«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ν. Καραθανασόπουλος στο «MEGA»: Κυβέρνηση και τρόικα θυμίζουν το παιχνίδι του καλού και του κακού (VIDEO)


Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός «ρεύματος λαϊκής αντιπολίτευσης», που θα αποκρούσει την εφαρμοζόμενη πολιτική, αλλά ταυτόχρονα θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για μια άλλη προοπτική, εξέφρασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», διευκρίνισε ότι...
αυτό το «πλατύ λαϊκό ρεύμα» θα πρέπει να μην εγκλωβιστεί στις «μυλόπετρες του νέου διπολισμού» που πάει να διαμορφωθεί.
Σχολιάζοντας τα παζάρια κυβέρνησης και τρόικας, τα παρομοίασε με το παιχνίδι του «καλού και του κακού», προσθέτοντας ότι τα νέα μέτρα είναι προδιαγεγραμμένα, ενώ τα ήδη ψηφισμένα διαμορφώνουν ένα περιβάλλον φτωχοποίησης για πλατιά λαϊκά στρώματα. Επίσης χαρακτήρισε επικίνδυνη τη λογική ότι «δεν θα πάμε σε οριζόντια μέτρα, αλλά σε διαρθρωτικές αλλαγές», εξηγώντας ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές διαμορφώνουν ένα μακροχρόνιο πλαίσιο στο οποίο η λαϊκή οικογένεια δεν θα μπορεί να καλύπτει τις βασικές της ανάγκες.
«Από αυτή την ανάπτυξη θα κερδίσουν αυτοί που κερδίζουν και στην κρίση, ενώ οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν θα δουν άσπρη μέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Προς επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης ανέφερε το παράδειγμα της αύξησης του τουρισμού όπου κέρδισαν μόνο ορισμένα μεγάλα συγκροτήματα. Αντιθέτως οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις οδηγούνται στη χρεοκοπία, ενώ οι εργαζόμενοι του κλάδου δουλεύουν ακόμη και με ατομικές συμβάσεις μίας ημέρας και τους χρωστούν δεδουλευμένα πολλών μηνών.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι «πραγματικός αντίπαλος της λαϊκής οικογένειας δεν είναι απλά και μόνο η κυβέρνηση και η τρόικα, αλλά οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι στρατηγικές επιλογές που έχουν κάνει, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ». Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κατέστησε σαφές ότι αντανακλούν «επιμέρους συμφέροντα του κεφαλαίου». Συμπλήρωσε πως ο λαός δεν πρέπει να επιλέξει αν θα πάει με την Μέρκελ ή τον Ομπάμα, αν θα δεχθεί την επιμήκυνση ή το «κούρεμα» του χρέους γιατί και οι δύο επιλογές είναι βαθύτατα αντιλαϊκές, είναι επιλογές ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.