«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Οργανωμένη επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου
Σε κατάστημα της πόλης, συνελήφθησαν δώδεκα (12) συνολικά άτομα για το παράνομο τυχερό παίγνιο «Texas Holdem Poker»
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πληθώρα από μάρκες και τραπουλόχαρτα καθώς και το χρηματικό πόσο των 327 ευρώ
Συνελήφθησαν χθες (12-11-2013) αργά το βράδυ, στη Ναύπακτο, με την αυτόφωρη διαδικασία, έντεκα ημεδαποί (δέκα άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας από 69 έως 26 ετών καθώς και ένας 26χρονος Αλβανός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για...
διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται η 38χρονη ιδιοκτήτρια του καφενείου, ο 27χρονος προσωρινά υπεύθυνος, ο 26χρονος γκρουπιέρης – ντίλερ, καθώς και εννέα (9) ακόμα άτομα που συμμετείχαν ως παίκτες στην διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιγνίου «Poker-Texas-Holdem».
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :
  • Περισσότερες από 950 μάρκες
  • Πληθώρα από τραπουλόχαρτα
  • Πέντε ζάρια
  • Το συνολικό χρηματικό ποσό των -327,5- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών θα συνεχιστούν αμείωτα. 
 
Εντατικούς ελέγχους διενεργεί καθημερινά η Τροχαία Πατρών για τα ανασφάλιστα οχήματα
Το τελευταίο μόνο δίμηνο βεβαιώθηκαν περισσότερες από 200 παραβάσεις
Ως Αστυνομία, ενημερώνουμε και παρακαλούμε τους πολίτες, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, το Τμήμα Τροχαίας Πατρών, με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των επιβατών και των οχημάτων, διενεργεί καθημερινά συστηματικούς ελέγχους για την αποτροπή κυκλοφορίας οχημάτων των οποίων οι οδηγοί δεν είναι εφοδιασμένοι με ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Κατά τη διάρκεια των τροχονομικων ελέγχων, το τελευταίο μόνο δίμηνο, βεβαιώθηκαν αποκλειστικά από την Τροχαία Πατρών περισσότερες από 200 παραβάσεις σε οδηγούς οχημάτων τα οποία ήταν ανασφάλιστα.
Σύμφωνα με την Νομοθεσία, πέραν των ποινικών συνεπειών σε βαθμό πταίσματος που επιβάλλονται στον οδηγό ο οποίος εντοπίζεται να οδηγεί χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο, βεβαιώνεται και διοικητικό πρόστιμο από 250 έως 1000 ευρώ ανάλογα με το είδος του οχήματος ενώ αφαιρούνται και τα στοιχεία κυκλοφορίας για 10 ημέρες τα οποία αποδίδονται εφόσον εντωμεταξύ το όχημα έχει ασφαλιστεί.
Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση εμπλοκής ανασφάλιστου οχήματος σε τροχαίο ατύχημα, ακόμα και υλικών ζημιών, ανεξάρτητα υπαιτιότητας του οδηγού του, αφαιρούνται επί τόπου τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος για δυο συνολικά έτη και τρία σε περίπτωση υποτροπής.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της προληπτικής δράση της, ενημερώνει και παρακαλεί τους πολίτες να τηρούν το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να εφοδιάζονται έγκαιρα με τα απαραίτητα έγγραφα οδήγησης και κυκλοφορίας ώστε να αποφεύγουν τις συνέπειες.