«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στην Πάτρα, για κλοπή

Συνελήφθησαν προχθές (20-7-2013) το βράδυ, στην Πάτρα, από  Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δύο ανήλικοι  ημεδαποί, ηλικίας 17 και 16 ετών σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε  δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα...
προχθές (20-7-2013) το απόγευμα, οι δύο δράστες ενεργώντας  από κοινού, αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου, όπου διέρρηξαν  οικία 40χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 2.500 ευρώ.
Για την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από  αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή με αποτέλεσμα τον εντοπισμό  του οχήματός τους μετά από λίγη ώρα και τη σύλληψή τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ.  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ το όχημα τους κατασχέθηκε ως  μέσο διάπραξης αδικήματος.

Συνελήφθη μια ακόμα ημεδαπή στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 65.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (22-7-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 49χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς  το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών της 49χρονης, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο  της εμπορίας επίπλων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 67.719,99 ευρώ.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25  του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3  παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Συνελήφθη ένας ακόμα ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 65.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (22-7-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 45χρονος ημεδαπός, για οφειλές  προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 45χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο 
της εμπορίας επίπλων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 67.719,99 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25  του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3  παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για κλοπές στην Ηλεία

Συνελήφθησαν χθες (21-7-2013) το πρωί, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 48, 26  και 22 ετών κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα την 21-7-2013, τα ξημερώματα, οι τρεις δράστες ενεργώντας  από κοινού διέρρηξαν οικία 38χρονου ημεδαπού στο Κατάκολο και  αφαίρεσαν το χρηματικό πόσο των 700 ευρώ.

Για την εξιχνίαση της κλοπής και την ανεύρεση των δραστών 
διενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς με αποτέλεσμα  τον εντοπισμό των τριών δραστών και τη σύλληψη τους.

Από την αστυνομική ερευνά που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δράστες πριν  δεκαπέντε μέρες περίπου είχαν διαρρήξει μια ακόμα οικία, 71χρονης  Γερμανίδας στη Μυρτιά Ηλείας, αφαιρώντας έναν αποκωδικοποιητή και  ποσότητα ελαιολάδου καθώς και αφαιρέσει διάφορους σιδηροσωλήνες  ποτίσματος από αγροτεμάχια της περιοχής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Αμαλιάδας ενώ οι έρευνες για συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα  συνεχίζονται.

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στο Τραγανό, για διεξαγωγή παράνομου «τζόγου»

Κατασχεθήκαν δυο ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό πόσο  των 140 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες (21-7-2013) αργά το βράδυ, στο Τραγανό Ηλείας, από  Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, δυο ημεδαποί άνδρες,  ηλικίας 41 και 27 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για  παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων σε κατάστημα.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο 59χρονος ιδιοκτήτης του  καταστήματος ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε καφενείο του  59χρονου στο Τραγανό, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκε  ο 27χρονος υιός του, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να  λειτουργεί δυο ηλεκτρονικούς υπολογιστές με εγκατεστημένο λογισμικό  για το παράνομο τυχερό παίγνιο « φρουτάκια » στο οποίο συμμετείχε ως  παίκτης ο 41χρονος.
Κατασχεθήκαν οι δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι λειτουργούσαν  με κερματοδέκτη και το χρηματικό πόσο των 140 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Αμαλιάδας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη συνεχίζονται.

Δραστηριότητα αστυνομικών ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας
Συνελήφθησαν οκτώ διακινητές και δεκαπέντε παράνομοι μετανάστες

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων,  διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους  αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι  της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 1/7/2013 έως 21/7/2013.
Ειδικότερα συνελήφθησαν τον τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της  Πάτρας, οκτώ αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας, Ρουμανίας, 
Αφγανιστάν και Λιβάνου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία  για διευκόλυνση μεταφοράς πέντε συνολικά παράνομων μεταναστών στην  Ιταλία.
Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που  η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν και άλλοι δέκα  αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν  ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πολλά πλαστά  ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις 
Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους  οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Αποτελέσματα αστυνομικών ελέγχων από 13.07.2013 έως 19.07.2013 στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»
Ανακοινώνεται ότι κατά το διάστημα από 13.07.2013 έως 19.07.2013, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
•    Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί για παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών.
•    Συνελήφθησαν 23 άτομα (ημεδαποί και αλλοδαποί) για παραβάσεις σχετικές με τα όπλα, τις κλοπές-διαρρήξεις, το λαθρεμπόριο, την απείθεια και λοιπά αδικήματα.
•    Κατασχέθηκαν 5.445 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 9.850 είδη παρεμπορίου (είδη ρουχισμού, κλεψίτυπα CD–DVD’s κ.ά).
Σημειώνεται ότι από την έναρξη της επιχείρησης έχουν συλληφθεί 5.472 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα, καθώς και για άλλες παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.
Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται καθημερινά.