκινώντας απ’ τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς των Δήμων.

Κι όλα αυτά με την αιτιολογία -ως συνήθως- της διάσωσης του Ασφαλιστικού συστήματος.»


 Για να συνεχίσει λέγοντας:

«Τα νέα κυβερνητικά μέτρα έχουν σαν στόχο τη διασφάλιση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων, τη φτηνή εργατική δύναμη, τη δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών για το μεγάλο κεφάλαιο μέσα από ιδιωτικοποιήσεις…

-καμία μέριμνα δεν προβλέπεται για την προστασία των ανέργων…

-προς πλήρη κατάργηση βρίσκονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας…

-Αυξάνονται οι περικοπές στη Δημόσια Υγεία και Παιδεία …

- Η κυβέρνηση επιτελεί το αντιλαϊκό της έργο χωρίς ενδοιασμούς και ταλαντεύσεις…

- επιστρατεύει την απογοήτευση και τον συμβιβασμό και τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων επιδιώκοντας να γίνει αποδεκτός ο φόβος απ’ τους εργαζόμενους απέναντι στην εργοδοσία που εξαπολύει καθημερινές επιθέσεις στους χώρους δουλειάς.»


 Συνεχίζοντας ο Κώστα Μαργιώλης ανέφερε:

«Όλοι θυμόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διακύρησε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, θα τα καταργήσει μ’ ένα νόμο κι άλλες «παχιές» διακυρήξεις στις προηγούμενες εκλογές, πολλοί τον ψήφισαν γι’ αυτές τις διακυρήξεις του τότε.

Τώρα μας είπε ότι το 3ο μνημόνιο και χειρότερο, που αυτός με τους ΑΝΕΛ έφτιαξαν και ψήφισαν, ήταν αναγκαίο κακό που έγινε κάτω από εκβιασμούς των συμμάχων και δανειστών, αυτών που θα χόρευαν όταν θα «βάραγε τα νταούλια» ο Τσίπρας.

Ξέχασαν τα παχιά λόγια και τις βαρύγδουπες διακυρήξεις τους, τώρα έγιναν υποτακτικοί υπηρέτες του αστικού συστήματος και των μονοπωλίων, τώρα δέχτηκαν να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις εντολές της Ε.Ε του ΔΝΤ του ΝΑΤΟ και των μονοπωλίων.


 Άλλωστε γι’ αυτό το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ με το φιλολαϊκό του «αριστερό»του προσωπείο να εφαρμόσει την πιο άγρια αντιλαϊκή τους πολιτική. Πολιτική και μέτρα που δεν πέρασαν η πέρασαν δύσκολα από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Άλλωστε το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να παρθούν νέα και σκληρότερα μέτρα με βάση το 3ο μνημόνιο, γι’ αυτό η μεγαλοεργοδοσία στηρίζει με όλα τα μέσα τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ τα κόμματα του ευρωμονόδρομου πιέζουν με κάθε τρόπο να εφαρμοστεί κατά γράμμα το μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ κ.α.)   

Απορρίψτε αυτή την πολιτική και τα μέτρα της καμιά ανοχή, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.

Αγώνας τώρα ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης και τις κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν».


 Στη συνέχεια ο Κώστας Μαργιώλης αναφέρθηκε στα Αιτήματα:

«Διεκδικούμε: Άμεση αποκατάσταση των απωλειών απ’ τις περικοπές των επιδομάτων και συντάξεων, καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, όρια ηλικίας στα 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες, 55 και 50 στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα αντίστοιχα.

Κάτω τα χέρια απ’ τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Κατάργηση της απαράδεκτης μείωσης της κατώτερης σύνταξης από 486 στα 390 Ευρώ. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, δηλαδή 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των μνημονίων,

Δημόσια Δωρεάν παροχή υγείας και παιδείας για όλους, αύξηση των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού.

Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε παιδεία και υγεία.

Επαναφορά των Β.Α.Ε. για όσα αποχαρακτηρίζονται.

Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων και των ενώσεων προσώπων.

Αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με συλλογική σύμβαση 7ωρο -5ημερο-35ωρο.

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Επαναφορά της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό.

Λέμε όχι στη φοροληστεία του Λαού. Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο και να σταματήσουν οι φοροαπαλλαγές του.

Να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και όλα τ’ αντιλαϊκά χαράτσια.

Να απαγορευτούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.


 Στη συνέχεια ο Κώστας Μαργιώλης τόνισε:

«Τι να κάνουμε; Είναι κρίσιμο για το εργατικό λαϊκό κίνημα να μην υποκύψει σ’ αυτή την πολιτική για να δώσει τη δική του απάντηση, όχι όμως με τη λογική της θολής αντιμνημονιακής γραμμής που εγκλωβίζει το κίνημα σε στήριξη εναλλακτικών αστικών λύσεων. Να μην συμβάλει με υποχώρηση σε κυβερνητικές εναλλαγές που οδηγούν στα ίδια αντιλαϊκά αποτελέσματα.

Αυτή η γραμμή δοκιμάστηκε και όχι μόνο δε συνέβαλε στο να ανοίξει η προοπτική για το λαό, ούτε και έβαλε φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση.

Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο ταξικός προσανατολισμός του εργατικού κινήματος, η συμμαχία και ο συντονισμός με τα άλλα λαϊκά στρώματα σε κατεύθυνση ρήξης και αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο τα μονοπώλια την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Να συστρατευτούμε στα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κλπ που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη για να περάσει αυτή η άγρια αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική.

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία.

Η πολιτική που τσακίζει το λαό δε διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται με την πάλη του, ενάντια στην εξουσία των μονοπωλείων, για να γίνει αυτός αφέντης στον τόπο του, έξω απ’ τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ και άλλου ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Κλείνοντας ο Κώστας Μαργιώλης εκτόξευσε την παρακάτω καταγγελία για τον υπουργό εργασίας Κατρούγκαλο:


 Κι έκλεισε την ομιλία του με τη φράση:
«Απαντάμε με τους αγώνες μας στις συκοφαντίες και τα ψέματα της κυβέρνησης των «γκαιμπελίσκων» υπουργών της και της αντιλαϊκής τους πολιτικής».
***
 Στη συνέχεια έγινε πορεία με βροντερά συνθήματα στους δρόμους της πόλης.





Η πορεία κατέληξε και πάλι στην κεντρική πλατεία, όπου δόθηκε ραντεβού για τις 12 Νοέμβρη που θα πραγματοποιηθεί πάλι Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

Δημήτρης Ντόκας