«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 47χρονη για κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Αγρίνιο
Η δράστιδα αφαίρεσε από το προσκυνητάρι, μία αργυρή θήκη με κομμάτι λειψάνου του Αγίου Ανδρέα

Συνελήφθη, χθες (29-6-2013) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, μία ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 47  ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για...
διάπραξη  διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα η 47χρονη μετέβηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στο  Αγρίνιο, όπου αφαίρεσε μία μικρή αργυρή θήκη με κομμάτι λειψάνου του  Αγίου Ανδρέα.

Από την άμεση κινητοποίηση των Αστυνομικών, εντοπίστηκε σε μικρό  χρονικό διάστημα η 47χρονη και συνελήφθη.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου,  ενώ το ιερό λείψανο του Αγίου Ανδρέα αποδόθηκε στον εφημέριο του Ναού.




Συνελήφθη 41χρονος στη Ναύπακτο για ληστεία στα Σπάτα Αττικής
Ο δράστης αφαίρεσε από συγκάτοικό του το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ
Συνελήφθη χθες (29-6-2013) το πρωί, στη Ναύπακτο,  από Αστυνομικούς  του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, στο πλαίσιο των ορίων του  αυτοφώρου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 41 ετών ο οποίος αναζητείτο,  για ληστεία που είχε διαπράξει στα Σπάτα Αττικής.

Ειδικότερα  προχθές (28-6-2013) το βράδυ, ο 41χρονος με την απειλή  μαχαιριού αφαίρεσε από 49χρονο συγκάτοικό του, στα Σπάτα, το χρηματικό  ποσό των 5.000 ευρώ.

Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις, με  αποτέλεσμα τον εντοπισμό του στη Ναύπακτο από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος και τη σύλληψη του.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει το  οποίο και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων που ενεργεί την  προανάκριση της υπόθεσης και στη συνεχεία θα προσαχθεί στον κατά τόπο  αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια της Πάτρας



Χθες (29-6-2013) και ώρα 18:50, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο στην Πάτρα, όπου είχε προγραμματιστεί εκδήλωση πολιτικού κόμματος, πενήντα περίπου άτομα, κρατώντας ρόπαλα, σιδηρολοστούς και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη, μάσκες τύπου «FULL FACE» και αντιασφυξιογόνες μάσκες, προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη αντικειμένων και βομβών μολότοφ.



Για την ομαλοποίηση της κατάστασης πραγματοποιήθηκε η αναγκαία χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.



Προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερις υαλοπίνακες, ενώ συνολικά προσήχθησαν είκοσι άτομα, δεκατέσσερα εκ των οποίων συνελήφθησαν.



Σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και της έκρηξης.



Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών.



Ενεργείται προανάκριση από το Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.