«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Αγρινίου στον γιορτασμό του Γοργοπόταμου

*ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Παράρτημα Αγρινίου για τον γιορτασμό του Γοργοπόταμου
Η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) αποφάσισε να γιορτάσει την Επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου, στον τόπο της ανατίναξης, την Κυριακή 1η Δεκέμβρη 2013.
To Παράρτημα Αγρινίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) θα συμμετάσχει στον εορτασμό της 71ης επετείου και καλεί τα μέλη, τους απόγονους και τους φίλους αγωνιστές της Αντίστασης να δηλώσουν συμμετοχή και να πάρουν μέρος στην εκδήλωση...

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει στις 6:00π.μ., το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και θα παραλάβει κόσμο στις 6.10 π.μ και από τον παλαιό σταθμό των τρένων, στα σχολεία, μπροστά από τις Καπναποθήκες Παπαπέτρου.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και στα εξής τηλέφωνα:
6948289141 και στο 2641.0.27469
 «Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου είχε ισχυρή απήχηση και συμβολή στην πάλη του ελληνικού λαού. Τον γέμισε δύναμη, τόλμη και αισιοδοξία ότι μπορεί να τα βάλει με τον πανίσχυρο κατακτητή, σ’ εκείνες τις δύσκολες συνθήκες. Ανέβασε το αγωνιστικό φρόνημα του λαού. Επιτάχυνε την ανάπτυξη της ένοπλης δράσης του θρυλικού ΕΛΑΣ. Πρόκειται για μια λαμπρή σελίδα στην πλούσια αντιστασιακή δράση του λαού μας και  όσο και αν προσπαθούν να διαστρεβλώσουν και να παραχαράξουν την ιστορία αυτή, δεν μπορούν να σβήσουν από τις σελίδες της τα αντικειμενικά γεγονότα».
Για μια ακόμα φορά, στα απόγκρεμα φαράγγια του Γοργοπόταμου, θα ακουστούν τα αθάνατα τραγούδια του αγώνα μας και η στεντόρεια φωνή της λαϊκής Μούσας:
«Χτύπα καημένη Λευτεριά, γαλανομάτα, χτύπα!/ του μαύρου δράκου την καρδιά, με το σπαθί σου τρύπα./ Χτυπάτε, αντάρτες του ΕΛΑΣ, παιδιά του Βελουχιώτη/ Συντρίψτε τ’ άνομα σκυλιά, το φασισμό γκρεμίστε./ Κι ας το ακούσουν οι λαοί σ’ όλη την οικουμένη, πως οι Γραικοί δεν προσκυνούν, δε ζούνε σκλαβωμένοι».
ΑΓΡΙΝΙΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013