«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Πάρε μέρος ενεργητικά στην Γενική Απεργία της Τρίτης 16 Ιουλίου 2013 και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Μεσολόγγι κι Αγρίνιο

Ταξική  Συσπείρωση  Εργαζομένων
 Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Η κυβέρνηση των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με αποφάσεις και διαδικασίες εξπρές ξεθεμελιώνουν κάθε δικαίωμα, που μας έχει απομείνει. Στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους, χιλιάδες οικογένειες. Με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσαν απολύουν είτε με διαθεσιμότητα, είτε με κινητικότητα  δημοτικούς υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, άλλους δημοσίους υπαλλήλους, συμβασιούχους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα κ.α.. Απολύουν 4.500 τώρα μέσα στον Ιούλιο, 8.500 τον Σεπτέμβρη και συνεχίζουν…

Από κοντά και οι Περιφερειακές Αρχές με την ΕΝΠΕ, που αποδέχονται επί της ουσίας τις απολύσεις, αφού συμφωνούν με την κινητικότητα και την αξιολόγηση, ανεξάρτητα αν τις στολίζουν με αντικειμενικότητα και αξιοπιστία !!!
Συνάδελφε, συναδέλφισσα, 
κανείς δεν μπορεί να δείχνει ανοχή, κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι θα βγει αλώβητος από τα βάρβαρα αυτά μέτρα.
Πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας από τα κάτω, με Γενικές Συνελεύσεις και συζητήσεις. Με συγκεντρώσεις, καταλήψεις, συσκέψεις, συλλαλητήρια, με την απεργία της Τρίτης 16 Ιουλίου. Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις θα δώσουν την δική μας απάντηση στην αντεργατική θύελλα.
Αυτή την οργάνωση και συσπείρωση του αγώνα, οι  συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού, την αποφεύγουν με κάθε τρόπο. Όπως την αποφεύγει η πλειοψηφία του Δ.Σ. , η οποία σε όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν, απαντά δια της φυγής, της στρουθοκαμηλικής λογικής, της αδιαφορίας και του εκφυλισμού των διαδικασιών.
Στις αρχές του 2013 επιχειρήθηκαν μετακινήσεις συναδέλφων οι οποίες αποτράπηκαν λόγω της τότε αντίδρασης του συλλόγου που έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη κι απέστειλε σχετική ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε..
Τα κύρια επιχειρήματα από πλευράς του συλλόγου, τα οποία έγιναν αποδεκτά και οι μετακινήσεις δεν υλοποιήθηκαν, σας τα μεταφέρουμε από την τότε ανακοίνωση του Δ.Σ που εκδόθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2013:
"…..α. είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ίδιων , την ενημέρωση του συλλόγου αλλά και αιτιολογημένες αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων.
β. πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε μετακίνηση, ειδικά αυτή την περίοδο, όπου μεγάλη μερίδα συναδέλφων βιώνει τη σκληρή πραγματικότητα και ομηρία της διαθεσιμότητας καθώς και ο τρόπος και η ταχύτητα υλοποίησης τους, είναι εκ του πονηρού και δημιουργούν δικαιολογημένα τη βεβαιότητα για σκοπιμότητες κι αδικίες, αφού δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το νέο οργανόγραμμα (όπου προβλέπεται μεγάλη μείωση θέσεων)……."
Τελικά με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη μετακινήθηκε από τους παραπάνω ένας συνάδελφος ο οποίος ζήτησε την συμπαράσταση του συλλόγου.
Το Δ.Σ με ευθύνη του προέδρου του και των δυνάμεων που τον στηρίζουν, αν και κανένα διαφορετικό στοιχείο δεν παρουσιάστηκε, όσον αφορά την αιτιολογία της μετακίνησης, δεν διατήρησε την διακηρυγμένη  θέση του, απέφυγε, αν και πήρε σχετικές αποφάσεις, να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια για το θέμα αυτό κωλυσιεργώντας επί ενάμιση μήνα. Η κωλυσιεργία αυτή συμπαρέσυρε κι όλες τις άλλες διαδικασίες με αποτέλεσμα  να μη υλοποιηθεί  καμιά απόφαση απ' όσες είχαν παρθεί , όπως η  διεξαγωγή γενική συνέλευσης, η επικοινωνία κι ο συντονισμός με άλλους φορείς και σωματεία, η οργάνωση της απεργίας κ.α. 
Η Ταξική Συσπείρωση καταδικάζει όλες τις ενέργειες που αποπροσανατολίζουν και διασπούν την προσπάθεια για ενότητα καθώς και τις εκφυλιστικές διαδικασίες της πλειοψηφίας στη λειτουργία του Δ.Σ. που πλήττουν την αξιοπιστία του.
Επίσης καλεί τα μέλη του συλλόγου να απαιτήσουν άμεσα γενική συνέλευση, για να ενημερωθούν αλλά κύρια  να συζητήσουν και να αποφασίσουν, για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
δώσε τη δική σου απάντηση σε όλα αυτά.
Αγωνίσου για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς αξιολογήσεις, κινητικότητες και διαθεσιμότητες.
Πάρε μέρος ενεργητικά στην Γενική Απεργία της Τρίτης 16 Ιουλίου 2013 και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Μεσολόγγι κι Αγρίνιο, σαν ένα ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης σε όσους απολύονται κι εναντίωσης στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, τρόικας, Δ.Ν.Τ και Ε.Ε.