«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Στενότερη συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Συλλόγου Εστίασης Αχαΐας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από στενότερη συνεργασία και την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με το προεδρείο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ).

Τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου είναι...
ιδιαιτέρως σοβαρά και οι συμμετέχοντες στη συνάντηση εξέφρασαν την ανησυχία τους για την συνεχιζόμενη κρίση και τις επιπτώσεις της, ενώ συζήτησαν πως αυτό το κλίμα μπορεί να ανατραπεί σε σημαντικό βαθμό μέσα από τη συνεργασία του Συλλόγου με την Περιφέρεια.
«Η Περιφέρειά μας στέκεται αρωγός σε κάθε φορέα και Σύλλογο και συνεχίζει να διεκδικεί μία βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα έλθει, εκτός των άλλων, και μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας σημειώνοντας πως «πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για το καλό της περιοχής. Θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με τη λογική της συνέργιας και ο κάθε φορέας αλλά και όλοι μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Περιφέρειας».
Έμφαση, επίσης, δόθηκε στην αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ από τους επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής ώστε να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους, καθώς και στη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την καταπολέμηση του σοβαρού προβλήματος με τα νοθευμένα ποτά.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλο, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργος Κοτοπούλης, ο αντιπρόεδρος Σπύρος Στεργίου και ο γραμματέας Νίκος Αθανασόπουλος.