«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου...για την επερχόμενη κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πολλοστή φορά αναφορικά με την επερχόμενη κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Οι αυθαίρετες μειώσεις προϋπολογισμών  που αδυνατούν να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες, εξωφρενικά κουρέματα ασυμβίβαστα με την επαγγελματική επιβίωση του ιατρικού κόσμου, αιφνιδιαστικές απολύσεις, κινητικότητα, διαθεσιμότητα, ανεπάρκεια σχεδιασμού οράματος και στρατηγικής, εκφοβισμός και...
άδικη στοχοποίηση του ιατρικού κόσμου για τα «κακώς κείμενα», επιπόλαια επικοινωνιακά τεχνάσματα, δημιουργούν μια επίπλαστη εικόνα πολύ μακριά από τη σκληρή πραγματικότητα.
Αποτελεί πρωτοφανές γεγονός ο Υπουργός Υγείας να αμφισβητεί την επιστημονική επάρκεια χιλιάδων Ιατρών με χειρουργικές ειδικότητες που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να προαναγγέλλει δια του τύπου την απόλυσή τους
Ο Ιατρικός Κόσμος θα απαντήσει ενωμένος ενάντια στις απολύσεις, τα κουρέματα, στις απειλές, στους εκφοβισμούς, στην απαξίωση και σπίλωση του κλάδου και στην επιχειρούμενη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της περίθαλψης των πολιτών.
Θα υπερασπιστούμε το Δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας και θα αποτρέψουμε πάση θυσία την επιβολή υγειονομικών συνθηκών τριτοκοσμικής χωράς.
Η αναμέτρηση με τη λανθασμένη πολιτική είναι θέμα επιβίωσης όλων.

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ    Γ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ