«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

 ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Στα πλαίσια του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ξεκινάει σήμερα το βράδυ στις 9:30μ.μ. η προβολή της πρώτης ταινίας:

 

«Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα»   -   «Τhe boy in stripped pyjamas(2008)»:

Σκηνοθεσία: Μάρκ Χέρμαν,

Παίζουν: Άζα Μπάτερφιλντ, Βέρα Φαρμίγκα, Ντέιβιντ Θούλις


 Περιγραφή:

«Ο Μπρούνο, είναι γεμάτος ενέργεια κι αισθάνεται να πλήττει στο νέο του σπίτι. Έτσι, με όπλο την αφέλεια και την αθωότητα των οχτώ χρόνων του, αποφασίζει να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις της μητέρας του και να ανακαλύψει την περιπέτεια στο γειτονικό δάσος. Εκεί, πίσω από ένα συρματόπλεγμα, συναντά ένα αγόρι στην ηλικία του και μια εκπληκτική φιλία γεννιέται, με απρόβλεπτες συνέπειες.»
            Τοποθετημένο στην καρδιά του Β Παγκοσμίου Πολέμου, και βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλλερ βιβλίο του Τζον Μπόϊν, Το Αγόρι Πίσω Από Το Συρματόπλεγμα είναι μια ιστορία για τη δύναμη της αληθινής φιλίας, τα όρια της αθωότητας και το μεγαλείο της ανθρωπιάς, που θα αιχμαλωτίσει την καρδιά και τη σκέψη σας για χρόνια.
 «Κάνουμε κάλεσμα ειδικά σε νέους ανέργους και νέα ζευγάρια. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταλαβαίνει απόλυτα το άγχος και την αγωνία σου να σταθείς με αξιοπρέπεια στη ζωή σου, να μεγαλώσεις τα παιδιά σου, να ζήσεις σαν άνθρωπος. Και εμείς σαν και σένα ζούμε. Ψηλά το κεφάλι! Χρειάζεται οργανωμένος και συλλογικός αγώνας και αλληλεγγύη – κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση. Θέλουμε η πρωτοβουλία μας αυτή να είναι μια καλή ευκαιρία για πρόσβαση στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία και να αποτελέσει μια αφορμή να έρθεις σε πρώτη επαφή με αυτό που λέει και παλεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ», σημειώνει η Ν.Ο. Αιτ/νίας της ΚΝΕ.
«Η πρωτοβουλία μας αυτή είναι μια από τις πολλές που θα ακολουθήσουν, για να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα "κανένας μόνος του στην κρίση – όλοι για έναν και ένας για  όλους". Η επίθεση των αφεντικών ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και κυρίως της νέας βάρδιάς της -των νέων ανέργων και όλων αυτών που εργάζονται με μισθούς πείνας- πρέπει να απαντηθεί με τους νέους εργαζόμενους και άνεργους οργανωμένους στα σωματεία και συνδικάτα, στις λαϊκές επιτροπές και επιτροπές ανέργων. Οργάνωση και αγώνας ενάντια στα αφεντικά και το σύστημά τους, τον καπιταλισμό, και όχι μόνο στον τάδε ή δείνα διαχειριστή της εκμετάλλευσής μας, είτε λέγεται ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είτε ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, πρέπει να δυναμώνουν οι μορφές αλληλεγγύης που θα δίνουν πνοή στον αγώνα και θα ενισχύουν τη συλλογικότητα…».
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.30 μ.μ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ