«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Χωρίς νερό ένα ολόκληρο χωριό στα Άγραφα

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Δαφνούλας Ευρυτανίας για την ύδρευση του χωριού τους
"Δεν ζητάμε χάρες, αλλά το αυτονόητο, δηλαδή νερό"..
Σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης της Δαφνούλας Ευρυτανίας προέκυψε εδώ και τρείς μήνες.
Δεκάδες σπίτια έμειναν χωρίς νερό, οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν νερό για τα κοπάδια τους ενώ πολλοί γονείς αντιδρούν να στείλουν  τα παιδιά τους σχολείο διότι οι τουαλέτες είναι βρώμικες.
'Ολα αυτά έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση και τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοτών οι οποίοι με μηνύματα τους στο PrasiaOnline τονίζουν πως δεν τους ακούει κανείς ενώ ξεσπούν λέγοντας ...
πως δεν ζητάνε χάρες, αλλά το αυτονόητο, δηλαδή νερό.
Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια όταν επι δημαρχίας του κ.Τριαντάφυλλου στον Καποδιστριακό δήμο Ασπροποτάμου  ,ο ίδιος είχε δώσει νερό στην Δαφνούλα απο την δεξαμενή του Ραπτόπουλου.
Το θέμα τότε είχε φτάσει στα δικαστήρια ,όταν κατέφυγαν οι κάτοικοι στο Ραπτόπουλο κάνοντας λόγο ότι δεν επαρκεί το νερό για την Δαφνούλα και ότι η κίνηση Τριαντάφυλλου ήταν παράνομη μιας και δεν πέρασε απο το δημοτικό συμβούλιο.
Πράγματι τότε ο δήμαρχος Ασπροποτάμου είχε δικάστηκε και απο τότε το θέμα είχε παγώσει.Εδώ και τρείς μήνες όπως μας καταγγέλουν οι κάτοικοι της Δαφνούλας ..κάποιοι κλείνουν την παροχή με συνέπεια οι 200 και πλέον μόνιμοι  κάτοικοπι να μένουν χωρίς νερό.
Το σοβαρό αυτό θέμα συζητήθηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγράφων όπου
ομόφωνα αποφασίστηκε αρχικά η αντικατάσταση της σωλήνας του δικτύου σε ένα σημείο  που είχε πρόβλημα, έλεγχος από ειδικούς της γεώτρησης αν έχει νερό και να γίνει καθαρισμός,δημιουργία δεξαμενής στο Ραπτόπουλο απ΄όπου θα μοιράζεται ίσα το νερό για Ραπτόπουλο, Δαφνούλα, Παλιοχώρι και εμπλουτισμός της πηγής στην Πρασιά.

Επικοινωνήσαμε και με την τοπική πρόεδρο Δαφνούλας  Δήμητρα Μώκα η οποία αναφέρθηκε στην απόγνωση των κατοίκων ,κάνει λόγο για πρόχειρη λύση του ΔΣ Αγράφων που απαιτείται αφενός χρήματα και αφετέρου χρόνος.
Επίσης άφησε σαφής αιχμές προς την Δημοτική αρχή και τους συμβούλους του ΔΣ αφήνοντας να εννοηθεί ότι κανείς τους δεν έχει καμία ειλικρινής διάθεση  για την επίλυσή του τόσο σοβαρού προβλήματος του χωριού της  ενώ έκανε λόγο  και γι αυτούς του συμβούλους που την ώρα των σοβαρών αποφάσεων..είτε "δυσκολέυτηκαν να μιλήσουν" είτε "έφυγαν απο την πίσω πόρτα" ..
Για το σοβαρό αυτό θέμα θα επανέλθουμε με ότι ειπώθηκε στο δημ.συμβούλιο αλλά και με άλλες διαμαρτυρίες κατοίκων.