«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Η Αστυνομία δίπλα στον άνθρωπο
Ενημέρωση των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» στην Πάτρα
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στις προληπτικές – ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιεί η Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα
Σήμερα (21-11-2013) το πρωί, αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά από πρόσκληση του συλλόγου διδασκόντων, επισκέφθηκαν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» στην Πάτρα, όπου ενημέρωσαν τους μαθητές και συζήτησαν με τους δάσκαλους για...
διάφορα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος αλλά και κυρίως για το ζήτημα της οδικής ασφάλειας.
 Τη δράση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ’ Δημοτικού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν πρωτογενώς γνώσεις και εμπειρίες από τους αστυνομικούς.
Υπενθυμίζεται ότι, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελεί το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί τη σχολική χρόνια 2013 – 2014 ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα επισκέψεων – διαλέξεων σε σχολεία της Περιφέρειας μας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία ενώ αναμένεται σύντομα η εφαρμογή του και σε Δημόσια σχολεία της Αχαΐας.
Η σημερινή επίσκεψη στα εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» εντάσσεται στην προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος που απασχολούν την κοινωνία. 

Μια ακόμα αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς στη Δυτική Ελλάδα
Η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για τη διαχείριση της εγκληματικότητας, πραγματοποίησε χθες (20-11-2013) το πρωί, μία ακόμα αστυνομική εξόρμηση σε καταυλισμούς στην Ναύπακτο και το Μεσολόγγι με τα παρακάτω αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν : 97 άτομα και 41 οχήματα
Προσήχθησαν : 27 άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες
Συνελήφθη : ένας ημεδαπός για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.
Βεβαιώθηκαν: 14 τροχονομικές παραβάσεις
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν. 

Μία ακόμα εγκληματική ομάδα εξάρθρωσε η Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί που διέπρατταν κλοπές δικύκλων
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί 34 κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων
Τα κλοπιμαία, οι δράστες τα μεταπωλούσαν στην Ελλάδα και στην Αλβανία.
Εξαρθρώθηκε , μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μία ακόμα εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά κλοπές δικύκλων στην Πάτρα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ο 26χρονος Αλβανός αρχηγός της εγκληματικής ομάδας και τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας 21, 20, 19, 17 ετών ως μέλη.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ένας 17χρονος Αλβανός και τέσσερις ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οποία συγκροτήθηκε ειδικά για την εξιχνίαση κλοπών δικύκλων, που γίνονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συνοικίες της Πάτρας.
Ειδικότερα προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά είχαν διαπράξει το τελευταίο τετράμηνο 34 κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων. Πιο συγκεκριμένα οι κλοπές αφορούν τις περιοχές Αγίας Τριάδας, Υψηλών Αλωνίων, Ζαρουχλεϊκων και Ψαροφαϊου Πατρών.
Επίσης πριν τρεις μήνες περίπου οι δράστες είχαν βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο 26χρονης Αλβανίδας προξενώντας την ολική καταστροφή του ενώ τις μοτοσικλέτες και τα μοτοποδήλατα που αφαιρούσαν, είτε τα πωλούσαν αυτούσια είτε τα αποσυναρμολογούσαν και ως ανταλλακτικά τα διέθεταν στην Ελλάδα και την Αλβανία.
Πολλά από τα δίκυκλα που τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αφαιρέσει, βρέθηκαν μετά από αναζητήσεις των Αστυνομικών και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών.