«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Πάτρα, 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι 43χρονη γυναίκα

Ο δράστης μετά την πράξη του, μετέβη και παραδόθηκε στην Ασφάλεια Πατρών

Συνελήφθη σήμερα (29.11.2013) το πρωί, στην Πάτρα, μετά από αυθόρμητη προσέλευσή του στις Αστυνομικές Αρχές, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία 43χρονης ημεδαπής γυναίκας.

Ειδικότερα, ο δράστης μετέβη σήμερα το πρωί στο σπίτι της 43χρονης, όπου κατά τη διάρκεια φιλονικίας μεταξύ τους, την μαχαίρωσε στην πλάτη και το λαιμό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της. Ο δράστης στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, όπου ομολόγησε την πράξη του και παρέδωσε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε.

Αστυνομικοί μετέβησαν μαζί με τον Ιατροδικαστή Πατρών στο χώρο του εγκλήματος, τον οποίο και εξερεύνησαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.
***
 Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία

 Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί μέλη της ομάδας, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες και αποθήκες στο Κακόβατο Ζαχάρως

Τα κλοπιμαία, τα μεταπωλούσαν στην Ελλάδα και στην Αλβανία
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε κλοπές σε εξοχικές κατοικίες και αποθήκες στην περιοχή του Κακόβατου Ζαχάρως.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης δύο άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και  για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 23χρονος ομοεθνής των συλληφθέντων ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας, που πραγματοποιήθηκε για την εξιχνίαση κλοπών, που γίνονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή.

Ειδικότερα προέκυψε ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενεργώντας από κοινού, με διακριτό ρόλο το καθένα, εντόπιζαν εξοχικές κατοικίες και αποθήκες τις οποίες οι ιδιοκτήτες τους είχαν κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα και αφού τις διερρήγνυαν αφαιρούσαν αντικείμενα που μπορούσαν να μεταφερθούν εύκολα και να πουληθούν ως μεταχειρισμένα.

Για την επίτευξη του στόχου τους τα μέλη είχαν νοικιάσει, το τελευταίο μήνα όπου εμφανίζεται και η δράση τους, δωμάτιο σε συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή του Κακόβατου, το οποίο χρησιμοποιούσαν για να διαμένουν και κρύβουν τα κλοπιμαία.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο δωμάτιο που διέμεναν προσωρινά, οι δύο δράστες, βρέθηκαν πληθώρα από τα κλοπιμαία που είχαν αφαιρέσει, ενδεικτικά αναφέρουμε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, γεωργικά, οικοδομικά, βενζινοκίνητα και ηλεκτρικά εργαλεία, καλάμια και σύνεργα ψαρέματος, δύο εξωλέμβιες μηχανές και πολλά ακόμα αντικείμενα οικιακής χρήσεως και συσκευές τα οποία αφού κατασχέθηκαν θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.




 Σημειώνεται ότι βρέθηκαν επίσης έγγραφα δίκυκλης μοτοσικλέτας που είχε κλαπεί από την περιοχή καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για τη διάρρηξη των οικιών, ενώ προέκυψε ότι τα μελή της εγκληματικής ομάδας προωθούσαν τα κλοπιμαία και στην Αλβανία με σκοπό τη μεταπώληση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ οι έρευνες, για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.
***
 Εξαρθρώθηκε και δεύτερη εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία

 Συνελήφθησαν και τα τέσσερα μέλη της

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου


Συνελήφθησαν, χθες (28-11-2013) το μεσημέρι, στο Κουρτέσι Βουπρασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27, 25, 24 και 24 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Ειδικότερα...
οι τέσσερις δράστες κινούμενοι με αυτοκίνητο στο 52ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδό Πύργου-Πατρών, δεν σταμάτησαν σε σήμα στάσης αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και εγκατέλειψαν το όχημα σε κοντινή αγροτική περιοχή όπου διέφυγαν πεζοί.

Για τη σύλληψη των τεσσάρων αλλοδαπών πραγματοποιήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους και τη σύλληψη τους.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι δράστες είχε κλαπεί πριν από είκοσι μέρες περίπου, από το Λαμπέτι Πύργου, ενώ σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί  βρήκαν και κατέσχεσαν έξι συσκευές κινητών τηλεφώνων τις οποίες οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι, οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα ηγετικό ρόλο στην οποία είχε ο 27χρονος με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες.

Πιο αναλυτικά η δράση της ομάδας που δραστηριοποιούνταν το τελευταίο δίμηνο, είχε προβεί σε δέκα διαρρήξεις-κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου και συγκεκριμένα :

•    Επτά κλοπές στη Σπιάντζα
•    Και από μία σε Λέτρινα, Σαρακίνα, Κατάκολλο και Άγιο Ιωάννη Ηλείας

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία όπου διέμεναν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολύ μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών και εργαλείων, κινητών τηλεφώνων, ειδών οικιακής χρήσεως και προσωπικών αντικειμένων τα οποία είχαν αφαιρέσει.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.