«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπές στην Αιγιάλεια

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις

Συνελήφθησαν, στις (26-10-2015) το απόγευμα, στη Ροδοδάφνη Αιγίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 36 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα...
στις (25-10-2015) το πρωί, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε οικία 83χρονου ημεδαπού στις Αιγές Αιγείρας και προσποιούμενοι τους εμπόρους κλινοσκεπασμάτων, απασχολώντας τον ηλικιωμένο του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.800) ευρώ και (220) δολάρια Αυστραλίας.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο δραστών ενώ για την ανεύρεση τους ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Από την προανάκριση που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι δύο δράστες μαζί  με δύο ακόμα συνεργούς τους, πριν από ένα μήνα περίπου, στο Πλάτανο Αιγιάλειας, είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν αντικείμενα από οικία 80χρονης ημεδαπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και τον Ανακριτή Καλαβρύτων, όπου μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.


***
Συνελήφθησαν τρείς  ημεδαπές στην Αμαλιάδα για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις

Συνελήφθησαν, χθες (29-10-2015) το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, τρείς ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 19,18 και 17 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, χθες (29-10-2015) το πρωί, στην Αμαλιάδα, οι τρείς δράστιδες ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης και αφαίρεσαν από τσάντα 39χρονης υπαλλήλου ένα κινητό τηλέφωνο αξίας (200) ευρώ.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας  οι οποίοι συνέλαβαν τις  δράστιδες, ενώ στην κατοχή τους βρήκαν και κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι συλληφθείσες το ίδιο πρωί είχαν διαπράξει κλοπή από υπάλληλο του νοσοκομείου Αμαλιάδας, ενώ το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν τελέσει ακόμη δύο κλοπές σε φαρμακείο και κατάστημα ενδυμάτων της περιοχής.

Οι δράστιδες εισέρχονταν σε καταστήματα, γραφεία και Υπηρεσίες, όπου είτε εκμεταλλευόμενες την ολιγόλεπτη απουσία των υπαλλήλων είτε απασχολώντας τους, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και χρηματικά ποσά.

Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει οι δράστιδες βρέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στους παθόντες.

Οι συλληφθείσες, οι οποίες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές,  θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.