«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση του Μ. Αγγελάκα σήμερα με εκπροσώπους των Συνταξιουχικών Οργανώσεων

 Μανώλης Αγγελάκας: «Επιδίωξή μας είναι οι υπηρεσίες Υγείας να γίνουν αποδοτικότερες και οικονομικότερες, προς όφελος του Ελληνικού λαού»
Σειρά θεμάτων και αιτημάτων, με κυριότερα αυτά της υγειονομικής περίθαλψης, έθεσαν στο Γενικό Γραμματέα Μανώλη Αγγελάκα, σε συνάντηση που είχαν, σήμερα το πρωί, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι εκπρόσωποι των συνεργαζομένων συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – Δημοσίου και ΤΣΑ...


Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι το ενδεχόμενο κλείσιμο ορισμένων νοσοκομείων στην περιοχή, η μη επάρκεια ορισμένων ειδικοτήτων ιατρών και φυσικοθεραπευτών, η μη ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, η κάλυψη των ανασφάλιστων και τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα φάρμακα.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας διευκρίνισε στους εκπροσώπους των συνταξιούχων ότι δεν υπάρχει κανένας κυβερνητικός σχεδιασμός για το κλείσιμο ούτε ενός νοσοκομείου. Το μόνο που προβλέπεται, όπως είπε, είναι η μεταφορά και συγχώνευση ορισμένων κλινικών και η καλύτερη οργάνωσή τους, ώστε, πιο οικονομικά, να καταστούν αποδοτικότερες προς όφελος των ασθενών. Άλλωστε, κατέληξε, στο νομό Αχαΐας υπάρχει μεγάλη επάρκεια κρεβατιών, που αντιστοιχούν σε 420 ανά 100.000 κατοίκους, όταν στην υπόλοιπη χώρα ο μέσος όρος είναι 320 κρεβάτια ανά 100.000 κατοίκους.

Για το ζήτημα της περίθαλψης των ανασφάλιστων ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο Υγείας ο ορισμός συγκεκριμένων νοσοκομείων που θα δέχονται ανασφάλιστους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, με αποτέλεσμα, σύντομα, να δοθεί οριστική λύση και σ’ αυτό το πρόβλημα.

Τέλος για το θέμα των γενοσήμων φαρμάκων ανέφερε ότι εκτός του ότι υπάρχει οικονομία δισεκατομμυρίων για τη δημόσια δαπάνη, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν έχουν να «ζηλέψουν» τίποτα από τα επώνυμα φάρμακα. Προέτρεψε, δε, τους παρισταμένους να ζητούν από το γιατρό τους να τους χορηγεί ελληνικά γενόσημα φάρμακα, που και άριστης ποιότητας είναι, αφού ελέγχονται πλήρως από τον Ε.Ο.Φ και ενισχύουν τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και, κατ’ επέκταση την οικονομία της χώρας.