«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Σύσκεψη για την Ανάπλαση του Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε, σήμερα (Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013) στο γραφείο του Δημάρχου Αγρινίου, με αντικείμενο το έργο της Ανάπλασης του Παπαστρατείου Πάρκου.

     Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου, ο ανάδοχος του έργου και συζητήθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την εγκατάσταση του εργολάβου και την έναρξη των εργασιών μετά και την απόφαση του ΣτΕ όπου απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και...
δικαιώθηκε ο Δήμος Αγρινίου.
     Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μετά τη σύσκεψη  δήλωσε τα εξής:
        «Μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις του Δήμου Αγρινίου, γιατί το Δικαστήριο εξέτασε στην ουσία της την υπόθεση, απαντώντας και απορρίπτοντας όλες τις αιτιάσεις των καταγγελλόντων, κάλεσα σήμερα στο γραφείο μου την Τεχνική Υπηρεσία και τον ανάδοχο του έργου, προκειμένου τις επόμενες μέρες να εγκατασταθεί το εργοτάξιο και να αρχίσει η κατασκευή της ανάπλασης του Πάρκου.      
Η ανάπλαση του Πάρκου ήταν και είναι ένα πάγιο αίτημα των Αγρινιωτών, γι’ αυτό ακριβώς αποφασίσαμε να εντάξουμε το έργο αυτό στο ΕΣΠΑ με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σύμφωνα με τα όσα  επιθυμούν οι κάτοικοι της πόλης και όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά.
Θέλω να διαβεβαιώσω για μια ακόμη φορά τους πολίτες του Αγρινίου ότι η ανάπλαση του Πάρκου θα είναι ήπιας μορφής χωρίς παρέμβαση στα χωροταξικά χαρακτηριστικά του και θα διατηρεί τη διατρητότητά του σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο.
Όπως άλλωστε και από την απόφαση του Δικαστηρίου φαίνεται, όχι μόνο δεν θα υπάρξει ζημία στο Πάρκο, απεναντίας μέσα από τη συγκεκριμένη μελέτη θα αναβαθμιστεί συνολικά.
Όσα δέντρα προβλέπεται από τη μελέτη να κοπούν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου ή λόγω γήρανσης, όχι μόνο θα αντικατασταθούν, αλλά συνολικά το πράσινο θα ενισχυθεί σημαντικά με φύτευση νέων δέντρων, θάμνων και θεματικών κήπων.
Επίσης, θα ανακατασκευασθούν οι δρόμοι ώστε να είναι σε όλους προσβάσιμοι αλλά και για τα ΑμΕΑ, θα κατασκευαστεί νέα παιδική χαρά, δύο σιντριβάνια, και θα γίνει αναβάθμιση του φωτισμού εσωτερικά και εξωτερικά, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να χαίρονται και να απολαμβάνουν με άνεση και ασφάλεια το Πάρκο.
        Αυτή η διαβεβαίωση είναι και προσωπική μου δέσμευση προς τους πολίτες, ότι το Πάρκο μετά την ανάπλαση θα είναι πολύ καλύτερο από σήμερα, χρηστικό και επισκέψιμο για όλους τους πολίτες.
        Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με το έργο ανακατασκευής των περιμετρικών οδών του Πάρκου και τις παρεμβάσεις στον κοινόχρηστο χώρο μεταξύ Μουσείου και Γηπέδου Παναιτωλικού, αναβαθμίζει αισθητά την ευρύτερη περιοχή και την καθιστά πόλο έλξης για τους Αγρινιώτες και τους επισκέπτες της πόλης.»